• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DELVITLinux pro zacatecniky a obycejne uzivatele (NO FLAMES!)
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    HEINZZ: zkusil bych pro zacatek otevrit textovou konzoli (ano vsechny moje navody takto zacinaji) a v ni dat
    dmesg |tail
    a zapamatovat si, cim to asi tak koncilo. Pak tam vrazit to USB, chvili pockat (klidne pul minuty), dat
    dmesg
    a hodit sem, co pribylo oproti minule (dmesg je dlouhy jak tyden bez chleba tak se nedes. melo by jit tak o 10-20 radku, ktere celkem snadno rozponas. pripadne ten druhy spust v druhe konzoli)
    mozna pak jeste (ale jako root) zadej
    fdisk -l
    to vypise, co za disky system vidi, tak to sem hod taky
    HEINZZ
    HEINZZ --- ---
    Zdravim, stala se mi nepěkná věc.. odpojoval sem v MINTu 12 externí USB disk, normláně přes klikátko, a počítač mi spadnul s kernel panic (nic konkrétního nevim, nic sem si neopisoval nebo tak). teĎ (o pár dnů později) sem zjistil že disk je asi v prdeli, na linuxu se nepřipojí (jak najít jestli ho to "vidí" uprímně nevim) a na vnidows to najde USb zařízení, tváří se vše v pořádku, ale nezobrazí se partition...

    prosim o jakýkoliv rady, jelikož mám na disku věci o ketrý bych nerad přišel.. (a "měl si zálohovat" opravdu nechci slyšet. já vim že sem měl. fakt. tak to nebudem dál rozebíat, jo?)
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    roundcube
    PELDA
    PELDA --- ---
    Potreboval bych poradit nejaky dobry webmail. Znam jen Squirel a to mi teda dobry neprijde.

    DIky
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    Ignorace problému :) Obnova knihovny - takže už mám v telefonu co chci mít a nemám, co nechci... ten zbytek asi nechám na někoho povolanějšího a naživo.
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    Prima, a co tomu nakonec pomohlo?
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    Tak už je asi po problému :)
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    DANIELSOFT: tak asi nepomohlo, pořád stejný problém
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    TEREZZZKA: ještě mě napadlo - pokud se to stane znovu, měl by pro "spláchnutí" (tedy provedení) všech změn na souborovém systému telefonu pomoct příkaz "sync", který (bez uvozovek a za něj enter) zadáš do linuxového terminálu.

    nebo počkat před odpojením jednu minutu, do té doby by se to mělo "spláchnout" automaticky.
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    DANIELSOFT: připojit jde, ale když je odpojený, nejsou tam nově nahrané a naopak jsou tam smazané soubory (tedy na oko, nejdou přehrát) Když ej připojený k počítači, tak v počítači se ukazuje že je vše jak má být.
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    TEREZZZKA: a jak se to chová teďka? jsou v telefonu ty soubory, které tam mají být a ty smazané jsou smazané? jde připojit telefon znovu k počítači?
    DETER
    DETER --- ---
    čaute,

    chci si zálohovat soubory s rdiff-backup, nechci ale inkrementální zálohy. Co jsem zatím zjistil, tak by mělo stačit použít přepínč -b, či --backup-mode. Což jsem udělal

    rdiff-backup -b [pripadne --backup-mode] /www /mnt/backup/www

    ale přesto se pokaždý v cílovým umístění vytvoří změny (resp. staré verze aktualizovaných souborů) v tom jeho rdiff-backup-data adresáři. Co dělám špatně, případně jak těch neinkrementálních záloh dosáhnout?
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    Brý den, byla jsem sem poslána pro pomoc. Kopírovala jsem si jako obvykle nějakou hudbu na kartu v telefonu, něco jsme mazala, něco jsem kopírovala z telefonu do počítače. Když jsem to všechno udělala, jako obvykle jsem vysypala koš a dala Bezpečně odebrat zařízení, ale vyskočila mi hláška:

    Error detaching: helper exited with exit code 1: Detaching device /dev/sdc
    USB device: /sys/devices/pci0000:00/0000:00:1d.7/usb2/2-1)
    SYNCHRONIZE CACHE: FAILED: No such file or directory
    (Continuing despite SYNCHRONIZE CACHE failure.)
    STOP UNIT: FAILED: No such file or directory

    a já teď nevím, co s tím. Samozřejmě jsme telefon natvrdo odpojila, protože jsem potřebovala odejít. Zkoušela jsem něco googlit, ale popravdě vůbec netuším, co po mně v různých návodech chtějí, já jsem přes techniku moc moc MOC špatná :)

    V počítači mám momentálně Ubuntu v telefonu Symbian (Nokia E6)

    jestli to popisuju jako idiot, tak se omlouvám, jestli jsou potřeba ještě nějaký informace, dodejte postup, jak se k nim mám dobrat :) Předem díky za jakoukoli radu
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    KAERO: no dualboot teda ocekavam na soukromem desktopu/notebooku, nikoliv na serveru, takze prava jsou v drtive vetsine pripadu jen na urovni uzivatelu (ja=vsechny prava, ssh pristup, sudo, co chci; pritelkyne=prihlasi se a muze na web, pripadne si pustit hudbu a film; guest=muze na web) a to urcite nejsou pokrocily prava :-) protoze pustit nekoho ciziho do widli je jak sundat retez z boudy a nezkontrolovat jakej je na druhym konci pes :-)
    jak rikam, moje rozvrzeni nemusi bejt to nej pro vsechny pripady ..

    KRYSTOFF: bez ty system reserved se da zit, kdyz si predformatujes predem (napriklad pomoci livecd s gparted) a neformatujes to uz pak ve widlim instalatoru
    NELDOR
    NELDOR --- ---
    KRYSTOFF: Ono by to slo... V zasade by stacilo si zapamatovat/zapsat kde PRESNE zacinaji ty dve partisny na ni (sda6 a sda7), pak vsechny ty partition pomoci fdisku vymazat a definovat dve nove, treba sda1 a sda2, ktere by zacinaly a koncily presne tam, kde predtim byly ty sda6 a sda7. A pak muzes ty partisny fyzicky presunout na zacatek disku a/nebo roztahnout treba pomoci gparted z nejakeho live distra. Koneckoncu mozna ze gparted umi i tu "konverzi" na primarni partisnu sam o sobe.
    KAERO
    KAERO --- ---
    MR_DAN: jak to delas kdyz potrebujes pokrocilejsi prava u souboru, ktery je na ntfs?
    KRYSTOFF
    KRYSTOFF --- ---
    takze ty extended partitiony se nejak jednoduse zbavit neda? btw co ty widle, kdyt ty maj vzdycky i tu system reserved, takze 2 partitiony, ne?
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    KRYSTOFF: je prave blby, zes to na zacatku rozpartitionoval spatne (v ty dobe cos to delal to bylo asi dobre, ale potreby se ti jak vidno zmenily) a urcite to v tomhle stavu resitelny je, ale je to jako kdyz stavis dum na nejistych zakladech
    mne se osvedcilo rozlozeni:
    - ntfs (protoze widle jsou rady na 1. partitione)
    - linux / (~30gb, vic neni treba)
    - linux /home
    - swap
    pricemz swap asi uplne nutny neni, ale v tomhle stavu ti nic nechybi - spolecny data obou OS jsou na ntfs kterou si namountujes v linuxu kam chces, mas oddeleny /home na pripadne hrani si, vejdes se do 4 primarnich partisen a nemusis cachrovat s extended
    ale nemusi to byt nutne to nejlepsi rozlozeni co vyhovuje vsem :-)
    NELDOR
    NELDOR --- ---
    KRYSTOFF: Takze ty NTFS mas na primarnich partisnach, a identifikace jednotlivych paritition mas podle UUID, takze by melo jit smazat ty NTFS partisny zcela bezpecne. Samozrejme doporucuji predtim zalohu aspon tech nejdulezitejsich dat.
    KRYSTOFF
    KRYSTOFF --- ---
    MR_DAN: no asi to tak udelam kdyz to mam tema windowsama tak rozes*any. tim uzavru pekne kolecko koupe notebooku-pokus o rozpartitionovani HD-totalni zhrouceni-znovunainstalovani w(ktery se mi nikdy nepodarilo znova zlegalizovat) a ubuntu vedle-novy preformatovani-instalace ubuntu cista. dekuji vsem za snahu, zase se ozvu az bude s necim problem
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam