• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DELVITLinux pro zacatecniky a obycejne uzivatele (NO FLAMES!)
    AMAROK24
    AMAROK24 --- ---
    VYHULENY_UFO: To je vlastne mozny, pouzival jsem tenkrat asi Norton Commander.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    AMAROK24: total comander podle me pro dos nikdy nebyl. pod dose.vzpominam na norton a volkov commander, pak m602.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    CHOBOT: krom konzoloveho mc existuje i graficky krusader...
    AMAROK24
    AMAROK24 --- ---
    CHOBOT: Proc by nekdo upravil TC pro linux, kdyz je tu MC? TC jsem pouzival kdysi davno v DOSu, ale co ma dnesni TC zasadne lepsiho nez MC?
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    CHOBOT: fman chce python2? jak je to stary?
    CHOBOT
    CHOBOT --- ---
    Každopádně mě teda vysloveně překvapuje, že TC nemá fork na linux
    CHOBOT
    CHOBOT --- ---
    jo pockat, jestli jde o file explorer, tak ten stejne nepouzivam, jedu terminal a fman :D
    AMAROK24
    AMAROK24 --- ---
    Tak se tu nehadejte 😄 GNU/Linux je uzasny, protoze si kazdy muze pouzivat co chce. Ja preferuju pro spravu souboru MC a nnn, k tomu terminal pro ostatni praci se soubory (mimo hlavni editor, aktualne pouzivam Zed, ale jinak v terminalu je skvely Micro). Proste mi tahle kombinace vyhovuje, mimoto uz po tech letech nerad pouzivam mys, takze se klikacim programum *vetsinou* vyhybam.
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    CHOBOT: je to v porovnani s KDE plasma nedomrdlej obsolete gnome.
    CHOBOT
    CHOBOT --- ---
    SUCHRE: naprosto neironicky se ptám proč? Používám Mint cinnamon v daily driverovi a jsem zatim velmi spokojenej. Ale nemam vlastně žádný zkušenosti s jinýma distrama na desktopu, mint mam první a jsem zatim dost spokojenej, tak nemam tendence zkoušet jiný.
    SUCHRE
    SUCHRE --- ---
    Ja bych do toho nevrtal, kazdemu dle vlastnich preferenci. Ono je uz samo o sobe utrpenim mit Mint jako desktop.
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    jenze MC je hnusnej i v KDE 6 ;)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    CHOROBA: jestli chteji lidi neco vic fancy, at prejdou na apple nebo zacnou pouzivat nejaky fakt moderni prostredi, treba kde plasma 6 je fakt hezka...
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    jenze je osklivej a v cli, ja ty lidi chapu ze chtej neco vic fancy
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    BOD: total commander v linux verzi nikdy nedostanes. minimalne mc umi to samy co tc a umel to davno pred nim...
    BOD
    BOD --- ---
    Double, Midnight I další jsem zkoušel, v podstatě chci něco jako Total Commander na Win, na Linux jsem s desktopem přešel před rokem a těch 20+ let v TC je prostě cítit. Už nevim co bylo na jednotlivých programech tak výrazně jinak že jsem se rozhodl pro Nemo, ale něco to bylo.. dělám hodně přes SMB a Nemo není vůbec ideální, kdyby TC přes emulátor uměl remote (je to nějaká win věc co není emulovaná) tak používám ten
    BOD
    BOD --- ---
    CHOROBA: Zkoušel opakovaně, ono obecně co doporučuje není vždy funkční příp na základě reality, cos poslal je trochu jiné mám dojem, zkusím jestli je to průchozí dík
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    jo, jako midnight commander je u mne stale neprekonan ;)
    ale asi proto, ze z 90% delam pres ssh
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    SUCHRE: presne, na vsechno je to midnight commander
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    já na Mintu používám Double Commander
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam