BOAR: jj, zorientoval jsem se. Arch linux tj EndeavourOS (blbej název na chlubení se a vše ostatní okolo hehe) jsem zkusil, ale byl problém s grubem, což už bylo na mě moc složitý fixnout. starej notas umí jen BIOS a ne UEFI, workaround vyžadoval prevest MBR na GPT, což de facto znamenalo smaznout win10 partition připravenou na dualboot, protože ve widlich mi to nešlo provést a v instalatoru viz výše. Zamrzelo, arch jsem chtěl. Manjaro jsem po jednom kritickém videu zavrhl pro nekompetentnost devů - pětkrát vyprsenej certak za dva? roky a další kiksy. Od matláků ruce pryč 😁
Mint jsem měl (s cinnamonem) a nesedl mi.
byť jsem získal své zanedbatelné zkušenosti na RH, např jsem psal kdysi školní práci o RPM, v posledních pár letech admini okolo mě jeli Debian na serverech. Tak proto.
Ad title, nikdo nechápe pointu, že ten subsync umí precasovani téměř bez lidské interakce podle zvukové stopy videa, což mi vyhovuje, nechci prostě přemýšlet, jestli to sedí úplně nebo jestli jsem se sekl o 200ms a mám blbej pocit. Každopádně jsem to zatím vzdal a budu raději řešit nefunkční Timeshift na brtfs, těšte se 😊