• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DELVITLinux pro zacatecniky a obycejne uzivatele (NO FLAMES!)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Vyřešil jsem to trhání hlasu v KDE.
    howking@Kubuntu:~$ sudo nano /usr/share/pipewire/pipewire.conf
    howking@Kubuntu:~$ systemctl --user restart pipewire
    editací pipewire jsem nastavil napevno 44100 Hz samplovací frekvenci. (48000 Hz způsobovala to trhání)
    default.clock.rate          = 44100
    default.clock.allowed-rates = [ 44100 ]

DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    CHOROBA: díky, alsamixer pomohl, "master" byl asi na půlce, natáhl jsem na skoro celou
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    HOWKING: zkus Cinnamon, je něco mezi, nebo XFCE, to je odlehčené, ale konfigurovatelné

já dlouho používal XFCE (mnoho let) ale na Mintu 22 mi mrzne a nedokázal jsem zjistit proč. cinnamon je v pohodě.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    SPIKE411: To je další robotí hlas. RHVoice zní jako normální člověk a dokonce i moduluje hlas podle interpunkce.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    HOWKING: A Orca nevyhovuje?

Orca - A free and open source screen reader
    https://orca.gnome.org/
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Tak to trhání rhvoice v Debianu nebyla vina Debianu. Gnome je tak omezené prostředí, že jsem na Ubuntu nainstaloval KDE a rh voice se trhá i na Ubuntu. Nenašel jsem řešení.
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    CHOROBA: matně si pamatuju, že kdysi mi alsamixer s něčím právě v tomto pomohl, tak děkuju a až budu sedět u příslušného stroje (dneska večer) to zkusím
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    DANIELSOFT: da se vypnout v nastaveni omezeni na 100%, kdyz to pak das na 120, tak je to hlasity az moc. druha vec ja alsamixer v cli, dosta casto vyresi spoustu problemu, pac vidi i veci co jiny mixery ne. anebo je ten headset proste tichej ;)
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    rozbil se mi (fyzicky) USB headset a koupil jsem nový

lsusb ho vidí jako
    Bus 001 Device 004: ID 046d:0a38 Logitech, Inc. Headset H340

nejdříve se tvářil že nefunguje, ale poté co jsem ručně otevřel správce zvuku a našel ho, jede

ovšem: i po nastavení 100% hlasitosti ve správci zařízení i aplikaci je zvuk moc tichý :(

kam se mám podívat?

Mint 22 Wilma
    B3TL
    B3TL --- ---
    pak mi dejte vědět jestli se můžete v tom vlákně od perplexity ptát na ty odkazy pod odpovedí co nabízí .... když jsem vám to nasdílel...
    díky
    B3TL
    B3TL --- ---
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    HOWKING: Chyba.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    CHOROBA: Viz screenshot - už i odinstaloval :)
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    HOWKING: uz sis nainstaloval Midnight Commander? :D
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    HOWKING: A jo, tam jsem ho přehlédl.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    SPIKE411: autoremove znám - viz screenshot :)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    SPIKE411: Nene. Já mám plochu vždy prázdnou, ale používám ja jako desktop (stůl), s čím zrovna dělám tak to tam je. A jakmile je to hotové, jde to na své místo.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    HOWKING:
    Ještě jsem zkoušel Fedoru, ale tam mě hned od začátku odradilo to, že nejde používat plocha.

Jako že tam nemůžeš odkládat bordel?
    To je snad výchozí chování čistého GNOME. Podle internetů můžeš nainstalovat rozšíření Desktop Icons resp. Desktop Icons NG.
    Reddit - The heart of the internet
    https://www.reddit.com/r/Fedora/comments/107gr2b/is_it_possible_to_add_icons_on_the_desktop/
    Desktop Icons NG (DING) - GNOME Shell Extensions
    https://extensions.gnome.org/extension/2087/desktop-icons-ng-ding/

U Debianu je základní chyba používat 'stable' na (multimedální/herní) desktop. Na desktop je IMO testing, stable je na server.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Taky by tě mohl zajímat autoremove:
    autoremove (apt-get(8))
    autoremove is used to remove packages that were automatically installed to satisfy dependencies for
    other packages and are now no longer needed as dependencies changed or the package(s) needing them
    were removed in the meantime.
    Ubuntu Manpage: apt - command-line interface
    https://manpages.ubuntu.com/manpages/xenial/man8/apt.8.html
    (první random odkaz googlu)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Ještě bojuju, jak je vidět i na to screenshotu s potřebou, aby se mi konkrétní apka otvírala do konkrétní plochy, ale jinak to vidím, že Ubuntu bude můj cíl. Ještě jsem zkoušel Fedoru, ale tam mě hned od začátku odradilo to, že nejde používat plocha. (asi jde, ale metody, co jsem našel se neukázaly funkční). Debian se mi líbil nejvíc, ale absence aktuálních ovládačů mě zradila nejen u grafiky, kde nefungoval raytracing, tak i u zvukovky, kde sice videa hrála dobře, ale ten můj voiceover tak zněl trhaně. Na Ubuntu je ten hlas normální lidský, kvalitní.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam