• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DELVITLinux pro zacatecniky a obycejne uzivatele (NO FLAMES!)
    BURAN
    BURAN --- ---
    CERMINEK: njn, hele, ale tak to proste je. ovladace k tiskarne nejsou, bez nich netiskne, tak nevim jestli se da neco vymyslet.
    mel jsem si pred porizenim tiskarny alespon trochu pocist na netu co funguje a co ne, koupil bych pak rovnou to HP, ktery Linux podporujou, ovladace maji, a funguje to bez problemu. :)
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    BURAN: Nepomůže bohužel :(
    BURAN
    BURAN --- ---
    CERMINEK: no to samy mi delala tiskarna Canon LBP6020, nakonec jsem ji poslal pryc a koupil HP, ta funguje bez problemu.
    nevim jestli ti takova informace pomuze :D
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    Ahoj mám otázku k Lubuntu a tiskárně (Ricoh Aficio SP 3400N). Zaboha nemůžu najít ovladače. Systém tiskárnu najde, ale když pošlu něco k tisku, tak se tiskárna rozhučí a připraví k tisku a tím to končí. Nevíte někdo co s tím prosím?
    WELES
    WELES --- ---
    ERGOSUM: dobrý, chyba byla v připojení, na jiném netu to stáhlo. Pak jsem se ještě krásně rval se smazáním task baru, to z unity neznám a vypadá to, že každé prostředí má trochu jiné řešení. Po hodinové improvizaci snad vše funguje.
    STEFAN
    STEFAN --- ---
    LEFTY: scite, geany, leafpad .. ale vim/gvim je fakt nej ;)
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    WELES: volby- podpora jazyků-uplatnit v celém systému máš?
    Stáhnout LibreOffice » LibreOffice
    http://cs.libreoffice.org/download/
    WELES
    WELES --- ---
    Lxle se nedari stahnout ppa s cz lokalizaci pro libre office, a kvuli tomu nelze stahnout celou lokalizaci. Nevim vubec co s tim. Napady?
    WELES
    WELES --- ---
    PISKVOR: sosnu a zkusím, třeba přejdu na KDE i doma.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    WELES: Proti gustu...ja presel na vykonnejsich strojich na KDE, a na pastikach na LXDE (coz je prave to Lubuntu a derivaty).
    WELES
    WELES --- ---
    PISKVOR: Nope, jen že ho znám, respektive jsem používal dřív. Sám jedu unity (nekamenujte mě :-P)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    WELES: Nema to Gnome, ale lightweight xp replacement (postavenej na Lubuntu) je LXLE. Je to specificky delany na stroje, ktery utahly XP, a s lokalizaci jsem na problem nenarazil. Potrebujes ten gnome k necemu specifickymu?
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    xubuntu/lubuntu. bez gnome
    esli chces neco jako gnome, tak mint ve verzi Mate
    WELES
    WELES --- ---
    Ahoj, prosím o tip na nějakej víc lightweight linux s gnomem a českou lokalizací pro tátova počítačového dědečka (specifikace bohužel nemám u sebe, je to XP mašinka). Mint?
    PUPU
    PUPU --- ---
    PUPU
    PUPU --- ---
    RUTHAN: tak to je nejspis tim, ze grub nenajde svuj root, neboli partition, kde ma sva data. pokud mas alespon grub rescue mode, zkus nabootovat rucne - rucne nastavit root, initrd a kernel a potom boot. viz treba http://www.dedoimedo.com/computers/grub.html . nejspis budes muset hledat, kde ted grub vidi svoje soubory - nebude to treba (hd0,1), ale (hd0,2). takze az to zjistis, akorat prepises grub.conf. bohuzel nevim, jestli se postup nelisi, kdyz mas gpt - ja si s timhle hral vzdy jen na mbr
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    PUPU: Nemas komplet navod?, vetsinou skoncim nekde na zacatku, ze sene povede grub vubec najit a obnovit nebo nainstalovat, minule sem si stim hral pul dne.

    Jinak soucasny stav je takovy, ze grub sice v MBR je, ale namisto menu1.st nabidky dostanu je nejaky grub recovery menu a nechapu, jak se to stalo, protoze jsem jen vymazal WinXP partition na zacatku disku, ale jinak jsem nic nemenil, dokonce jsem par pridal stejnou prazdnou partition, ale uz se to nevzpamatovalo.
    Mel jsem za to, ze v MBR je kod, ktery ukazuje na jen na linux partion s grubem (rozumne treba pres UUID, aby se neresilo poradi partitionen a tak), ale asi je to jinak..
    PUPU
    PUPU --- ---
    RUTHAN: grub-install nebo klasicky proces rescue cd - chroot - grub - root - setup nefunguje?
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    Nemate nejaky tip na obnoveni grub1 na gpt (efi) disku, zda se ze rescatux a boot repair proste s gpt disky nekamaradi.
    Pak by se mi hodilo neco na koverzi MBR na GPT, bez ztraty dat, zkousel jsem gdisk, kterej by to mel umet, ale neuspel jsem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam