• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DELVITLinux pro zacatecniky a obycejne uzivatele (NO FLAMES!)
    Každý kdo chce poradit ohledně linuxu je na spravném místě. Přímý následovník audítka stejného názvu. Pravidla jsou stejná jako predchozí, hlavně žádné FLAME!
    Na Hompage klubiku najdete alternativy k aplikacim. Snazim se drzet ten list v aktualizovane a hlavne zajimave alternativy, kdyby ste chteli neco pridat do listu dejte vedet.

Jak se správně ptát:

1) Popište příznaky problému nebo chyby co možná nejjasněji a nejpečlivěji.
    2) Popište prostředí, ve kterém chyba nastává, tj. architekturu, operační systém, aplikaci, verzi, atd. Jmenujte distribuci a verzi systému (např. Red Hat 8.0, Slackware 5.1, atd.).
    3) Popište, jak jste se k chybě dostali, a jak jste se ji pokusili odhalit, isolovat a pochopit ještě předtím, než jste se zeptali.
    4) Popište relevantní změny v konfiguraci, které jste v poslední době provedli.
    5) Pokuste se už předem zodpovědět případné doplňující otázky.
    6) Na dlouhé výpisy použijte služby na to určené - pastebin - http://pastebin.com/
    rozbalit záhlaví
    ERRTU
    ERRTU --- ---
    MARASAN: hluchym zavolanim "ls /mnt/dir/ > /dev/null" a naslednym nahlednutim do /proc/mounts to prave ted resim :)
    a je mi stydno :D
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    ERRTU: jako nouzovku muzes dat do cronu
    * * * * * /usr/bin/date > /fs/na/autofs/date.txt
    . Ale je to hnus ;-)
    ERRTU
    ERRTU --- ---
    neni tu nejaky guru na autofs?

nejsem sto za boha prijit na kombinaci parametru jak donutit mount v autofs aby se po bootu namountoval a zustal zivy, tj. neodpojoval se. je to sitovy storage ktery do fstabu davat nechci aby mi v pripade vypadku nezamrazoval bootovani.

na timout nastaveny na timeout=172800, tj 48 hodin autofs ostentativne dlabe. po defaultnich peti minutach mount zmizne a pokud do nej nevlezu rucne pres ls tak je nedostupny, resp kupr pro joby v cronu se tvari jako nemountovany.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    Ja kdyz potkam makro tak to stoji za to...
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    B3TL: ty fonty od Microsoftu se mě tam natáhly samy.
    B3TL
    B3TL --- ---
    DELVIT: ještě doporučím nainstalovat fonty od m$ a pak je sdílení úplně ok a jak tu někdo zmiňoval tak na makra jsem už taky dlouho nenarazil
    KAERO
    KAERO --- ---
    ZBYNEK: aha, makra, nojo vidis. Onlyoffice ma umet makra pomoci javascriptu. Ale makra jsou stejne v nemilosti, kdyz koukam po okoli tak i lidi co pouzivaji MS Office se jim zacali vyhybat kvuli soustavnemu straseni viry a spatne prenositelnosti na jine dokumenty, takze to me asi trapit nebude.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    KAERO: Používám a hlavně pro BFU mi to připadne jednodušší na přechod od M$ produktů...

Bohužel nezvládají pokročilejší funkce - formuláře, makra atd. (možná to mají novější verze, mám nějakou starší stabilní)
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    KAERO: Ty jo o Onlyoffice slyším tady poprvé. Moc pěkné, dám si to na debian i na macOs :-)
    KAERO
    KAERO --- ---
    B3TL: O365 v prohlizeci se mi nepekne vymstil. 5 lidi udelalo revize a zacalo se to neskutecne kousat. Musel jsem to pak resit destkopovym, revize odstranit a prestat pouzivat revize. Proto jsem pak hledal nahradu.
    B3TL
    B3TL --- ---
    KAERO: Onlyoffice používám delší dobu, v porovnání s Libreoffice to má lepší kompatibilitu s o365, který se jedou ve firmě... Jinak používám taky o365 v prohlížeči. Díky tomu si jedu neoficiálně na Linuxu ve striktně Windows firmě.
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    only office na androidum libreoffice na linuxu a office36 v browseru. pro zaklad to funguje vsechno vcelku ok.
    KAERO
    KAERO --- ---
    Posledni dobou cim dal vic pouzivam ONLYOFFICE misto LibreOffice. Je to taky opensource, a vyhoda je mnohem vetsi kompatibilita docx/xlsx souboru s mrkvosoftimi Officy.
    Pouzivate to taky nekdo? Mate nekdo spatnou zkusenost?
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    emulace gpu pro pytorch
    !pip3 install torch torchvision torchaudio
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    ... chtel jsem se tu zeptat na neco ale dela to sed :) tak jen preju dobrej den.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Tohle je trochu o symbióze Multiputty, XMing a Cool Retro Term. Trochu magie a připojení na Linux Box s X11 forwardingem zapříčíní něco takového.

GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    $ sudo apt-get -y install cool-retro-term

RIVA
    RIVA --- ---
    Linux is the only OS to support diagonal PC monitor mode — dev champions the case for 22-degree-rotation computing | Tom's Hardware
    https://www.tomshardware.com/monitors/linux-is-the-only-os-to-support-diagonal-pc-monitor-mode-dev-champions-the-case-for-22-degree-rotation-computing
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    MLEKAR_STEIN: Jasne, kdyby neco dej vedet. Je to stavene pro moje osobni/pracovni ucely, dokumentace nula, umi to to zrovna potrebuji. Necekej zadnej "ansible" nebo podobnej megatool. Podnety / spoluprace je vzdy vitana!
    MLEKAR_STEIN
    MLEKAR_STEIN --- ---
    JANFROG: diky, rozhodne se podivam.
    nejak.jsem dosel knzaferu, ze mi chybi v.pracinindoma neco takoveho.
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    JANFROG: Teda, ted koukam ze jsem nepushnul skripty pro uWatt/Arty...ale predpokladam to nikoho normalniho netrapi...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam