• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DELVITLinux pro zacatecniky a obycejne uzivatele (NO FLAMES!)
    MALAINDIANOVA
    MALAINDIANOVA --- ---
    Už jsem to vyřešila. Ale děkuji za odpověď.
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    MALAINDIANOVA: napiš do terminálu xkill, kurzor se ti změní na lebku se zkříženými hnáty, tím klikni na okno a je po něm

    pokud by to nefungovalo, můžeš ještě použít příkaz killall. podle toho, jaký prohlížeč používáš, například pokud firefox, napiš tam killall firefox a pokud ani to okno nezavře, tak killall -9 firefox to by mělo fungovat vždy
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    ACCROCHE: Zkusil bych na jinou klíčenku hodit Boot-repair-cd a opravit to z něj: http://sourceforge.net/p/boot-repair-cd/home/Home/ ; je to poměrně jednoduchý a párkrát mi to zachránilo prdel.
    ACCROCHE
    ACCROCHE --- ---
    MRDAC_BEDEN: klíčenka je funkční, nainstaloval jsem to z té samé před tím, ale zkusím jiné. HW problém? Počítač se vrátil z opravy v mironetu, kde dostal novej disk a novej Win 7 Starter. Ale byl tak pomalej, že to bylo neúnosný. I moje starý pentium 3 s iterní GPU na ubuntu maká rychlejc. takže jsem nainstaloval Mint, tejden používal a teď tohle. takže ne. na HW bych to neviděl. Spíš nějaká "věc" Asus + Microsoft, která se musí obejít
    MRDAC_BEDEN
    MRDAC_BEDEN --- ---
    ACCROCHE: Jestli to spravne chapu - udelal sis instalacni USBcko - vyzkousej tedy z klicenky nabootujes najinem pocitaci, at mas jistotu ze je klicenka OK. Pote to zkus na Eee. Pokud to nepujde videl bych to na HW problem
    ACCROCHE
    ACCROCHE --- ---
    Asus Eee PC, shodil jsem nepoužitelný Win7 Starter a chtěl nahradit nenáročným linuxem. něchtělo se mi jít přímo do nejnovějšího Ubuntu a přes několik instalací Puppy a podobných nenáročných distribucí jsem se dostal až k Linux Mint 13, což je LTS. Vše fungovalo báječně až do chvíle, kdy po nabootování zůstalo jen

    error: ELF header smaller than expected
    grub rescue>

    nejsem moc pokročilej uživatel a potřebuju pomoc. zkoušel jsem selsky stáhnout znovu Mint, ale teď už mi počítač nechce načíst systém z flash disku a rovnou skočí do Bios. To samé s Xubuntu.
    Pls help!
    MASOO
    MASOO --- ---
    MASOO: a maly odber pri nabijeni (jedu ze solaru), stal me na podzim 2012 asi 8tis
    MASOO
    MASOO --- ---
    AQUARIUS: na to budu muset vyhrabat ty papiry od toho, nebo jak to zjistim (fakt netusim, koupila jsem ho kuli tomu, ze byl maly, skladny a mel vykonnou baterku)
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    BARC2A: konzole - sudo rfkill list
    BARC2A
    BARC2A --- ---
    mam problem s wifi pripojenim a bluetoothem, je to nejak blokly (asi) a nejde to odblokovat (ani pomoci cudliku fn a f12), vsechno bylo v pohode, vecer sem pc vypla, rano zapla a uz se nepripojila. jedna se o ntb HP 635, os ubuntu 11.10, kontrolka cudliku f12 sviti nejdriv normalne bile ale pripojeni nemaka, ani se nesnazi a nereaguje, at delam, co delam a pak nekdy preblikne na oranzovou) je to zrejme celkem obvyklej problem, ale z zadny diskuze sem nevyzjistila, co presne s tim. dik za radu
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    MASOO: je to posledni dobou pomalejsi a pomalejsi... - nemas tam nahodou SSD? Takhle se, pokud si dobre vzpominam, chovaly levnejsi SSD na konci zivota.
    MASOO
    MASOO --- ---
    DANIELSOFT: ok, dik, az se na to budu nekdy citit, tak to zkusim (ja musim mit na tyhle veci dobrej den, protoze jinak jsem marna, napr s prehravacem jsem si zacla rozumnet az nedavno....)
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    MASOO: k přechodu na LXDE (jiné desktopové prostředí než výchozí Unity) nemusíš přeinstalovávat OS, stačí přidat balíček lubuntu-desktop (třeba sudo apt-get install lubuntu-desktop) a potom při přihlašování tento desktop zvolit. uvidíš, zda je to taky pomalé, nemělo by být. máš ještě další možnosti desktopových prostředí, třeba KDE.
    PUPU
    PUPU --- ---
    MASOO: 'top' je klasicky program na online zjistovani toho, co ti zere prostredky - neco jako taskmgr ve windows. je to konzolovy program, takze musis otevrit textovou konzoli a spustit.
    MASOO
    MASOO --- ---
    PUPU: kde to zjistim? (sorry, jsem fakt neznalek, mam linux proto, ze jsem nechtela vokna a protoze v tom compu proste byl;))
    PUPU
    PUPU --- ---
    MASOO: pomalost by nemela souviset s obsazenim filesystemu... co rika treba 'top'? ktery proces tam zere nejvic vykonu?
    MASOO
    MASOO --- ---
    ERGOSUM: tomu bohuzel opet nerozumim...

    ERGOSUM: ja to zas tak moc resit nechci
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    MASOO: Jinak já přešel na Lubuntu a nelituji.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    MASOO: Synaptic - stav - nenainstalováno, zůstaly..
    FSlint
    MASOO
    MASOO --- ---
    opet lama dotaz: mam eee pc Asus s Ubuntu 12.04 a je to posledni dobou pomalejsi a pomalejsi....zacla jsem tim, ze jsem vycistila soubory, temer vse, krom muziky, jsem presunula na externi disky apod. Ale tusim, ze by to jeste chtelo promaznout nejake dalsi systemove (?) a skrytejsi soubory, poradi nekdo jak na to? co zvladnu sama?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam