• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DELVITLinux pro zacatecniky a obycejne uzivatele (NO FLAMES!)
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    mnjo ;)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    MCKIDNEY: Ono je taky možný, že některý ten program čeká na vstup - typicky sudo na heslo, protože nemá ten daný příkaz jako passwordless.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Dalsi moznost je necekat na zpetnou vazbu a volat je na pozadi.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    SKAFF: Tak si tam přidej řádek s echem mezi každý příkaz (nebo ještě lépe, na druhý řádek set -x
    Uvidíš, kde to zůstane viset.
    SKAFF
    SKAFF --- ---
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    SKAFF: To vypadá, že se neukončí některý z těch skriptů, které to volá - vypíše se "Done"?
    SKAFF
    SKAFF --- ---
    Mam skript over.sh, ktery se mi neukonci, porad bezi dokola, dokud ho neshodim. Co mam napsat na konci, aby po posledni prikazu prestal? Exit 0 nefunguje...

if ! source ~/settings.conf; then
    echo "FAILURE: Can not load global settings 'settings.conf'"
    exit 9
    fi

export DISPLAY=:0

# Graphics card 1 to 19
    for MY_DEVICE in {0..18}
    do
    # Check if card exists
    if nvidia-smi -i $MY_DEVICE >> /dev/null 2>&1; then

#FanControlState
    nvidia-settings -a "[gpu:0]/GPUFanControlState=1"

#PowerMizerMode
    nvidia-settings -a "[gpu:0]/GPUPowerMizerMode=1"

# Fan
    nvidia-settings -a "[fan:0]/GPUTargetFanSpeed=80"

# PL
    sudo nvidia-smi -i 0,1,2,3,4,5 -pl 160

fi
    done

echo
    echo "Done"
    echo

exit 0 
    TONAS
    TONAS --- ---
    EXX: protoze dualbootem qubes v podstate "znehodnotis"

viz https://www.qubes-os.org/doc/multiboot/
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    EXX: já jsem nějakou dobu používal, než se rozsypal hw. Ono to není použitelné ve virtuálce, protože je to samé uvnitř Xen virtualizované, doporučuji si o tom něco nastudovat. Tohle není, dle mého soudu, vhodné pro začátečníky, protože když s tím řešíš nějaký problém musš tušit co děláš.
    EXX
    EXX --- ---
    TONAS: proc to neni pouzitelny? nejaky lehky shrnuti prosim.. ja to kdysi studoval a prislo mi to jako dobrej sys.. ale nikdy se mi nepodarilo to rozjet.. proste po instalaci blackscreen na virtualu.. tak jsem to "natvrdo" ani nezkousel..
    TONAS
    TONAS --- ---
    EXX: qubes neni v dualbootu pouzitelnej (nema ani smysl) navic je narocnej na hw a vyzaduje naky know/how a minimalne si o nem neco precti. Nahodil bych misto toho treba debian a ve virtualu jel TWS

viz. napr. https://www.exratione.com/2014/02/setting-up-interactive-brokers-trader-workstation-on-ubuntu-1304/
    EXX
    EXX --- ---
    TEAPACK: qube mi nejde rozjet na vm.. ve win10 (blackscreen a konec)ale musim jeste zkusit s dualboot
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    JUNIOR: No a můžeme se od toho odpíchnout.
    6) scifi - Na flashce Live distribuce a oddíl pro data. Sám používám
    Puppy Linux Home
    http://puppylinux.com/index.html
    Už jsem s tím zachránil několika zoufalcům data z pokažených Widlí. Vcelku běžná věc.

Pokud jde o CAD mám na doma
    Free CAD software | MEDUSA4 Personal
    http://www.cad-schroer.com/products/medusa4-personal

1) Pokud to chceš používat na více různých počítačích, je asi nejjednodušší Live distribuce, která co nejvíc splňuje požadavky na programy a prostředí. Cenou za univerzálnost pro kterou to můžeš přenášet mezi PC je obtížnější přizpůsobení a změny programů.
    Plná instalace je lépe přizpůsobená konkrétnímu stroji a lze si ji přizpůsobit a vychovat zcela podle svých představ. Ovšem když migruješ disk ze kterého bootuješ mezi různými stroji, nemusí vše fungovat.

2) takže vcelku normální PC. = netřeba řešit nic speciálního.

Já tedy spoléhám na to, že v počítači jsou dva volné USB, případně použiji rozbočovač.
    Mám běžný HDD do USB (bez bootování a programů) a na flashkách live distribuce dle nálady a potřeb. Doma a na ntb používám Linux a disk připojím do běžícího systému. Tedy maximální pohodlí s ochočeným prostředím.
    Venku použiji flashku a z ní nabootuji a připojím disk.
    Samozřejmě je možná i plná instalace na flashku pro každý používaný stroj (tedy v podstatě totéž co instalace na hdd v počítači, jen s omezením na rychlost USB.

Jinak já doporučuji pro instalaci (nejen) Linuxu rozdělení disku na (od konce disku) swap, /home(uživatelská data a nastavení pro uživatele), / (zavaděč, operační systém, programy (to vše jde smazat, změnit distribuci, nainstalovat znovu, ...))
    Zálohování a přenosy dat jsou také snadnější.
    PUNKREASS
    PUNKREASS --- ---
    RATTKIN: origin se pod wine rozbehnout da a i sem v nem hral napr Dragon Age, Jade Empire, Sims3, nejaky NFS a nejaky dalsi z tech, co sou obcas zadarmo.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    čekám že ea pod Linuxem není?
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    RATTKIN: Pod steamem jich je docela dost.
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    ja teda uz parim jenom pod linuxem, kdyz to nejni nativni, nebezi pod wine/dosbox/scummvm.... tak to ma proste smulu a ja to nikdy hrat nebudu (ani si to nekoupim) ;)
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    JUNIOR: už se občas začínají objevovat linuxové hry, ale já mám pořád doma windows. už jsem odstranil jeden klíčový windows program, tak snad časem
    JUNIOR
    JUNIOR --- ---
    RATTKIN: PUNKREASS: Díky, využiju

ERGOSUM: Díky za obsáhlejší odpověď.

Celkově se snažím přejít už jen na linux. Jediné na co win potřebuji tak je jeden speciální modelářský program a občas nějaká hra. Nevím jestli by to zvládlo wine. je to dost náročné.

především je to na hraní a nic moc od toho neočekávám, ale kdybych to uměl přetransformovat v mém případě na nástroj, bylo by to geniální. Moje představa je taková, že bych měl rád svůj systém a svoje data externě. Práce v podstatě kancelářská + mít sebou data. Chci si s tím prostě hrát, připojit si to ptřeba v práci, snažit se v tom programovat a prostě na tom fugnovat. Na pořádnou práci mám stabilní železo doma. jediný co mi brání být 100% na linux tak je již zmiňovaný 3D soft a sem tam nějaké hry, které si neodpustím. Prostě bych si rád udělal přenosný portál, který by fungoval sám o sobě a mohl si tam nezávisle na sobě fungovat v mém osobním prostředí - od nastavení prohlížečů, záložek, rss atd.

1) Je to nejlépe na více zařízení

2) Nemám určeno. Ale standartně mám v práci ntb lenovo nějaké starší a klidně i na mm domácím stolním PC

3) Jak jsem psal, moje vize je mít ten portál, takže bych rád, abych si z jednoho místa zpravoval svoje data, která potřebuju s nimi pracovat nebo nahlížet do pdf (velmi málo místa). Jasně cloud, ale rád bych abych mohl operovat i bez internetu. Prostě si chci něco odmakat třeba v práci, na cestách a potom jenom připojit doma a mít ot všechno seřazené a kompatibilní

4)

5) klidně zkousnu i textově. Sám ovládám windows v práci jen pomocí klávesnice,příkazového řádku a file commander

6) idei jsem již napsal. Když si si vymyslím scifi tak v optimálním případě mít flashku s mými daty, kterou píchnu do cizího zařízení a použiji z něj jen monitor a výkon v podstatě.
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    EXX: QubeOS popř. Kali Linux...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam