Jsem pár týdnů zpátky pořídil nový ntb s w11, první spuštění bylo rovnou do w, spousta nastavování, účet atd. Pak jsem musel vypnout nějaké procesy ve w jako nějaké rychlé vypnutí. Pak secureboot a pak jsem nahodil Linux. Byl nějaký oser s WiFi,ale ten se vyřešil povýšením jádra. Nastavil jsem si Linux podle sebe a chtěl jsem zpátky do w je nastavit když už tam jsou - no nesly pustit,byl tam bitlocker,musil jsem vygenerovat nějaký kód,odemknout to a vypnout. Pak ten dualboot začal fachat ok. Šel jsem znovu do w a chtěl rozjet tisk a skener, nahodil ovladače a první sken to shodil :) od ty doby jsem do w nelezlo a jede zpátky primárně Linux. Přijde mi že je jednodušší v něm odladit ciparny typu WiFi a pak je stabilní, než donutit w aby nepadlo na triviální věci jako sken dokumentů. Čekám teď na podzim že se víc lidí zkusí na Linux podívat až skončí podpora w10 a nebude jim stačit hw na w11. Každopádně ten článek mi moc návodný nepřišel. Pro lidi co chtějí Linux zkusit by měl být něco o tom kde stáhnout Iso,jak ho dostat na USB a jak zkusit live bez toho aby vůbec spouštěli instalaci. Jedno co mi přišlo dobře je že nejlíp pořídit nový SSD a starý w disk si nechat jak zálohu.