Potreboval bych poradit vhodnou linuxovou distribuci, kde by sly snadno instalovat (napr. pres get-apt, yum, apod.) novejsi verze C++ compileru (C++14) a pythonu (>= 2.7) a par dalsich navaznych knihoven jako je Boost (potrebuji nainstalovat TRIQS, ktery ma tyhle requirements -
https://triqs.ipht.cnrs.fr/1.x/installation/requirements.html#requirements ). Mam CentOS 6.7, kde to v beznych repository neni (g++ napr. jen do tusim 4.4.neco, python 2.6.neco), takze jsem se to pokousel instalovat tak poruznu, napr. g++ 4.9.1 pres devtoolset-3-gcc-c++ z centos-release-scl-rh, pythoni veci pres minicondu, dalsi cast veci jsem kompiloval ze src atd. Nakonec jsem se po mnohych peripetiich sice uspesne prosel cmake, ale make install uz se nepovedl - nejspise mi tam zustaly paralelne ruzne verze pythonu (altinstall ani virtualenv jsem bohuzel nezvladl), vyrobil jsem si nejake kolize s puvodnimi Intel MKL/BLAS knihovnami a dalsich veci, proste zrejme jsem si udelal v distribuci pekny bordel.
Premyslel jsem tedy o CentOS 7.* nebo Scientific, kde bych spoustu veci snad nemusel takhle patlat (protoze to jak vidno neumim), ale nechci to naslepo zkouset; a taky treba existuje neco vhodnejsiho. Nebo mi mozna vysvetlite, ze jina distribuce to nezlepsi a ze se tim fakt musim nejak prokousat ;)