• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DELVITLinux pro zacatecniky a obycejne uzivatele (NO FLAMES!)
    FEKALNIK
    FEKALNIK --- ---
    Ahoj. Trosku si ted hraju s CentOSem 6.2 pres virtualbox (Jedu na W7). Jen me mrzi, ze nedokazu v gnome nastavit rozliseni vetsi nez 1024x768. Je tady moznost jak nainstalovat lepsi virtualni grafiku nebo zkratka odemknout moznosti rozliseni? Diky.
    AZIM
    AZIM --- ---
    aspon ze si automaticky dela sam zalohy - problem solved ... sorry za blbej dotaz
    AZIM
    AZIM --- ---
    uz sem z toho na prasky ... zase si chci pustit hudbu a gmusicbrowser(zkousel sem hodne prehravacu a tenhle mi sedi nejvic) uz po x-te nema nastavene settings, library je prazdna, nejakej tip ??

    stalo se to nekomu taky ?

    google s timhle konkretnim problemem mlci, pravda je ze sem tomu dal 5 minut hledani a zkousim tady
    LUDO
    LUDO --- ---
    da sa nejak nastavit aby sa pri prihlaseni urciteho uzivatela v urcitej konzole (napr. tty1) spustil automaticky nejaky prikaz?
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    filtr mlčí a gůglem nalezené věci moc spolehlivé nejsou...

    zjistil jsem, že upgradem androidího tabletu na ICS přešel systém z usb mass storage na MTP. zkoušel jsem mtpfs, gnomad2, ale nic z toho se nejevilo jako spolehlivé (gnomad odmítal přesouvat soubory větší než řekněme 1GB, připojení přes mtpfs nenakopírovalo pro změnu nic a nezobrazilo často ani občas složek). používá někdo něco spolehlivějšího případně je mě schopen nakopnout, kde může být problém v mnou nalezených řešeních? díky
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    Diky moc vsem za pomoc. Zkusim vase rady hned, jak dneska prijdu domu.
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    brace yourself! skype version 4.0.0.7-r2 for linux is in repossitory for install!!!!

    kuci z redmontu na tom zamakali koukam
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    Aha, to uz tady padlo ... well, i'm outta here!
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    staci pustit dd if=/dev/zero of=/dev/sda a hned stopnout :) a je cisto!
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    taky bych to videl na hirens boot z flashky a pregumovani celyho disku
    jsou tam primo utility od vyrobcu
    PUPU
    PUPU --- ---
    FURYAN: hele, pokud mas dost casu, muzes ten disk prepsat nulami cely (ten prikaz co jsem posilal bez posledniho parametru). pokud ani pak, tak uz by to znamenalo, ze tam mas nejaky nekompatibilni firmware. ale bude to trvat dlouho...
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    Nekdo mi dneska psal, ze synology snad nejak posouva zacatek disku nekam dal, a ze ubuntu je z toho nejaky mimo... Kdo vi, co s tim je, kdyz to vadi jen ubuntu klonum...
    PUPU
    PUPU --- ---
    FURYAN: vynulovani prvnich 512b je standardni postup, to co navrhuju ja uz je hrube nasili ;-) ale pokud to ma ten kram zapsane jeste jinde (treba na konci disku), bude to slozitejsi
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    PUPU: jj, na tom screenshotu je videt, ze jsem nejaky takovy prikaz na ten disk postval :) Pote se objevil vykricnik, ze disk nema souborovy system. Asi jsem ale zvolil spatna cisla.
    PUPU
    PUPU --- ---
    FURYAN: a uz jsi zkousel jit cestou brutalniho nasili? dd if=/dev/zero of=zarizeni bs=4096 count=1000 ? hlavne dej prosim pozor na to, na jake zarizeni tenhle prikaz postves ;-)
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    MIGILENIK: J, to jsem zkousel taky, vytvorit partition rucne, bezvysledku. V BIOSu je SATA rezim nastaveny na Compatible, cili taky ok.

    Spustil jsem v prikazovem radku nejaky "na forech" nalezeny prikazy, a v jednom pripade mi to vypsalo, ze "neco" na disku ma hodnotu _partition_synology_raid_neco_ (presne takhle s temi podtrzitky. A k tomu bylo napsano, ze to snad ma byt nejaky bug v ubuntackym gparted, ze ma v jakemsi konfiguraku udano, ze na tohle nesmi instalovat :(

    (sorry za muj laicky trotloidni popis, ale uz to nemam pred sebou a taham to z pameti)
    MIGILENIK
    MIGILENIK --- ---
    FURYAN: popř zkus kouknout do biosu na režim disku, viz:
    [SOLVED] No HD recognised in install [Archive] - Ubuntu Forums
    http://ubuntuforums.org/archive/index.php/t-1737713.html
    MIGILENIK
    MIGILENIK --- ---
    FURYAN: No Gparted ho evidentne vidi, tak zkus vytvořil oddil v gparted, popř jeste predtim tam odstranit cokoli co gparted bude povazovat za odstranitelne, a posleze nainstalovat system na ty předem vytvořene oddily.
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    Na ten disk jsem zkusebne a korektne naistaloval windows xp, suse a bsd. Ale nic z toho nechci. Neuspesne se snazim nainstalovat ubuntu, kubuntu a ted naposledy xubuntu. 32 i 64 bit. verze. Uf, chci neco/buntu, a to jedinny nejde.
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    FURYAN: pokud jsi na ten disk mezitim nainstaloval windows, tak uz by melo bejt jedno, jestli na nem predtim byl nejakej sifrovanej system, protoze z nej uz nejspis nic nezbylo. Jakou distribuci (a verzi) se snazis instalovat?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam