• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DELVITLinux pro zacatecniky a obycejne uzivatele (NO FLAMES!)
    HNZ
    HNZ --- ---
    SUK: je to uplne v pohode. pouzivam bind na trech vm u hetzner/aws/ovh.
    SUK
    SUK --- ---
    SUCHRE: dneska velka cast systemu pouziva systemd, to jen tak mimochodem

A ja obcas uvazuju, ze nekam hodim knot/bindabudu resolvovat sam. Ma nekdo zkusenost? Vyplati se?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    SEJDA: zalezi na urovni paranoje, ve ktery zijes
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    HOWKING: ip adresa je cim dal tim vice cosi virtualniho. Co plati jenom mezi tebou a prvni gateway/routerem. Co udela tvuj provider s dotazem na 8.8.8.8 je jenom jeho vec. Tvuj pocit, ze to posila "nekomu z Google" muze byt jenom falesny pocit.
    SUCHRE
    SUCHRE --- ---
    Kdyz nemate sejra, dejte tam houby a kdyz nemate zadny houby, nedavejte tam nic.
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    tak si ta dej 1.1.1.1 :D
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Sice jsou pak problémy s některými aplikacemi, co na těch adresách testují, zda jsou online i když je jinak neužívají, ale i to se dá jednotlivě řešit.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    JADE: Mám to zablokováno i na routeru veškerou komunikaci ke všem IP, co jsem dokázal zjistit.
    JADE
    JADE --- ---
    HOWKING: bylo by najivni se domnivat, ze tomu lze 100% zabranit…
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    SUCHRE: Protože nechci, aby Google věděl kam lezu? Protože nechci použít vůbec nic od Google?
    SUCHRE
    SUCHRE --- ---
    Normalne pridat do /etc/resolv.conf a pak (to je nejdulezitejsi)

chattr +i /etc/resolv.conf
    SUCHRE
    SUCHRE --- ---
    a proc nepouzivate primarne 8.8.8.8 a 8.8.4.4? google miva stabilnejsi dns nez vodafone
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    FATBOZZ: abych dosahl toho, co jsem od vodafonu chtel, stalo me tyden telefonovani a to tim stylem, ze jsem si telefon dal bokem, na odposlech a volal jsem, prudil jsem a nenechal jsem se odbyt hlaskami typu "napiste nam reklamaci".
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    VYHULENY_UFO: Shibboleet!
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    CHOROBA: jo to je dobrej napad, operatorky hotline budou vsechny presne vedet a rozumet, co chces....

FATBOZZ: mejlem nic nezkazis, ale muzu te ubezpecit, ze nez jen se dovolas na skutecne techniky a nikoliv holky v prvni linii na telefonu, radeji to vzdas... :D :D
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    SUK: Tak napis na podporu mail, treba to probubla k nekomu kdo tem obrazkum bude rozumet.... FYI ... ja to mam jak kdy taky. Ale smokepingem to monitoruju a je tam videt trend ze ten rozptyl je bida....

RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    SUK: no, muzes jim to podat tak ze je ti lito ze slecna nevi ale ze na reklamaci trvas a necht se ti technik ozve.
    SUK
    SUK --- ---
    CHOROBA: To uz je docela solidni canon na vrabce... :) Navic se to pro omlacovani o hlavu pouziva blbe, protoze dovolat se komukoliv, kdo aspon trosku tusi, o cem to vlastne mluvim, nebude zrovna jednoduchy...
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    SUK: jako zakaznik UPC to poradim - nsianstaluj si smokeping
    SmokePing - About SmokePing
    https://oss.oetiker.ch/smokeping/
    nastav si tam ping i dns checks a nech to bezet.
    pak jim to omlat o hlavu.
    SUK
    SUK --- ---
    MARASAN: Na hosts by snad ani nemelo dojit a resolv.conf snad nic samo o sobe necte dneska - a i kdyby, tak tam neni nic, nez symlink na stub od systemd.

VYHULENY_UFO: ted poslednich par dni to registruju. A priblizne mesic zpatky jsem s nima protelefonoval priblizne hodinu, nez jsem jim mohl oficialne sdelit, ze mame extremni packet loss - a to co mi na to rekli taky stalo za to - "mam packet loss 30 - 50 procent" ... "a stranky se vam nacitaji v poradku?"

Takze se snazim udelat nejaky skriptik, co vyrobi nejakou statistiku toho, jak moc jim to (ne)funguje

HEINZZ: No, spis jsem myslel, jestli nekdo nema hotovej skript :) Ale i tak dik
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam