ZBYNEK: prej ten Tumbleweed se moc updatama nerozbíjí i když je rolling, jsem četl (na redditu) ale zkušenosti s ním nemám
sám mám zkušenosti s Archem: nainstalval jsem to a pak jsem si pomlaskával jak je krásné že mám všude nejnovější upstream up-to-date věci, jenže pak se mi začaly občas věci rozbíjet a já je musel řešit jednak pomocí archového fóra a jednak pomocí vlastních zkušeností
Nepomohlo tomu, že jsem v té době pracoval v Red Hatu, takže jsem měl Linuxu z práce až nad hlavu a pak se mi nechtělo to ještě řešit na domácím stroji ve volném čase. Taky tomu nepomohlo, že ten domácí stroj měl grafiku Matroxku v době, kdy všude už byla Nvidia, AMD nebo Intel, tedy to byla taková minorita, že na to tvůrci Xů moc nemysleli a to rozbíjení tam bylo častější, než jsem si přál. Ale rozbíjení nebylo jenom kvůli té Matroxce. Někdo tvrdí, že na Archu fičí, že mu to jede a nemusí nic moc řešit, takže YMMV
sám jsem právě proto, abych toho musel co nejméně řešit přešel na Xubuntu, šlape to všechno dobře, akorát teď začali štvát s tím snapem, chjo