• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DELVITLinux pro zacatecniky a obycejne uzivatele (NO FLAMES!)
    M4RC
    M4RC --- ---
    PUNKREASS: Děkuji. Navečer se na to podívám.
    PUNKREASS
    PUNKREASS --- ---
    M4RC: zkus dat alt+f2 a zadej xfdesktop. Pokud by se to tim nesrovnalo a po restartu to bylo stejny, tak muzes jeste zkusit rm -R ~/.cache/sessions/ (smazat skryty adresar .cache/sessions/ u tebe v domovskym adresari).
    M4RC
    M4RC --- ---
    Ahoj, asi budu mít hloupý dotaz, ale jsem tímto naprosto nepolíbená. Když pustím počítač (xfce), zobrazí se mi přihlašovací okno, zadám heslo (správné) a pak mi naběhne jen modrá plocha - bez ikon, bez panelu. Xubuntu mám několik měsíců, zatím žádný problém - doteď. Jak to mohu vyřešit? Případné rádce bych ráda požádala o vysvětlení pro lamy, tj. polopatě. Děkuji.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    LEFTY: Kanon na vrabce, ale používám Audacity nebo Avidemux. Prostě proto, že je mám nainstalované a používám jinde.
    KECAM
    KECAM --- ---
    LEFTY: imho vice instanci vlc?
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    KECAM: nezjistil jsem, jak VLC může ripovat více stop současně do víc enež jednoho souboru. Google nepomohl. Vzhledem k tomu, že to potřebuju jendorázově, dal jsem ripperx a zatím dobrý.
    KECAM
    KECAM --- ---
    LEFTY: vlc je imho idealni a s prehledem pokryje zkldni praci s videem, zvukem a streamovanim. + je multiplatform a vlc streamer umozni v zakladu remote control v ramci interni site
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    LEFTY: já používal nejdřív cdparanoia + lame a potom toto: http://sourceforge.net/projects/ripperx/ (možná bude v repozitáři tvé distribuce)
    WELES
    WELES --- ---
    VLC zvládá převody
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    LEFTY: Teď používám k3b, ale jen proto, že byl přibalen ke KDE. Prý to jde z řádky via ffmpeg, ale nemám vyzkoušeno.
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    poradíte soft na převod audiocd na mp3? Potřebuju cdčka k jazykové učebnici převést na použitelnej formát :-)
    YARRDESH
    YARRDESH --- ---
    adresar ma drwx------ , stejny prava jako ostatni adresare, se soubory je to stejny, v pravech jsem nenasel rozdil. ma nazev kterej se s zadnym dalsim nekope. zkusim ten presun obsahu, jak se to zachova teda.
    ROUMEN
    ROUMEN --- ---
    Jo a ještě jedna lumpárna, linux rozlišuje velká a malá písmena, ntfs to také rozliší, takže můžeš mít v lin vedle sebe adresáře nebo soubory aaa i aAa a liší se, ale windows to nerozdýchají a uvidíš jen jeden z nich nebo se to bude chovat divně, kdysi jsem s tím měl také problém na společném disku.
    ROUMEN
    ROUMEN --- ---
    YARRDESH: udělej ve win vedle nová adresář, dej do něj pár souborů, přepni do lin, porovnej práva těch adresářů a souborů, do toho nového zkopíruj ty co ve win nevidíš, zkontroluj práva a opět přepni do win a porovnej to v nich.
    ROUMEN
    ROUMEN --- ---
    YARRDESH: a ten adresář?
    YARRDESH
    YARRDESH --- ---
    pic, mam dualboot linux/widle . na jednu ntfs partitionu zapisuju data posledni dobou prevazne z linuxu, driv prevazne z vidli. mam jeden adresar, kam prdim vsechno co stahnu na linuxu. kdyz se prepnu na vidle, tak v tom adresari neni jedinej soubor. kdyz prebootuju zpatky do linuxu, tak tam ty soubory vidim. ve vidlich vidim na ty partitione soubory v ostatnich adresarich, ktery byly stahly jeste na vidlich...ale ty sosly na linuxu z vidli nevidim. nevidim ani podadresare v tom adresari. prava ty fajly maji -rw-------
    SATAI
    SATAI --- ---
    CHEVALIER: nejdřív si zjisti, na jakém portu ti ten program běží (lsof)
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    SATAI: ano. Ten zkousim. Ale nevim jak zjistit komunikaci jednoho konkretniho programu...
    SATAI
    SATAI --- ---
    CHEVALIER: wireshark
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    Zdravím. Mám Ubuntu 14.04. Potřeboval bych u nejakeho konkretniho programu ( firefox, wget, wine....) zachytit komunikaci. Poradte mi prosim jak to udelat. Dekuji.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam