• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DELVITLinux pro zacatecniky a obycejne uzivatele (NO FLAMES!)
    Každý kdo chce poradit ohledně linuxu je na spravném místě. Přímý následovník audítka stejného názvu. Pravidla jsou stejná jako predchozí, hlavně žádné FLAME!
    Na Hompage klubiku najdete alternativy k aplikacim. Snazim se drzet ten list v aktualizovane a hlavne zajimave alternativy, kdyby ste chteli neco pridat do listu dejte vedet.

Jak se správně ptát:

1) Popište příznaky problému nebo chyby co možná nejjasněji a nejpečlivěji.
    2) Popište prostředí, ve kterém chyba nastává, tj. architekturu, operační systém, aplikaci, verzi, atd. Jmenujte distribuci a verzi systému (např. Red Hat 8.0, Slackware 5.1, atd.).
    3) Popište, jak jste se k chybě dostali, a jak jste se ji pokusili odhalit, isolovat a pochopit ještě předtím, než jste se zeptali.
    4) Popište relevantní změny v konfiguraci, které jste v poslední době provedli.
    5) Pokuste se už předem zodpovědět případné doplňující otázky.
    6) Na dlouhé výpisy použijte služby na to určené - pastebin - http://pastebin.com/
    rozbalit záhlaví
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    ZZGERO: javascript je engine který je přímo zabudovaný do prohlížeče. Možná by pomohl jiný prohlížeč s jiným enginem. Seznam ECMAScript language standard - včetně javascriptu - https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_ECMAScript_engines
    SUK
    SUK --- ---
    ZZGERO: Hint: Java a JavaScript jsou naprosto rozdilny technologie nemajici spolu prakticky nic spolecneho. (Vic ti ale neporadim :) )
    ZZGERO
    ZZGERO --- ---
    MINGHAO: jj, jasny..
    ZZGERO: a kdyz sem zadal do prohlizece about:config a dal vyhledat javascipt, tak tam je nastaveno javascript.enabled status: default type:boolean value:true
    hint pls..
    ZZGERO
    ZZGERO --- ---
    jinak bych tady jeste mel dotaz jestli nahodou to nekdo tady neresil. Snazim se rozjet aplikacni server JBoss spolu s Eclipse. Kdyz sem stahnul JBosse z sourceforge tak vsechny tutorialy jsou postavene na tom, at spustim soubor xy z adresare /bin, jenze tam zadny adresar bin neni v tom co se stahnul... :( a kdyz se snazim stahnout JBoss z websitu: http://jbossas.jboss.org/ tak tam jedina ikonka na download a kdyz na ni klinu, tak mi muj Iceweasel (firefox) rekne, ze : You are seeing this page because you have attempted to access a section of our site that requires JavaScript to be enabled.Please enable JavaScript and try again. Takze muj lama dotaz je: Jak zapnout JavaScript v prohlizeci ?? JAvu mam nainstalovanou verze 8. Nasel sem v jedny diskuzi prikaz apt-get install icedtea-7-plugin ktery by mel enabled JavaScript v prohlizeci, ale nefunguje. V nabidce - Edit - Preferences zadny check box na enabled Java/JavaScript nemam a kdyz sem nainstaloval plugin NoScript - ktery umoznule nastavit spoustet/blokovat scripty globalne/na urcite strance a nastavim tento plugin, aby poustel vsechny scripty, tak to hlasim porad stejnou chybu...

Nejakej hint pls : 1. kde stahnout JBoss AS ?? Nebo za 2. jak zapnout JavaScript v prohlizeci?? diky!!
    ZZGERO
    ZZGERO --- ---
    MINGHAO: jj, takhle sem to udelal a jede to. jenom si trochu lamu hlavu jak rozjet toho unixovyho demona - ten posledni odstavec toho navodu mam spustit jako skript pri kazdem spusteni pocitace, nebo celej ten odstavec mam spustit jako skript v bashi a pak nekam dat veticku, ze kernel ma spoustet pri restartu binarni soubor deamon co je v Tomcat adresari ??
    MINGHAO
    MINGHAO --- ---
    ZZGERO: Mám Tomcat na Mint Debian Edition MATE, tak snad to pomůže: Mám mnohem lepší zkušenost s instalací z toho zipu, co je na oficiálních stránkách, protože apt-get různé části Tomcatu rozhází po všech čertech a to mi pak dělalo problémy při instalaci programu, co mi na Tomcatu běží. V dokumentaci k dané verzi je docela srozumitelný návod k instalaci. Pár poznámek, co jsem si udělal z poslední instalace:
    1) Stáhnout "apache-tomcat-[version].zip" nebo *.tar.gz
    2) Je potřeba najít umístění, popř. nainstalovat JDK (nestačí Java RE). V Synapticu lze otevřením vlastností balíčku najít umístění nainstalovaných souborů. Umístění JDK na Linux Mint DE: /usr/lib/jvm/java-7-openjdk-i386 (a je potřeba opravdu to JDK, "jvm" nestačí. (nastavit v file:///etc/bash.bashrc)
    3) Po rozbalení commons-daemon-native.tar.gz je potřeba u spouštění ./configure zadat parametr --with-java=/[umístění_JDK]
    4) Kdyby byl problém při minulém kroku s C compilerem, tak to jde vyřešit instalací balíčku "build-essentials"
    5) Pak až prostě podle návodu dokončit vytvoření balíčku a instalaci. Pak už jde normálně přes startup.sh spustit.
    ZZGERO
    ZZGERO --- ---
    nema nekdo zkusenost s download, instalaci a nastavenim Tomcat a JBoss pod debianem? Tomcat me jakztakz jede, ale neinstaloval sem ho, jenom stahnul a rozbalil zip - takze to moc koser neni.. nekde nejaky repositorum?
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    LACIF: mas mozna rozumnejsi udelat portable KVM :D
    LACIF
    LACIF --- ---
    ja jedu https://www.edx.org/course

neco uz docela chapu..
    Ted s tema zavislostma jsem to myslel tak, ze mam hodne omezeny repozitare a ceka me SW audit, takze si nelajsnu tam cokoliv instalovat a proto hledam portable...

Dokonce se mi uz i podarilo nainstalovat do KVM virtualku pres terminal hehe!!
    SATAI
    SATAI --- ---
    LACIF: Mozna zacit nejakym zbeznym studiem zakladu Unixu? Za mych mladych let byl dobry trebas Jemny uvod do Unixu, ale predpokladam, ze ti tu dnekdo doporuci neco aktualne dostupneho.
    LACIF
    LACIF --- ---
    DANIELSOFT: jup, diky za pomoc..

bohuzel to ma stejne takovy zavislosti, ktery jsou pro me nemozny splnit;)
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    LACIF: nespustis ani kdyz tomu nastavis bit spustitelnosti? (chmod +x jmeno_souboru)
    LACIF
    LACIF --- ---
    Ahoj, dalsi otazka hehe:-)

Znate nejakej web, kde by byly pro REDHAT portable apps?

Treba VLC by se hodilo. Nasel jsem nejaky pro Fedoru, ale je to .run a to nespustim...
    LACIF
    LACIF --- ---
    MINGHAO:
    ZZGERO:

GNOME 2.2.něco
    alt+f1 jasne, ale to mi to spusti tam, kde mam kurzor.. Me jde i o to, aby mi vyskocil panel z autohideu..
    ZZGERO
    ZZGERO --- ---
    LACIF: ja v GNOME pouzivam Alt+F1 ...
    MINGHAO
    MINGHAO --- ---
    LACIF: Fakt, jaký desktop environment používáš? Bez toho se, zrovna v tomto případě, opravdu blbě radí. Třeba v Mint MATE není problém nastavit si tlačítko "start" na zapnutí menu, ale KDE mi vždycky dovolovalo "start" používat jen v kombinaci s nějakou jinou klávesou, takže jsem si menu spouštěl třeba zkratkou "start"+x například. Často se tomu "start" tlačítku říká Meta, nebo Super.
    LACIF
    LACIF --- ---
    CHOROBA: a lze tam teda pridat vlastni, ale to bych potreboval command pro ten applet na panelu, kterej nevim:-/..?
    LACIF
    LACIF --- ---
    CHOROBA: jup, jasne, ale nemam tam tuhle volbu
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    u me se to v preferences menuje Keyboard Shortcuts
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    LACIF: GNOME, KDE, XFCE nebo jaké GUI používáš? Pokud se nemýlím, tak všude je to lehce jinak...
    LACIF
    LACIF --- ---
    Ahoj opet:-)

Linux me pomalu zacina bavit, protoze uz ho mam celkem user friendly vytunenej:-)

Ale potreboval bych poradit, zda a kde nastavit, aby mi fungovala windows klavesa jako ve windows - to znamena, ze kdyz ji stisknu, aby se mi otevrela "pocitac" na panelu...?

THX4ANSWR
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    HONCKA: se bez zeptat do widliho klubu ne?

dd if=/dev/sda of=/home/kikot/imageflasky.img BS=4M conv=noerror
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    Mam takovej specifickej problem, zakaznikovi sletel EXT3 filesystem na CF karte ve firewallu Cyberoam CR15i, v R studio normalne soubory vidim, ale neumi to obnovit a opravit jako filesystem, pripadne ulozit jako image, existuje nejaka utilita, pokud mozno pod woknama, ktera by to umela?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam