• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DELVITLinux pro zacatecniky a obycejne uzivatele (NO FLAMES!)
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    DICK: nejde se tam pripojit pomoci ssh? Nebo nemas nejak moznost smazat nejake nadbytecne soubory? (No space left on device)
    PUPU
    PUPU --- ---
    DICK85: je opravdu tak zasadni problem nechat si prelozit hlasku 'no space left on device', ktera se v tom logu vyskytuje asi 50x? to neni pokus o shazovani, to je varovani - IT je, at se ti to libi nebo ne, obor vyrostly na anglictine. pokud nevladnes ani zaklady, mas problem - obzvlast pokud se poustis do prace s mene rozsirenymi systemy, jako je Linux.
    DICK85
    DICK85 --- ---
    Ahoj, potřeboval bych poradit. Ted se nemůžu na Pc s linuxem připojit ani pomoci nomachine ani nelze přistupovat síťově z win(7,xp).Server běži,ale chyba no machine je :

    http://pastebin.com/TF33cGnz . Děkuji za pomoc
    AZIM
    AZIM --- ---
    rada "rekompilace kernelu" na dotaz co zacina "Zdravicko. Sem pomerne novacek v Linuxu, ale" vytvari na me tvari usmev ... thumbs UP !
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    no asi jo. nebo njaka ubuntu-lighweight distribuce na gameseni. kolega tvrdi ze steam zacal ohybat gamesy pro linuch, ja moc neparim, tgze taky nevim.

    nebo treba uz na quadcore nebude skubat adobe flash!!!
    PUPU
    PUPU --- ---
    CHOROBA: docela by mne zajimalo, co se z toho vyklube. muj osobni tip je x86-based konzole s Linuxovym jadrem a distribuci software pres Internet. ted uz tomu nic nebrani, vsechny komponenty existuji - zelezo se vyrabi v milionovych seriich, dostatecne vykonny OS uz tedy take mame, vyzkouseny distribucni kanal take... uz zbyva jen dat to dohromady a nalepit cenovku. a cekat na obsah... ktery uz se pocitam davno nekde vytvari. nedelejme si iluze, ze tohle nekdo vyrabel kvuli tem trem a pul dnesnim Linuxovym hracum
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    :D
    Nvidia uvedla nové ovladače pro Linux, zvedají výkon „na dvojnásobek“ | ExtraHardware
    http://extrahardware.cnews.cz/nvidia-uvedla-nove-ovladace-pro-linux-zvedaji-vykon-na-dvojnasobek#
    BLOOD_ELF
    BLOOD_ELF --- ---
    Uz sem nahodil Ubuntu Tweeker utility. Ta me nechala zmenit path k linkum, ale po restartu mi ty puvodni zmizeli a udelalo to neporadek. Ted sem se teda zabyval ovladacema na win, tak si s tim budu hrat jeste za chvili.
    BLOOD_ELF
    BLOOD_ELF --- ---
    DELVIT: Po pravde nevim :/ Mam cerstve nahozeny Ubuntu 12.10. Unity je spravce oken bo to matu?
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    BLOOD_ELF: to zalezi co za spravce oken pouzivas.
    BLOOD_ELF
    BLOOD_ELF --- ---
    Takova hloupa otazka. Nevite jak odstranim quick linky v sidebaru, abych si tam mohl dat svoje jenz mi linkuji na druhej disk? Takovy to music, pictures atd... kdyz na to kliknu pravim, tak mam remove zasedly. Zkousel sem za roota a bylo to to sami. Dikes
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    (T520)
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    CHOROBA: jup
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    synaptics sou touchpady ne? :)
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    DELVIT: popravde jsem to nezkoumal ... ted koukam do .old logu, a je tam fatal error a v trace zminka o synaptics_drv - tak asi jo :)
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    ADMIX: aha ;) tak to uz chnapu. A bylo to na hlavu ovladace nebo necoho jineho?
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    DELVIT: Proste jednou xorg crashnul a ejhle, LVDS2/VGA2, pak jsem asi za dva tydny rebootoval, a minuly tyden mi xorg crashnul znova, a mam furt LVDS1/VGA1 ...
    PUPU
    PUPU --- ---
    BURAN: ja mam Fedoru s podobnou konfiguraci. po instalaci aktualizace kernelu mi najednou externi display nesel vubec. kdyz jsem si trpce stezoval, tak mi napsali, ze to je znamy problem v tehle verzi a at zkusim novejsi kernel. tam to uz fungovalo, ale xorg si mezitim asi prepsal ty svoje autodetekce a KDE i kdm najednou zacaly brat jako primarni ten integrovany. joo, automatika... ted zurive klikam a snazim se najit, kde se to da nastavit. jak se zda, v KDE uz jsem uspel, ale s kdm mam asi smulu
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    ADMIX: "kdyz xorg crashnul, ale pri dalsim crashi ne. Je to zahada :)" hehe to nejak nedava smysl ;)
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    BURAN: Ja to resim tak, ze ve skriptech mam ty lajny zdvojeny, pro VGA1 i VGA2 ... :D na novym ntb se mi to zatim stalo jen jednou, kdyz xorg crashnul, ale pri dalsim crashi ne. Je to zahada :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam