• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DELVITLinux pro zacatecniky a obycejne uzivatele (NO FLAMES!)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    ROMANICAK: Don't get me started, jak jsme takhle zprovozňovali wifi dongl. Výrobec to prej podporuje, vobrázek tam je, ledka se rozsvítí - a hovno. Teda v linuxu to jelo, v sedmičkách vedle taky, ale ty vosmičky ne a ne a ne. Z toho jasně plyne, že podpora HW ve Windows sucks (skryté titulky: to byl sarkasmus).
    MRDAC_BEDEN
    MRDAC_BEDEN --- ---
    ROMANICAK: vyrobci mrdko hardware, coz sitovka za 99 Kc je, Linux ignoruji. Proto je potreba vzdy nejdriv Googlit, potom nakupovat. Plati to pro temer vsechny komponenty
    MRDAC_BEDEN
    MRDAC_BEDEN --- ---
    o 10 korun drazsi TF-3239DL ma "standardni" cip Realtek 8139D - s kterym samozrejme byli kdysi taky problemy, ale dnes uz proste funguje
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    DANYSEK:
    Ale kazdopadne...pokud mas chvili casu, muzes se o to pokusit sam, klidne si te privezu domu, udelam ti dobry kafe a az to zprovoznis, zase te odvezu :-)
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    DANYSEK:
    ROMANICAK:
    Taky se muzes zkusit podivat po netu kolik lidi s tim ma problem. Fail je, ze tohle proste normalniho cloveka nenapadne, kdyz jde kupovat uplne obyc a naproto beznou sitovku.
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    DANYSEK:
    Ten muj profik je Frodo, muzes mu to zkusit rict sam. Ovladac tam sice je, ale sitovka presto na Ubuntu 14.04 nefunguje. Vse vypada OK, ale nic pres ni neprojde. O neco starsi integrovana sitovka na jakymsi MSI boardu s C2D CPU jede uplne v poho, bez problemu.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ROMANICAK: to ten tvuj "profik" bude pekna lama - v Linux kernelu mas ovladac oficialne od srpna 2011... co k tomu dodat, zavada bude na interface mezi zidli a klavesnici :)
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    ROMANICAK:
    No skoncilo to tak, ze po hodinovym hledani a ruznych pokusech jak obejit to, ze ovladac nelze ani najit novej, ani zkompilovat ten co je na CDcku, jsme se na to vykaslali a tak banalni operaci, jako je pridani sitovky do PC jsme proste museli vzdat.
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    RATTKIN:
    A najdes jeden rozdil? Relativne nova sitovka na aktualnim systemu vs totalne prehistoricka tiskarna na aktualnim systemu? ;)
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    ROMANICAK: to je chyba výrobce, ne linuxu.
    znám plno hardware, kde jsou špatné ovladače na windows.
    Zkus mi rozchodit lpt tiskárnu z dosu na novějších win ;)
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    Vcera jsme zkouseli s kamosem, co je profik linuxovej uz mnoho let, zprovoznit sitovku TF-3200. Je to levna sitovka, pise se tam ze ma ovladace pro Linux. Hadejte jak to dopadlo.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    GRIGORIJ: proto sem se ptal co se deje kdyz to pustis v konzoli, screen je dobrej nastroj.
    me osobne vydesil ten teamviewer, toho bych se bal.
    GRIGORIJ
    GRIGORIJ --- ---
    GRIGORIJ: kazdopadne hrozne moc dekuji za vsechny rady! (kdyby to nekoho zajimalo, tak jde o analyzy vzorku od pacientu s leukemiemi a dalsimi poruchami krvetvorby (nebo s podezrenim na to))
    GRIGORIJ
    GRIGORIJ --- ---
    VYHULENY_UFO: nevim. Ten kod, ktery na tom bezi je skript v Rku, ktery vola bashove skripty (a take dela neco sam a vola balicky, ktere maji casti napsane v cecku atd) a ty bashove skripty volaji veci napsane v pythonu/perlu/cecku/... I.E. veci, ktere mohou byt spatne je spousta a drtivou vetsinu jsem nepsal ja.
    Tenhle run bezel bez problemu od soboty, zanalyzoval 15 vzorku, ktere se nijak nelisi od toho, na kterem spadnul. Muzu jen odhadovat, ze spadnul behem behu awk (a minule behem neceho uplne jineho; neceho co ted rozhodne nebezelo).
    Tim chci rict, ze kdyz to pustim jen v konzoli, tak to minalne par dnu nebude nejspis zadny rozdil.
    Hledam proste zpusob, jak zjistit, jestli je problem na strane sw nebo hw.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    GRIGORIJ: a stane se to, kdy vypnes xwindows, nechas jenom textovou konzoli, prihlasis se sshackem a udela operaci se soubory?
    GRIGORIJ
    GRIGORIJ --- ---
    VYHULENY_UFO: no ja jsem nemocnej a doma; pocitac je v praci. Takze ano mam ho pustenej. Nicmene, kdyz jsem problem s restartem zminoval minule, tak teamviewer pusteny nebyl... Jinak myslim, ze s wine mas pravdu - vypada to wineoidne.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VYHULENY_UFO: ja teda teamviewer pod linuxem nepouzivam, ale neni ona linuxova verze nahodou normani windowsi, ale s nejakym upravenym wine?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    GRIGORIJ: uz sem si ty fajly vytahnul, nic o problemech s diskem ci pameti.. ale podeziral bych grafiku...

    zeptam se blbe, ale ty mas pustenej teamviewer v tom linuxu, kdyz to pada?
    GRIGORIJ
    GRIGORIJ --- ---
    VYHULENY_UFO: tar -zcvf log.gz log/ (pricemz log/ vzniknul cp -R /var/log .)
    GRIGORIJ
    GRIGORIJ --- ---
    GRIGORIJ: jo jen pro upresneni - k tomu restaru dojde (podle me) nezavisle na grafice - bezi proste kod, ktery analyzoval bez problemu radu vzorku (v tomhle pripade 15; principialne stejnych - kazdy vzorek = 2 "velke" textove soubory) predtim a najednou se uprostred dalsiho vzorku pocitac restartuje (minule k restartum doslo v jine casti analyzy;prubezne jsem koukal na obsazeni pameti, ale porad bylo mista dost; koukam na to pres teamviewer, nevim jestli to muze souviset)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam