• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DELVITLinux pro zacatecniky a obycejne uzivatele (NO FLAMES!)
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    ERGOSUM: nevim jak toto oskriptovat, VIM pouzivam jako jako chytrejsi notepad
    jen mam pocit, ze uz analogii resil v awk, ale nenachazim vhodny priklad
    PUPU
    PUPU --- ---
    DANIELSOFT: osobne bych to resil trivalne v perlu - nacital bych vstupni radky v cyklu, vstup bych kopiroval na vystup, kdyz bych nasel radek odpovidajici vzoru, nacetl bych uplne jednoduse dalsi radek.
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    ERGOSUM: ja bych spis rekl nejaky skriptovaci jazyk s vice moznostmi nez awk, ktery umi dobre pracovat s textem a regexpy: perl nebo python...
    SATAI
    SATAI --- ---
    ERGOSUM: vim je jako alkohol - odpoved na vsechny problemy. A take pricina vetsiny z nich ;)
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    VLASTIS: Není VIM to co hledáš?
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    Ahoj,
    potreboval bych poradit jak resit nasledujici problem
    mam nastroj, ktery mi generuje nasledujici kod} v podstate segmentaci IP:

...
    # sekce 9
    net 10.68.174.96 mask 255.255.255.224
    ...

a potrebuji poradit, jak udelat vlozeni dalsiho radku tak abych dostal

...
    # sekce 9
    net 10.68.174.96 mask 255.255.255.224
    pouzitelne ip 10.68.174.101-10.68.174.120
    ...

tech zaznamu sekce 9 je vic a obsahuji rozdilne IP segmenty a 2. a 3. bytu

pouzivam awk, ale nevim jak mu rict, ze pokud najde segment # sekce 9, tak z dalsiho radku vyzobni IP a dalsi radek vloz..

diky

ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    RAINBOF: Pokud používáš démony, je vymítání rizikovou záležitostí.:-)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    slusny vymitani dabla. jak to bylo ? Fuck nvidia ?"
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    CHOROBA: purge funguje pouze na nainstalované balíky a hlavně jejich konfigy... což nebyl tenhle případ :-/
    MCKIDNEY: to že je problém se symlinkama jsem věděl, jen jsem nevěděl jak ho odstranit... --force-overwrite-diverted nefungovalo, tak to muselo počkat do rána =) a symlink fungoval až do konce, jen to bylo nastavené balíkem, který systém viděl jako nenainstalovaný, takže s tím nevěděl co...
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    je tam 'purge' ale to by asi taky nezabralo. nekdy v tomdle symlink pekle zabere jenom rucni odstraneni ;(
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Ano, jak ti tady poradili - je to symlink a u symlinku plati, ze absence konce neznamena konec symlinku.
    Novy driver s tim pak nepocital a nemohl je vytvorit, protoze uz existuji.

S debianem uz dlouho nepracuji, ale neni tam neco jako erase pro odebrani celeho baliku?
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    Tak problém vyřešen.... musel jsem přes dpkg-divert odebrat všechny linky, které zůstaly v mezistavu z verze 340 ... ruční odebrání souborů nefungovalo...
    sudo dpkg-divert --remove /usr/lib/i386-linux-gnu/libGL.so.1
    Odstraňuje se „odklonění /usr/lib/i386-linux-gnu/libGL.so.1 do /usr/lib/i386-linux-gnu/libGL.so.1.distrib balíkem nvidia-340“
    $ sudo dpkg-divert --remove /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libGL.so.1
    Odstraňuje se „odklonění /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libGL.so.1 do /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libGL.so.1.distrib balíkem nvidia-340“
    $ sudo dpkg-divert --remove /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libGL.so
    Odstraňuje se „odklonění /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libGL.so do /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libGL.so.distrib balíkem nvidia-340“
    $ sudo dpkg-divert --remove /usr/lib/i386-linux-gnu/libGL.so
    Odstraňuje se „odklonění /usr/lib/i386-linux-gnu/libGL.so do /usr/lib/i386-linux-gnu/libGL.so.distrib balíkem nvidia-340“
    $ sudo dpkg-divert --remove /usr/lib/i386-linux-gnu/libEGL.so.1
    Odstraňuje se „odklonění /usr/lib/i386-linux-gnu/libEGL.so.1 do /usr/lib/i386-linux-gnu/libEGL.so.1.distrib balíkem nvidia-340“
    $ sudo dpkg-divert --remove /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libEGL.so.1
    Odstraňuje se „odklonění /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libEGL.so.1 do /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libEGL.so.1.distrib balíkem nvidia-340“
    $ sudo dpkg-divert --remove /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libEGL.so
    Odstraňuje se „odklonění /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libEGL.so do /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libEGL.so.distrib balíkem nvidia-340“
    $ sudo dpkg-divert --remove /usr/lib/i386-linux-gnu/libEGL.so
    Odstraňuje se „odklonění /usr/lib/i386-linux-gnu/libEGL.so do /usr/lib/i386-linux-gnu/libEGL.so.distrib balíkem nvidia-340“

(co konkrétně je ještě rozbitý jsem kontroloval přes opakovaně spouštěnou instalaci, protože jsem nenašel nic, co by řeklo, které objekty překonfiguroval balík nvidia-340 ... :-/ )
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    TEAPACK: Když jsem to sem psal, tak jsem si všiml, že libGL.so.1.0.0 má nějaký ořezaný práva, ale ani ty na to nemají vliv... :-/
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    CHOROBA: jsou to symlinky v /usr/lib/ ... většina souborů tam má aspoň dva nebo tři a všechny postupně vedou na ten aktuální balík...
    lrwxrwxrwx   1 root root       14 pro 28 21:25 libGL.so.1 -> libGL.so.1.0.0
    lrwxrwxrwx   1 root root       14 srp 15 08:20 libGL.so.1.distrib -> libGL.so.1.0.0
    -rw-r--r--   1 root root   567624 srp 15 08:20 libGL.so.1.0.0

podobně je to třeba i s pythonem, jen je tam toho tak 5x víc, protože na sebe navzájem odkazují python, python3, python3.6 =)
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    symlink je spis 'přepíchnutí',ne?
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Hádám symlink.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    CHOROBA: Hádám, ale opravdu jen hádám "přepsání" nebo "nahrazení"
    Také prosím o překlad.
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    tyve ja tomu cesky vubec nerozumim...co znamena "odkloneni" :-o
    zkus to treba odmazat/prejmenovat rucne...ten soubor.
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    Ahoj, při instalaci proprietárních driverů ke grafice se mi blbě nakonfiguroval jeden driver (verze 340) a odmítnul fongovat, po přehození na další (verze 390) mi začalo atp psát fail při instalaci aktualizace, po chvíli hledání jsem narazil na chybu v divertu jednoho souboru právě tím driverem v340, který se ale nainstalovaný dle systému není. Tak jsem zkusil force na divert, ale bez úspěchu (dpkg se chová úplně stejně s i bez --force :-/
    sudo dpkg --force-overwrite-diverted -i /var/cache/apt/archives/libnvidia-gl-390_390.77-0ubuntu0.18.04.1_amd64.deb
    (Načítá se databáze … nyní je nainstalováno 208551 souborů a adresářů.)
    Připravuje se nahrazení …/libnvidia-gl-390_390.77-0ubuntu0.18.04.1_amd64.deb …
    odklonění /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libGL.so.1 do /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libGL.so.1.distrib balíkem nvidia-340
    dpkg-divert: chyba: neshoda v balíku
      při odstraňování „odklonění /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libGL.so.1 balíkem libnvidia-gl-390“
      nalezen „odklonění /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libGL.so.1 do /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libGL.so.1.distrib balíkem nvidia-340“
    Tuší někdo co s tím?
    KRYSTOFK
    KRYSTOFK --- ---
    ERGOSUM: :D máš pravdu, zahrabal jsem se do toho tak, že jsem přehlídl jednoduché řešení - facepalm myself :) diky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam