CHOROBA: No, když to nefungovalo, tak jsem neměl náladu ani čas hledat a řešit proč. Reinstall byl rychlejší a jednodušší. Zkoušel jsem různé počítače, co byli po ruce... od C2D po i7. S HW ovladači nikdy problém nebyl, jen si to vždycky řeklo o driver ke grafice NVIDIA.
Nevím jak zálohovat seznam baliku atp. Potřebuju řešit fyzikální problémy a ne se ztratit ve stovkách stran manuálů... bohužel. Acronis mi krásně udělal zálohu, obnovil a linux nenaběhl... zkusil jsem hledat chybu, ale po pár hodinách jsem to vzdal, protože za tu dobu už to bylo nainstalované znova. Jen si každý krok zapisuju, abych nedělal stejnou chybu dvakrát.
ad2) O tom vnc atp. jsem se dočetl, ale na každé verzi Ubuntu to funguje jinak. Někde to dřív nebylo, někde je to už součástí... prostě zmatek. Každej SW chce jinou verzi a nikde se to neprotíná :( Když chci dát víc různých SW do jedné verze systému, tak to prostě nejde. Po pravdě, pokud to bude chodit přes Putty, tak vzdálenou plochu nepotřebuju. Jak OpenFOAM, tak ET se spouští přes terminál.
DANIELSOFT: Zadat jméno atp. jsem zkoušel, nejelo to. Tak mi došlo, že musím něco zapnout a nastavit na tom linuxovém stroji, nicméně se mi nepodařilo najít co. Zkuste si zadat dotaz do googlu a pak se v tom milionu zbytečných výsledků orientovat.. :(
O virtualizaci vím, ale moje výpočty jsou extrémně náročné na výkon a pro mě je lepší jim vyhradit samostatný počítač. Aktuálně používám zdroje MetaCentra a většinu úloh řeším na 32, 64 a občas na 128 cores. Dizertaci jsem počítal na 384 cores nevím kolik dnů, ale určitě víc jak limit 4 dny.