• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DELVITLinux pro zacatecniky a obycejne uzivatele (NO FLAMES!)
    Každý kdo chce poradit ohledně linuxu je na spravném místě. Přímý následovník audítka stejného názvu. Pravidla jsou stejná jako predchozí, hlavně žádné FLAME!
    Na Hompage klubiku najdete alternativy k aplikacim. Snazim se drzet ten list v aktualizovane a hlavne zajimave alternativy, kdyby ste chteli neco pridat do listu dejte vedet.

    Jak se správně ptát:

    1) Popište příznaky problému nebo chyby co možná nejjasněji a nejpečlivěji.
    2) Popište prostředí, ve kterém chyba nastává, tj. architekturu, operační systém, aplikaci, verzi, atd. Jmenujte distribuci a verzi systému (např. Red Hat 8.0, Slackware 5.1, atd.).
    3) Popište, jak jste se k chybě dostali, a jak jste se ji pokusili odhalit, isolovat a pochopit ještě předtím, než jste se zeptali.
    4) Popište relevantní změny v konfiguraci, které jste v poslední době provedli.
    5) Pokuste se už předem zodpovědět případné doplňující otázky.
    6) Na dlouhé výpisy použijte služby na to určené - pastebin - http://pastebin.com/
    rozbalit záhlaví
    PUPU
    PUPU --- ---
    HALELUJA: kdybys rekl rovnou a poslal vzorek prislusnych dat, spacham ja nebo nekdo jiny. takovyhle veci delam relativne dost. quick&dirty, to je moje. kdyztak se jeste ozvi
    HALELUJA
    HALELUJA --- ---
    PUPU: asi je, ale to taky neumim.. potřeboval bych se na chvilku převtělit v číslo 5 a prolítnout půl it knihovny :)
    INDIAN: díky za nabídku.. ono už to nespěchá, takže to zkusim vykoumat přes stefanův návod na mysql, ale kdyžtak se ozvu :)
    STEFAN: ok zkusim to vykoumat. díky za rady
    STEFAN
    STEFAN --- ---
    HALELUJA: není to zas tak složité:
    1) založíš tabulku v mysql http://dev.mysql.com/doc/refman/5.1/en/create-table.html pro csv1 i csv2, tj. budeš mít 2 tabulky
    2) naimportuješ přes mysqlimport data do 1. i 2. tabulky http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/mysqlimport.html
    3) uděláš select into outfile z mysql http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/select.html

    cirka takto: select "seznam polí z tab1",tab2.pole_s_hodnotou,"pokračování seznamu polí z tab1" from tab1, tab2 where tab1.klicovy_prvek=tab2.klicovy_prvek into outfile "tvé jméno souboru"...

    PS: předpokládám, že neuděláš cut/paste a nebudeš psát, že Ti to nefunguje ;-))
    INDIAN
    INDIAN --- ---
    HALELUJA: ja si taky neco dycky radsi napisu nez abych stravil vic casu nad studovanim nakyho podobnyho nastroje ... kdyz do zejtra na nic neprides, tak mi hod dyztak do posty blizsi specifikaci, neco muzem spichnout
    PUPU
    PUPU --- ---
    HALELUJA: csv? neni nejjednodussi to prohnat nejakym jednoradkovym skriptem v perlu?
    HALELUJA
    HALELUJA --- ---
    STEFAN: mnoo hmm okej díky zkusim něco vymyslet.. blbý je, že se znalostí db jsem na tom asi tak jako s tím sdiffem :)
    STEFAN
    STEFAN --- ---
    HALELUJA: naimportuj si to do mysql například, tam si vezmi to co potřebuješ z jednoho i druhého a zase vyexportuj..
    HALELUJA
    HALELUJA --- ---
    Ahoj, potřebuji sloučit dva csv soubory s tím, že prvni obsahuje buňky N/A, které potřebuji doplnit z druhého. Zkoušel jsem sdiff, ale zatím bez úspěchu (sloučil mi i jiné buňky). Měl byste někdo radu? Případně i v OO..
    díky!
    NELDOR
    NELDOR --- ---
    SKRU: "Login incorrect" je jedna rozumna chybova hlaska, kterou FTP protokol muze v tomhle pripade klientovi vratit. Pocet tech chybovych hlasek je omezeny a dany specifikaci protokolu. Skutecny duvod bys pravdepodobne nasel v logu.
    JUSTIF
    JUSTIF --- ---
    ERGOSUM: tak to bylo jednodussi nez jsem cekal. v preferences stacilo zaskrtnout: Transliterate unicode characters to ASCII. :)
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    JUSTIF: O speciálním kodovani pro Linux nevím. Pro češtinu vždycky zkouším UTF-8, ISO 8859-2, win 1250 a pak zbytek. Zkoušel jsi, zda háčky umí font který používáš?
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    SKRU: zkus se připojit přes telnet, jestli to bude to samé

    jinak bych zkusil v proftpd nastavit nějakou více ukecanou úroveň logování (snad i debug ?
    SKRU
    SKRU --- ---
    ja sem v podstate linuxova panna, vsecko resim pres naky zdedeny howto a podobne, kazdopadne chyba byla v tom, ze ty cilovy ftp slozky nebyly namountovany, uz to slape. ale "verbosita" chyby login incorrect mi moc nepomohla teda..:)
    PUPU
    PUPU --- ---
    SKRU: ja resim rad hrubou silou, takze strace a divat se, co ho k tomu vede. pripadne logy a zvysit ukecanost, jestli ses tam jeste nepodival
    SKRU
    SKRU --- ---
    trosku se mi rozhodilo ftp (nebo overovani useru, nevim), neoveri mi uzivatele, ani nove zalozenyho, neustale hazi 530 login incorrect

    na debianu mam proftpd, zalozim usera, v /etc/passwd nastavim domovskou slozku (coz je vlastne windows share nekde jinde, namountovanej k tomu debianu, ale to je asi fuk)
    v /etc/proftpd/proftpd.conf pridam usera do <Limit Login> AllowUser=.....

    restart proftpd a pak by mel jit novej user pouzit

    ale nejde, od patku to nefunguje a ani stavajici usery se 100% spravnym heslem mi to neoveri a vrati to 530 login incorrect, nevite nekdo, kam s tim?:)
    JUSTIF
    JUSTIF --- ---
    ERGOSUM: diky za tip, zkusim to i tam. spis jsem ale ten dotaz smeroval k tomu, jestli je nejakej sytem formatu kodovani pro linux, kdyz jeden format co jsem nasel windows-1250 odkazuje k tomu, ze to je windowsackej, zejo. :)
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    JUSTIF: Mám. Zeptej se tady [ Elektronické knihy [eKnihy] - nadešel jejich čas? už jste nějakou četli? něco tu snad pro Vás máme...;-) ] co se tam používá za kodování. Případně si to otevři jako textový soubor.
    JUSTIF
    JUSTIF --- ---
    zdravim.. hele zacal jsem pouzivat konvertor a databazi ebooku calibre a mam problem s diakritikou.. zkousel jsem do pole encoding napsat vsechno co jsem vygooglil (windows-1250, cp1250, UTF-8, etc.) sice uz nemam zmrseny písmena s hackama a carkama ale jsou misto toho pismena bez nich. jako asi bych si na to zvyknul (sam pisu bez hacku a carek) ale kdyby se to povedlo postylovat, byl bych rad. :) nejaky napady?
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    AQUARIUS: Na serverovnu vodní tok, nebo komín. Zvláště v tom prvním případě se můžeme směle bavit o MW.
    Jen je pak otázka nakolik jsou vzduch a voda pohybující se součásti. :-)
    Napadlo mě rovněž "ekologické" a jistě štědře dotované řešení využívající přirozeného větru, kde by servery pracovaly pouze v zimě a za silného větru a deště. Pokud by takové podmínky nebyly nastoupí větráky a postrikovače poháněné dieselovým agregátem :-D
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    MEJLA77, ERGOSUM: na jedno PC mozna dobry, na serverovnu fakt ne. (Zejmena pokud se bavime o salech, kde na jeden rack je 10+ kW)...
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    AQUARIUS: A co například tepelná trubice?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam