Hola, mám problém (kterej v ubuntu auditku zapadl bez odezvy)..
Mám starší NTB HP530 a na něm linux mint 12 a k tomu problémy s wifi.
Broadcom BCM4311 b/g adaptér, po instalaci nefungoval (unclaimed), následoval jsem nějaký návody na internatu a dostal se k tomu že:
1) přez package manager uninstall bcm-kernel-source
2) sudo apt-get b43-fwcuterr
3) sudo apt-get firmware -b43-installer
4) zakomentovat v blacklist.conf bcm43xx modul
karta mi teď běží, připojí se k wifi, spojení přežije flood ping na bránu (4% packet loss, v normě řekbych. = ), dostanu se ven na web.. ale spojení je šíleně nestabilní, odpojuje se (nejen) při zátěži (např download update packages), občas reconnect během okamžiku, občas smyčka kdy se dokola ptá na klíč k síti a nepřipojí se. překvapivě pomůže restart (hehe pane DANe = ) ale jenom k obnovení připojení, kvalita se nezlepší...
lspci -v mi říká že používá modul ssb a "kernel driver in use: b43-pci-bridge"
lsmod | grep b43 : modul 'b43', ten je používanej modulama mac80211, cfg 80211 a ssb..
Zkoušel sem notebook na dvou dalších různejch wifi sítích, na jedný lepší stabilita ale stejně disconnect při pokusnym stažení 2GB iso, na druhý překvapivě žádnej problém, několik hodin naprosto na jedničku (pravda byl sem na ní jedinej klient..)..
proscanoval sem si okolní sítě kterejch je strašněj kotel a kanál (#7) se mnou sdílí jedna další, bohužel nemám přístup k APčku takže ho nemůžu vyskoušet změnit, ale tři další notebooky na tý samýá síti fungujou naprosto bez problémů (i co se třeba torrentů týče)... = / signál quality mi říká 59/70, signal strenght -51dbm (ta další síť na stejnym kanálu má 29/70, -81dbm), ale upřímně si tyhle čísla neumim vyložit...
snad je popis dost vyčerpávající, budu vděčnej za jakoukoliv radu!!! = )