• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEBaterky & Svítilny =€
    PROTIWEN
    PROTIWEN --- ---
    JIKE: Akorát teda ani jedna z nich není Amber. Ta vlevo je HM70R, ta menší pak HM51R Ruby první generace. Mimochodem její druhá verze už micro-USB nemá, ale právě už USB-C.
    JIKE
    JIKE --- ---
    PROTIWEN: Mám a musím říct ze micro usb me leze na nervy… svitilna super.. malá a sviti super. Dan za krátkou životnost baterie.. červený světlo super.

    LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    Budget tip: několik let používám levnou dobíjecí čelovku od Decathlonu HL 500 USB. Poměr cena/výkon výborný, vydržela nejeden pád a hrubé zacházejí, ač plastová. Jediná věc, která mě na ní opravdu srala, je dobíjení usb-mikro konektorem, který se časem nějak vyviklal, takže s některými kabely funguje, ale některé vypadávají a nedobíjí se. A teď koukám, že přišli s novou variantou, kde je konečně USB-C! takže pokud hledáte lacinou spolehlivou čelovku s červeným světlem, asi bych ji doporučil jako horkého kandidáta.

    Dobíjecí čelovka HL 500 USB V3 300 lumenů FORCLAZ - Decathlon
    https://www.decathlon.cz/p/dobijeci-celovka-hl-500-usb-v3-300-lumenu/_/R-p-339061
    PROTIWEN
    PROTIWEN --- ---
    Pokud to bude někoho zajímat, tak co nevidět bude na trhu Fenix HM61R Amber V2.0.
    V souvislosti s tím teď bude na Natura Viva první generace k dispozici levnější o 20%.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    Nabíjecí konektory v těle vůbec nepoužívám, krycí gumičky mají malou životnost. Doma vyměním akumulátor za jiný a nabíjí v nabíječe. Na cestě nabijí přímo akumulátor na kabelu
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    Hm51r je jiná. Má texturovaný reflektor a sklo, takže má super jemný kužel, to je dobré na jemnou práci rukama. Ale kvůli tomu se hodně hřeje a nevidí tak daleko. Zda se mi že má nejvyšší cri. Měla nejhorší držák, takový gumový že kterého se špatně vyndavá. Má nejhorší tlačítko, špatně se mačká.

    Hl 50 je stará. Nemá indikátor nabití baterie, vlastně akumulátor vevnitř je takový nestandardní (dává omezené napětí aby neodešla elektronika baterky). Původně jsem ji chtěl kvůli kompatibilitě s aa. Nemá magnetický konec. Měla kovový držák se snadným vyndaváním jednou rukou, ale neměla klip.

    Hm51r mk2 má nejlepší držák-klip, to jsem koupil i na ostatní dvě čelovky. Reflexní pásek má silikonové polštářky a skvěle drží. Nejlepší tlačítko s jasným indikátorem stavu akumulátoru. Nejlepší režimy, jeden je těsně před Max, kde se ještě moc nehřeje a dost vydrží.

    Všechny ty čelovky mají podobnou led, rozměry i hmotnost. Vejde se i do dětské kapsy. My je používáme na práci na zahradě a procházky se psy venku. Maximální režimy se nedají moc používat, čelovka se hned přehřeje a vybíje.
    GIF
    GIF --- ---
    RATTKIN: Přidáš prosím i nějaké postřehy / srovnání ze života?
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    rodinná fotka Fenix:
    HL50
    HM51R
    HM51Rmk2

    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    Mám postupně 3 čelovky fenix a zdá se mi, že po nějaké době svítí míň. Ta 11 let stará už nesvítí skoro vůbec. Je to normální? Co s takovou čelovkou, dá se vyměnit led modul?

    Je nějaká značka čelovek lepší než fenix? Třeba trochu levnější. Potřebuji to na práci na zahradě, procházky. Vyhovuje mi HM51R.
    PROTIWEN
    PROTIWEN --- ---
    LAUNCHER: Ok, to dává smysl. Díky za osvětlení.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    PROTIWEN: Napr. na nacvik nestrhavani pri spousteni se skolitelem, je to myslim dobry nastroj. Na pripadny kolimator skolitel nevidi, takze s tim laserem bude i on videt vyznamnost strhnuti.
    PROTIWEN
    PROTIWEN --- ---
    LAUNCHER: Zrovna s laserem asi před měsícem kupoval chlap z kriminálky, že prý to má pro přítelkyni a vyžije to při nácvitku střelby. Ale nemám validní data, jestli to může být častější případ.
    GL19R mi přijde jako zajímavější verze. I když asi i proto, že k ní existuje vzdálený spínač - https://www.kronium.cz/vzdaleny-spinac-fenix-aer-06s/prod_2555.html
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    PROTIWEN: V mem pripade GL19R. Mam rad IR lasery spolu s NV. Pro ty lasery ve viditelnem spektru nemam zrovna ja vyuziti, ale jak pises, nic proti gustu.
    PROTIWEN
    PROTIWEN --- ---
    LAUNCHER: A jaký model to nakonec vyhrál? GL19R? Když to hodně zjednoduším, tak GL22 s laserem si lidi berou spíš na nácvik střelby a hobby (nebo zkrátka chtěj laser stůj co stůj) a GL19R lidi, kteří spíš využijí něco na taktiku. Alespoň co jsem měl zatím možnost letmo odpozorovat.

    K samovolnému vybíjení by nemělo docházet, v tomhle ohledu Fenix drží dobře. Samozřejmě pokud by bylo na něco takvého podezření, určitě není problém nás kontaktovat.
    V poslední době jsme takhle řešili s kolegou, že u některých aku od AceBeamu docházelo k silnému samovybíjení.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    PROTIWEN: Myslím, že zatím dobrý. Pochválila to spousta lidí a též jsem jednu koupil. Svítí to modrě, což mi na malé primárně pistolové svítilně s malou baterií úplně nevadí. Ale dál spousta pozitiv.

    Teď jen doufám, aby vydržela a aby se to nevybijelo uskladnené.

    S tím mě vytrestala Inforce Wild2, po pár měsících prázdné baterie. Což je na zbrani "kdyby něco" velký průšvih.
    PROTIWEN
    PROTIWEN --- ---
    RATTKIN: Určitě se s tím dá dělat něco i po záruce. Stačí buď donést na adresu Římská 20, Praha 2. Nebo zaslat na tutéž adresu společně s popisem závady a kontaktem.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    mám problémy s tlačítkem na Fenix HM51R. špatně se mačká a musí se mačkat dlouho.
    Dá se s tím něco po záruce dělat?
    PROTIWEN
    PROTIWEN --- ---
    Přišla bída na sedláky a na kroniu se zdražovat. Od 1.10. a dle všeho o 10%. Pokud tedy nedojde k nějaké změně. Což s ohledem na majitele nepředpokládám.
    PROTIWEN
    PROTIWEN --- ---
    LAUNCHER: Já právě nejsem aktivní střelec a nedovedu tohle posoudit. Osobně mi to přijde zajímavé, ale to je tak všechno.
    Každopádně dotazy na ni chodí celkem dost, od té doby co se objevila první zmínka. Cena a provedení bude
    podobné jako u Olightu. Tak se uvidí. Svoji klientelu si to najde, ale bude záležet samozřejmě na rozsahu.
    Akorát si osobně myslím, že s tím měli přijít tak před pěti lety nejpozději, aby to mělo větší smysl.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    PROTIWEN: Na Nyxu mi prijde ze vetsina gun lidi nema rada svitilny na pistolich.

    Treba Glock CZ FB group mi prijde svitilnove pozitivni, ale zase tam je to proste Surefire pro ty co si priplati a Olight pro ty ostatni. A mezi tim par exotu jako treba ja s Inforce (miluji jeji maly hotspot a velky spread, podle hotspot se da orientacne strilet, miluji ovladani Wild2; uznavam ze tolik co vase Surefire X300 nevydrzi, nebo to alespon nebudu zkouset).

    Long story short - Tohle je tezka branze, rozhoduje spousta veci a i treba dlouhodoba proverenost znacky pro tyhle ucely. Navic kdo ji chtel, casto uz tu svoji vybranou ma a leckdy po X predchozich pokusech svych nebo kamaradu.


    Kazdopadne nic proti a GL.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam