• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DELVITLinux pro zacatecniky a obycejne uzivatele (NO FLAMES!)
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    Ja to delam tak, ze mam i na te produkcni nahozeny git (s prislusnyma .gitignore) a po nasazeni vzdy commitnu zmeny, ze "upstream x.y.z". A pred nasazovanim git status, git diff, a hned je videt, kam a jak se sahalo (a snadno se to copy+paste prenese na ten dev, nebo kamkoli jinam)

    (Jo, v nekterych pripadech fakt saham na produkcni, zvlast, kdyz si nekdo vzpomene, ze nutne prave ted (pul hodiny pred navstevou zakaznika, kteremu to chce ukazat) potrebuje preformulovat nejake texty nebo prebarvit nejake barvy ve webovkach a ze se na to hned koukne a rekne co jeste dal ... tam tezko neco rozhodim prilis a delat cele kolecko s vytvarenim balicku a nasazenim, zvlast, kdyz vzapeti rekne, ze ta zelena je moc zelena a ze tam radsi teda mam dat modrou, aby nakonec usoudil, ze puvodni hneda asi byla fakt lepsi, jen by mohla byt trochu svetlejsi ... to by bylo nesmyslnych balicku az hruza ...)
    SATAI
    SATAI --- ---
    SYNTAX_TERROR: Co nahradit rsync nejakym VCS? (cti: pouzit git)
    SYNTAX_TERROR
    SYNTAX_TERROR --- ---
    Tak jsem vytvořil nový image a nainstaloval/nakonfiguroval těch pár služeb znovu, zas tak moc práce to nakonec nebylo :)

    A poprosil bych o help ještě s jednou věcí: mám na jednom serveru produkční a testovací verzi jednoho projektu + script, který rsyncuje soubory z dev verze na produkční. Už se mi stalo, a obávám se že v budoucnu stane znovu, že byly na prod. verzi nějaké nové úpravy, které někdo (třeba i já:) udělal rovnou na této prod. verzi, ale ne na devel. Při syncu by to pak nedělalo dobrotu.

    Vím, že s rsyncem můžu updatovat jen starší/na prod. verzi nezměněné soubory. Ale to by pak mohl vzniknout maglajz a na dev verzi by se tak úpravy z prod. stejně nedostaly. Takže bych chtěl nějak v rámci toho synchronizačního sciptu zjistit, že prod. verze obsahuje nověji modifikovaný soubory. Nejlépe teda rovnou ty soubory i rovnou vypsat, abych to mohl zkontrolovat a případně zkopčit na dev. ručně.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    RATTKIN: Divný; ještě je otázka, jestlis tam neměl nějaký exotický FS - já takhle zmenšoval vfat, ntfs, ext[34], i o třeba dvacet procent, a bez problému (musí tam být pochopitelně adekvátní volný místo).

    Jinak pokud máš image a tohle ti nejde, namountoval bych to rw do loopu a pustil na to gparted, ten partitions zmenšuje už úplně bez problémů.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    PISKVOR: Zkouše jsem to před 3 měsíce v poslední stable clonezilla live, zkoušel jsem save disk disk - restore disk, i partition -> partition. nic mi nešlo. V reklamaci vyměnili 250g disk WD za jiného výrobce, který byl o půl mega menší, strašnej wopruz
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    PISKVOR: A teda bacha, Clonezilla != Clonezilla Live...
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    RATTKIN: Ne? Já mám dojem, že už nejmíň dva roky umí - resp. pokud děláš restore-to-disk, tak na menší disk všechny obnovovaný partitions proporcionálně zmenší. Nevím, jestli to umí i v módu restore-single-partition...
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    PISKVOR: s clonezillou jsem vždycky měl problém, když jsem chtěl jí na menší disk, neumí resize partition (nebo možná jo, ale po nějaký super konfiguraci)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    SYNTAX_TERROR, RATTKIN: Kdysi jsem to takhle řešil pomocí Clonezilly Live (nabootované uvnitř virtuálu)- starý VM zazálohovat na hosta, zálohu obnovit na menší virtuální disk. Zdlouhavé, leč funkční.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    SYNTAX_TERROR: taky by se dala kopírovat patition na novou menší partition přes gparted nebo něco podobného
    PUNKREASS
    PUNKREASS --- ---
    LUDO: tak to mi prave pripada, ze to tim byt muze. Aspon ja teda mam porad stejnej kurzor, at uz sem teba v unity, xfce nebo gnome.
    LUDO
    LUDO --- ---
    PUNKREASS: temou to neni, problem sa prenasa aj medzi inymi prostrediami (JWM, Openbox, ...)
    PUNKREASS
    PUNKREASS --- ---
    LUDO: na mne to neadresuj, ja ti neporadim, ja sem lama:] Jediny, co bych tak ja dokazal vyzkouset, je testnout jinej kurzor a nebo ho nacitat z ~/.icons
    PUNKREASS
    PUNKREASS --- ---
    LUDO: spis ti nekdo poradi, kdyz sem obsah toho xorg.conf das.
    LUDO
    LUDO --- ---
    Nejaky navrh jak riesit neviditelny kurzor? akcie mysi funguju spravne, len nevidim kurzor

    Hybridne grafiky na laptope Intel/AMD, po instalacii FGLRX z repozitarov a spusteni "aticonfig --initial" (vytvori /etc/X11/xorg.conf) sa stal kurzor neviditelnym. V OpenGL aplikaciach (hry) ho vidim.

    Ked zmazem xorg.conf tak je znova viditelny, ale zas nefunguje spravne driver - bezi na opensourcovych.

    Pouzivam Debian Jessie, verzia drivera z repozitarov je fglrx-driver (1:14.9+ga14.201-2). Prostredie je KDE (kurzor nevidim ani po nabehnuti kdm). Kernel 3.16.0-4-amd64.
    SUK
    SUK --- ---
    SYNTAX_TERROR: Udelat novy image, v nem partitions, potom nechat zalohovat data rsyncem a nasledne znovunakonfigurovat bootloader.
    SATAI
    SATAI --- ---
    SYNTAX_TERROR: to máš tři potřebné dockery spojené linkem.

    Online musíš být jen při pullování. Pak už to máš jako image vboxu, jen menší a strukturovanější.
    SYNTAX_TERROR
    SYNTAX_TERROR --- ---
    Nic extra by tam byt nemelo, jen
    -apache
    -mysql
    -postgresql
    -ssh server

    Ten Docker moc nechapu, ale predpokladam, ze pro praci s nim musim byt online, coz mi ne uplne vyhovuje.
    SATAI
    SATAI --- ---
    SYNTAX_TERROR: máš na tom debianu něco extra? Co prostě vzít Docker a nastartovat ho s odkazem na kopii relevantních dat?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam