• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DELVITLinux pro zacatecniky a obycejne uzivatele (NO FLAMES!)
    HARPER
    HARPER --- ---
    Teď jsem si postahoval všechny edice sparky linuxu a pouštěl si to do live. Xfce a Mate má líp učesaný Linux Mint. Lxqt celkem dobře vypadá, po startu to bralo cca 520mb ram, jako základní desktop asi dobrý. Vizuálně nejlepší KDE, čistá nádhera,velký krok udělalo KDE od doby kdy jsem nějaké kubuntu s kde3.5 zkoušel. Ale jinak 1,2gb po startu a systém to brzdilo. Takže zatím měnit nebudu, uvažoval jsem o tom lxqt že bych zkusil provozovat,ale Openbox zatím vede. Když se s tím trošku prohraje,je to paráda.

Včera jsem potřeboval nějaké data vytahat z mobilu a neměl jsem kabel,šel jsem přes FTP server App na androidu a když jsem se připojil přes pcmanfm, nechtelo to chodíit bylo spíš náhoda když jsem uměl procházet složky v mobilu. MC se připojoval spolehlivě,no občas kopírování až napodruhé. Může to být tím,že připojený souborový systém na mobilu je nacpaný cca 50gb dat?
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Tak 14 dní se nic neráchlo a vše funguje perfektně (až na tu mizernou rychlost sítě). Asi jsem tedy "linuxák" :-D
    MA747
    MA747 --- ---
    PUPU: to bylo ono, díky.
    PUPU
    PUPU --- ---
    MA747: pokud poslouchas pouze na 127.0.0.1, tak prijimas pouze lokalni spojeni. musis poslouchat na adrese sitoveho rozhrani, ne na loopbacku. mimochodem, co firewall, nefiguruje tam take?
    MA747
    MA747 --- ---
    CHOROBA:
    na straně hostitele: tcp 0 0 0.0.0.0:33544 0.0.0.0:* LISTEN -
    na straně hosta: tcp 0 0 127.0.0.1:33544 0.0.0.0:* LISTEN 688/test
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    nevim esli 127.0.0.1 je ta spravna IP. se mrkniv cli jaky mas otevreny porty a na jakejch ip

netstat -pln
    MA747
    MA747 --- ---
    Ahoj, mám ve VirtualBoxu rozjetý ubuntu server a v něm jede můj tcp/ip server. Když se na něj pokouším "zvenku" připojit, tak mi napíše Trying 127.0.0.1... Connected to localhost. Escape character is '^]'. a odpojí se. Jedu přes NAT + port forwarding, přistupuji stejně k http a ssh. Nevěděl by někdo prosím, kde hledat? Díky
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    SUCHRE: To je fakt ošklivá generalizace. Záleží přeci na užití a na různých situacích.
    SUCHRE
    SUCHRE --- ---
    Smb je mrtva zalezitost. Nfsv4 je mnohem lepsi
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    SUCHRE: Z NFS jsem toho nikdy nic moc extra nevytahl :-(

Mozna to jen neumim tunit, ale zkousel jsem kde co.
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    SPIKE411: Stopro GVFs :-)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    :D

"pomohlo" :D

SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Možná je to připojené v user space přes kio, GVfs, FUSE…?
    SUCHRE
    SUCHRE --- ---
    ok, muzes zapnout jumbo frames, ale to musej mit nastaveny vsechny sitovy zarizeni po ceste. ted mas 1500, nastavuje se to na 9000. ma to i dilci nevyhody

nebo se muzes vykaslat na smb a pripojit to pres nfs, coz je na linuxu rychlejsi nez smb
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Mount nevrací nic, ale připojené je mám.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    mount | grep cifs
    ip link show
    1: lo: mtu 65536 qdisc noqueue state UNKNOWN mode DEFAULT group default qlen 1000
    link/loopback 00:00:00:00:00:00 brd 00:00:00:00:00:00
    2: enp7s0: mtu 1500 qdisc mq state UP mode DEFAULT group default qlen 1000
    link/ether 18:c0:4d:00:50:1f brd ff:ff:ff:ff:ff:ff
    altname enx18c04d00501f
    3: wlo1: mtu 1500 qdisc noqueue state UP mode DORMANT group default qlen 1000
    link/ether cc:f9:e4:2d:7c:92 brd ff:ff:ff:ff:ff:ff
    altname wlp0s20f3
    altname wlxccf9e42d7c92
    SUCHRE
    SUCHRE --- ---
    mount | grep cifs
    ip link show
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    HOWKING