Takova divnost, potrebuju zkopirovat ext4 partion s Mintem a pouzivat ji, zavadec mam grub2. Mam 2 disky na kazdym tu jednu partionu s linuxem..
Problem, je ta kopie pri kopirovani pomoci Win utilit nebo gparted ma zkopirovana partion stejny UUID jako ta vychozi a zavadec, kdyz ma narizeno hledat na jinym HDD, tak moutne tu zkopirovanou partion namisto ty puvodni, ale zaroven, me uz nenecha premountovat tu druhou / pristoupit na tu druhou, dle gparted jsou obe namountovany - jako / , coz mi hlava nebere.
Zkousel jsem, pres live cd zmenit UUID ty druhy partiony - a pridat do ni pro grub menu novou polozku, ale pri bootu jsem se dostal do busyboxu s tim, ze nesedi uuii block devicu v /etc. Nicmene pak pri bootu do ty puvodni instance, se mi nastarovala automaticky oprava disku, 2x se restarnul komp a to stary UUID tam bylo zase zpatky.
Kdyz tu druhou zkopirovanou partition smazu, tak mi zavadec zavede korektne tu prvni instanci, takze ani v tom kodu grubu nebude nejaka bota, leda bug.
Otazka zni, je nejakej soft co tu partition zkopiruje korekne a pregeneruje to UUID i UUID v ramci /etc a ja nevim, kde jeste. Dle myho pokusovani problem neni ani v fstab, ten sem vycistil a chova se to stejne.