• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DELVITLinux pro zacatecniky a obycejne uzivatele (NO FLAMES!)
    RIVA
    RIVA --- ---
    Linux is the only OS to support diagonal PC monitor mode — dev champions the case for 22-degree-rotation computing | Tom's Hardware
    https://www.tomshardware.com/monitors/linux-is-the-only-os-to-support-diagonal-pc-monitor-mode-dev-champions-the-case-for-22-degree-rotation-computing
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    MLEKAR_STEIN: Jasne, kdyby neco dej vedet. Je to stavene pro moje osobni/pracovni ucely, dokumentace nula, umi to to zrovna potrebuji. Necekej zadnej "ansible" nebo podobnej megatool. Podnety / spoluprace je vzdy vitana!
    MLEKAR_STEIN
    MLEKAR_STEIN --- ---
    JANFROG: diky, rozhodne se podivam.
    nejak.jsem dosel knzaferu, ze mi chybi v.pracinindoma neco takoveho.
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    JANFROG: Teda, ted koukam ze jsem nepushnul skripty pro uWatt/Arty...ale predpokladam to nikoho normalniho netrapi...
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    MLEKAR_STEIN: Pokud Te to moc zajima, uz leta pouzivam svoje home-baked skripty na tvoreni ruznych Debian imagu pro ruzne ucely nebo obskurni pocitace:

GitHub - janvrany/debian-imaging-toolbox: A set of reusable scripts to help building Debian images using `mmdebstrap`
    https://github.com/janvrany/debian-imaging-toolbox

GitHub - janvrany/debian-for-toys: A (personal) set of scripts to build bootable Debian images for various architectures and development boards.
    https://github.com/janvrany/debian-for-toys
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Navíc na IDE připojíš floppy...
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    DANYSEK: Nevím, používám to běžně. Nemusím rekonfigurovat stroj, když instaluju dos drivery pro cd-rom.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    GIOMIKY: v dobe AHCI uz IDE zcela pozbylo na vyznamu (a beztak se to dnes roubuje do SCSI subsystemu stejne jako ta SATA)
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    TR1: SATA je rychlejsi, IDE kompatibilnejsi.
    TR1
    TR1 --- ---
    GIOMIKY:
    Nechci bej stoural ale proc je pro disk vytvorenej SATA radic a pro CDrom extra IDE radic?
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    MLEKAR_STEIN: Rad. Mam 2TB disk, tak az je nekde najdu.
    MLEKAR_STEIN
    MLEKAR_STEIN --- ---
    GIOMIKY: docela by mě ty scripty zajimaly, dal bys je někde ke sdílení?
    MLEKAR_STEIN
    MLEKAR_STEIN --- ---
    CHOROBA: ne vzdy ma clovek sit pod kontrolou a ne vzdy ma clovek miznost si v te siti udelat vlastni subnet s dhcp
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    a neni jednodussi si udelat dhcp server a poslat hotovej preseed v dhcp optionu?
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Na jedný flashce, ze které když nabootuješ, tak vybereš akorát cílový disk a zbytek je automagika. Dostal jsem se někam do stavu, že jsem měl 12 skriptů, který postupně sestavovaly iso, testovaly ho v qemu a když testy proběhly, tak to iso šlo dát na flash disk, se kterým jsem "opravoval" nefunkční stroje svým systémem, kde byl, co jsem potřeboval.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    RAINBOF: Because když chci čistou instalaci, tak je tam spoustu tricky momentů typu SDA je třeba cdrom nebo SCSI jako disk, kam chceš dostat debian. Tohle není na hyper nowinkové stroje. To je tak, když už ti vypadne pár kláves a Windows 7 se zdají zastaralé, tak s luxusbuntu můžeš, alespoň browsit po netu.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    GIOMIKY: pak pouzijes clonezilla a najebes to tam po siti jako oem instalaci :)
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    ZBYNEK: V tom virtualu si odladis iso pro fyzicke medium, muzes tam stroj otacet a resintalovat do haleluja.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    No a kdyz mas 10 notebooku a jednu flashku, tak se to shikne.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    GIOMIKY: Pěknej návod, ale pokud potřebuji víc virtuálů, tak fakt nebudu dělat tohle, ale připravím si vzorovou instalaci, nakopíruju vzorový virtuální disk, mount image + upravit síťové parametry, vytvořím virtuální mašinu a přidám hotový disk
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam