• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DELVITLinux pro zacatecniky a obycejne uzivatele (NO FLAMES!)
    B3TL
    B3TL --- ---
    KAERO: Onlyoffice používám delší dobu, v porovnání s Libreoffice to má lepší kompatibilitu s o365, který se jedou ve firmě... Jinak používám taky o365 v prohlížeči. Díky tomu si jedu neoficiálně na Linuxu ve striktně Windows firmě.
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    only office na androidum libreoffice na linuxu a office36 v browseru. pro zaklad to funguje vsechno vcelku ok.
    KAERO
    KAERO --- ---
    Posledni dobou cim dal vic pouzivam ONLYOFFICE misto LibreOffice. Je to taky opensource, a vyhoda je mnohem vetsi kompatibilita docx/xlsx souboru s mrkvosoftimi Officy.
    Pouzivate to taky nekdo? Mate nekdo spatnou zkusenost?
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    emulace gpu pro pytorch
    !pip3 install torch torchvision torchaudio
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    ... chtel jsem se tu zeptat na neco ale dela to sed :) tak jen preju dobrej den.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Tohle je trochu o symbióze Multiputty, XMing a Cool Retro Term. Trochu magie a připojení na Linux Box s X11 forwardingem zapříčíní něco takového.

GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    $ sudo apt-get -y install cool-retro-term

RIVA
    RIVA --- ---
    Linux is the only OS to support diagonal PC monitor mode — dev champions the case for 22-degree-rotation computing | Tom's Hardware
    https://www.tomshardware.com/monitors/linux-is-the-only-os-to-support-diagonal-pc-monitor-mode-dev-champions-the-case-for-22-degree-rotation-computing
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    MLEKAR_STEIN: Jasne, kdyby neco dej vedet. Je to stavene pro moje osobni/pracovni ucely, dokumentace nula, umi to to zrovna potrebuji. Necekej zadnej "ansible" nebo podobnej megatool. Podnety / spoluprace je vzdy vitana!
    MLEKAR_STEIN
    MLEKAR_STEIN --- ---
    JANFROG: diky, rozhodne se podivam.
    nejak.jsem dosel knzaferu, ze mi chybi v.pracinindoma neco takoveho.
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    JANFROG: Teda, ted koukam ze jsem nepushnul skripty pro uWatt/Arty...ale predpokladam to nikoho normalniho netrapi...
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    MLEKAR_STEIN: Pokud Te to moc zajima, uz leta pouzivam svoje home-baked skripty na tvoreni ruznych Debian imagu pro ruzne ucely nebo obskurni pocitace:

GitHub - janvrany/debian-imaging-toolbox: A set of reusable scripts to help building Debian images using `mmdebstrap`
    https://github.com/janvrany/debian-imaging-toolbox

GitHub - janvrany/debian-for-toys: A (personal) set of scripts to build bootable Debian images for various architectures and development boards.
    https://github.com/janvrany/debian-for-toys
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Navíc na IDE připojíš floppy...
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    DANYSEK: Nevím, používám to běžně. Nemusím rekonfigurovat stroj, když instaluju dos drivery pro cd-rom.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    GIOMIKY: v dobe AHCI uz IDE zcela pozbylo na vyznamu (a beztak se to dnes roubuje do SCSI subsystemu stejne jako ta SATA)
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    TR1: SATA je rychlejsi, IDE kompatibilnejsi.
    TR1
    TR1 --- ---
    GIOMIKY:
    Nechci bej stoural ale proc je pro disk vytvorenej SATA radic a pro CDrom extra IDE radic?
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    MLEKAR_STEIN: Rad. Mam 2TB disk, tak az je nekde najdu.
    MLEKAR_STEIN
    MLEKAR_STEIN --- ---
    GIOMIKY: docela by mě ty scripty zajimaly, dal bys je někde ke sdílení?
    MLEKAR_STEIN
    MLEKAR_STEIN --- ---
    CHOROBA: ne vzdy ma clovek sit pod kontrolou a ne vzdy ma clovek miznost si v te siti udelat vlastni subnet s dhcp
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam