• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DELVITLinux pro zacatecniky a obycejne uzivatele (NO FLAMES!)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    SPIKE411: Takže když teď ten conf co jsem upravil zkopíruju na /etc/pipewire/pipewire.conf tak mám po aktualizaci vystaráno?
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    HOWKING: Ano, to je normální, že se prázdné lokální konfigurační soubory nevytváří (tj. když není potřeba přepisovat nic ve výchozí distribuční konfiguraci).
    I když je to trochu neintuitivní, protože pak musíš pátrat, kam s tím.

Správné lokace jsou popsané v dokumentaci
    PipeWire: pipewire.conf
    https://docs.pipewire.org/page_man_pipewire_conf_5.html
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    KARIBIKCZ: Jenže tam ten soubor není a když jsem ho dal na místa, co jsem vygooglil, nebyl poslouchán.
    KARIBIKCZ
    KARIBIKCZ --- ---
    HOWKING: no jenom pozor, změny v /usr/share se nezachovají a budou přepsány při příští aktualizaci balíku; do /usr se nesahá, změny patří do /etc nebo domovského adresáře uživatele.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Vyřešil jsem to trhání hlasu v KDE.
    howking@Kubuntu:~$ sudo nano /usr/share/pipewire/pipewire.conf
    howking@Kubuntu:~$ systemctl --user restart pipewire
    editací pipewire jsem nastavil napevno 44100 Hz samplovací frekvenci. (48000 Hz způsobovala to trhání)
    default.clock.rate          = 44100
    default.clock.allowed-rates = [ 44100 ]

DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    CHOROBA: díky, alsamixer pomohl, "master" byl asi na půlce, natáhl jsem na skoro celou
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    HOWKING: zkus Cinnamon, je něco mezi, nebo XFCE, to je odlehčené, ale konfigurovatelné

já dlouho používal XFCE (mnoho let) ale na Mintu 22 mi mrzne a nedokázal jsem zjistit proč. cinnamon je v pohodě.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    SPIKE411: To je další robotí hlas. RHVoice zní jako normální člověk a dokonce i moduluje hlas podle interpunkce.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    HOWKING: A Orca nevyhovuje?

Orca - A free and open source screen reader
    https://orca.gnome.org/
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Tak to trhání rhvoice v Debianu nebyla vina Debianu. Gnome je tak omezené prostředí, že jsem na Ubuntu nainstaloval KDE a rh voice se trhá i na Ubuntu. Nenašel jsem řešení.
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    CHOROBA: matně si pamatuju, že kdysi mi alsamixer s něčím právě v tomto pomohl, tak děkuju a až budu sedět u příslušného stroje (dneska večer) to zkusím
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    DANIELSOFT: da se vypnout v nastaveni omezeni na 100%, kdyz to pak das na 120, tak je to hlasity az moc. druha vec ja alsamixer v cli, dosta casto vyresi spoustu problemu, pac vidi i veci co jiny mixery ne. anebo je ten headset proste tichej ;)
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    rozbil se mi (fyzicky) USB headset a koupil jsem nový

lsusb ho vidí jako
    Bus 001 Device 004: ID 046d:0a38 Logitech, Inc. Headset H340

nejdříve se tvářil že nefunguje, ale poté co jsem ručně otevřel správce zvuku a našel ho, jede

ovšem: i po nastavení 100% hlasitosti ve správci zařízení i aplikaci je zvuk moc tichý :(

kam se mám podívat?

Mint 22 Wilma
    B3TL
    B3TL --- ---
    pak mi dejte vědět jestli se můžete v tom vlákně od perplexity ptát na ty odkazy pod odpovedí co nabízí .... když jsem vám to nasdílel...
    díky
    B3TL
    B3TL --- ---
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    HOWKING: Chyba.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    CHOROBA: Viz screenshot - už i odinstaloval :)
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    HOWKING: uz sis nainstaloval Midnight Commander? :D
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    HOWKING: A jo, tam jsem ho přehlédl.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    SPIKE411: autoremove znám - viz screenshot :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam