• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DELVITLinux pro zacatecniky a obycejne uzivatele (NO FLAMES!)
    Každý kdo chce poradit ohledně linuxu je na spravném místě. Přímý následovník audítka stejného názvu. Pravidla jsou stejná jako predchozí, hlavně žádné FLAME!
    Na Hompage klubiku najdete alternativy k aplikacim. Snazim se drzet ten list v aktualizovane a hlavne zajimave alternativy, kdyby ste chteli neco pridat do listu dejte vedet.

    Jak se správně ptát:

    1) Popište příznaky problému nebo chyby co možná nejjasněji a nejpečlivěji.
    2) Popište prostředí, ve kterém chyba nastává, tj. architekturu, operační systém, aplikaci, verzi, atd. Jmenujte distribuci a verzi systému (např. Red Hat 8.0, Slackware 5.1, atd.).
    3) Popište, jak jste se k chybě dostali, a jak jste se ji pokusili odhalit, isolovat a pochopit ještě předtím, než jste se zeptali.
    4) Popište relevantní změny v konfiguraci, které jste v poslední době provedli.
    5) Pokuste se už předem zodpovědět případné doplňující otázky.
    6) Na dlouhé výpisy použijte služby na to určené - pastebin - http://pastebin.com/
    rozbalit záhlaví
    DICK85
    DICK85 --- ---
    MR_DAN: pokročil jsem,ale teď jsem se zasekl a nemůžu doinstalovat Xlib/free86
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    DICK85: error: no acceptable C compiler found in $PATH
    DICK85
    DICK85 --- ---
    NELDOR: no tady je log z instalace wine

    config.log (5419 B)
    RAGUN
    RAGUN --- ---
    SEZI: jo... diky za upresneni;-|)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Taky by mě to zajímalo, protože Wine balíčky existují. Například s RPMForge
    NELDOR
    NELDOR --- ---
    DICK85: Zkus rovnou napsat v cem je ten problem. Tady nejsme ve skole, aby ses musel hlasit dopredu, kdyz se chces na neco zeptat nebo neco rict ;-).
    DICK85
    DICK85 --- ---
    Ahoj. Scháním někoho kdo by pomohl s kompilací Wine. Rád bych rozchodil Visual Fox Pro na serveru s CentOS 6. Návod jsem samozřejmně našel ,ale hned na začátku problém. Díky
    NELDOR
    NELDOR --- ---
    ANICCKAA: Podle dotazu hadam, ze asi s instalaci Windows nemas moc zkusenosti (protoze tohle neni problem tykajici se Linuxu, ale Windows), takze asi udelas nejlip, kdyz se dohodnes s nekym, kdo uz wokna parkrat instaloval, koupis mu flasku a at ti tam ty wokna nainstaluje ;-)
    SEZI
    SEZI --- ---
    RAGUN: drobná technická - Windows (7) Linux partitions nevyhodnotí jako "empty/free", ale jako "unknown", tudíž se musí ručně smazat (včetně extra potvrzení o výmazu) a vytvořit znovu, jak píše třeba KAERO.
    a
    GILHAD: instalátor tě prostě nepustí dál když nemá místo. a bfu radši ty okna o "ztrátě dat, výmazu systémových dat od výrobce, atd.." raději zavře, než by je potvrdil. jestli se vůbec prokliká do "advanced disk setup" nabídky.
    RAGUN
    RAGUN --- ---
    navic windows tu partisnu vyhodnoti jako prazdnou a tudiz ready for format und install...
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    KOC256: Jak by mohl "nedovolit" instalaci windows? Windows se pri startu z CD neptaji, zda jim neco "dovoli" instalaci, kdyz to nebezi ne nemuze se jim branit. Vyberes si jak chces rozdelit disk, nainstalujes windows a je po ptakach. Pokud tam uz neco je, tak musis TY dat pozor, abys to tema windows neprepsal a stejne ti nejspis prepisou bootsektor, aby bootoval do nich a ne do toho, do ceho chces.

    Chyba hdd, stejne jako chyba zdroje, ram, nebo cpu je jina kategorie. Ano, jde rict, ze to neni chyba windows, ale s linuxem to rozhodne nesouvisi.
    KAERO
    KAERO --- ---
    KOC256: pokud neni volna partitiona tak winy nabidnou smazani/format hdd ne?
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    na 99% ji bootuje rovnou linux ane cdrom, f10 nebo f12 pri startu a vybrat spravnej disk
    KOC256
    KOC256 --- ---
    GILHAD:
    OT/ no nemyslim si ze mas uplne pravdu...

    1/ je tam jiz linux ktery v kombinaci s volbami pri instalaci windows proste nedovoli dalsi instalaci (neni volna partitiona, ...) - no flame

    2/ co treba chyba HDD?

    jen chci poukazat ze vsechno neni cernobile...
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    ANICKCKAA: pokud Windows nejdou nainstalovat, je to problem Windows. Protoze ty instalujes na "prazdny pocitac" bez ohledu na to co tam ma byt, je ci neni.
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    ANICCKAA: ehm, píše se systém.

    Každopádně když chceš nainstalovat windows tak se pozeptej na audítku [ Windows - (Windows7, Win7, W7, Windows Seven, Windows8, Win8, W8) ] (každopádně budou asi chtít více informací, třeba jako co konkrétně ti tam nejde nainstalovat nebo co to píše)
    ANICCKAA
    ANICCKAA --- ---
    Ahoj, pořídila jsem počítač, který měl být původně bez sistému a zjistila jsem, že je tam linux a nejde mi nainstalovat windows. Poradíte mi, prosím, co mám udělat, aby to šlo? Předem děkuji za rady
    DICK85
    DICK85 --- ---
    DELVIT: tak jsem úplnej blb. jsem si nevšiml že mám prohozené ip adresy u dvou kopírek KM a už to jede jak má :-)
    DICK85
    DICK85 --- ---
    DELVIT: No teď mi to dělá " stopping job because the scheduler could not execute a filter"
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    DICK85: nevim, jak na CentOS, ale jinde kde jsem to delal mozna SuSE, byl problem, ze se CUPSove skripty davaly do adresare neco jako /usr/lib/cups/filter a CUPSove ovladace pro minoltu to davaly do
    /usr/lib/kmpu/... Takze kdyz do adresare cups/filter udelas symlink pomoci ln -s /usr/lib/kmpu/printutility.filter.cups /usr/lib/cups/filter/kmfilter, tak by ti to melo chodit.

    DICK85
    DICK85 --- ---
    MR_DAN: Konkrétně jich tady mám asi deset:-) Ale aktuálně biz hub 350, bizhub C252, C220, to jsout akové nejauktuálnější :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam