• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DELVITLinux pro zacatecniky a obycejne uzivatele (NO FLAMES!)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    MARASAN: NFS jsem zkoušel, můj NAS to neumí dobře. Nejde to.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    HOWKING: CIFS? NFS FTW!

poladil bych si asi cache (vm.dirty_*), ten tvuj monitor neznam, ale 0 % "Odkladaci prostor" (whatever that is) znamena plnej nebo prazdnej? Oboji je spatne, ze jo?!
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Jak na Linuxu rychle kopírovat z disku na NAS...

HOWKING
    HOWKING --- ---
    Můj fstab:
    # /etc/fstab: static file system information.
    #
    # Use 'blkid' to print the universally unique identifier for a
    # device; this may be used with UUID= as a more robust way to name devices
    # that works even if disks are added and removed. See fstab(5).
    #
    # systemd generates mount units based on this file, see systemd.mount(5).
    # Please run 'systemctl daemon-reload' after making changes here.
    #
    #
    # / was on /dev/sda2 during installation
    UUID=14dc3947-14eb-400c-b523-edbf1c17c94c / ext4 errors=remount-ro 0 1
    # /boot/efi was on /dev/sda1 during installation
    UUID=F828-B5C7 /boot/efi vfat umask=0077 0 1
    # swap was on /dev/sda3 during installation
    UUID=8acd785f-654a-4762-8f12-1e17c8ac250e none swap sw 0 0
    LABEL=steam /mnt/steam auto nosuid,nodev,nofail 0 0

# Připojení sdílení z 192.168.1.6
    //192.168.1.6/Public /mnt/Public cifs username=*****,password=*****,iocharset=utf8,uid=1000,gid=1000,vers=3.0 0 0
    //192.168.1.6/FTP /mnt/FTP cifs username=*****,password=*****,iocharset=utf8,uid=1000,gid=1000,vers=3.0 0 0

# Připojení sdílení z 192.168.1.20
    //192.168.1.20/Web /mnt/Web cifs username=*****,password=*****,iocharset=utf8,uid=1000,gid=1000,vers=3.0 0 0
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    A světe div se, když to kopíruju na smb://wdmycloud.local/public/Archiv/BackupPC/FullPC (tedy tam, co mám přenos jen 80 MB/s) tak to najednou jde! Takže to nejde najednou jen přes disky co jdou mountnuté přes fstab.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Tak jsem si nainstalovar rsync....

HOWKING
    HOWKING --- ---
    MARASAN: Další balast navíc jen kvůli jednomu problému? Už si přestávám pamatovat co všechno jsem musel instalovat a by něco jednotlivého šlo dělat. Proč to prostě nemůžu chytit mysší v nautilu a začne se kopírovat bez prodlev (Nautilus se chová stejně jako cp)
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    HOWKING: si zkus nainstalovat rsync, co?
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    To si fakt nevymyslíš. Takže se bude přenášet místo jedné hodiny, hodiny dvě. To byl geniální nápad někoho že zrovna takhle to bude nejlepší. Co brání tomu dělat to najednou? Není to ani v rámci jednoho disku, kde byt to asi bylo efektivnější.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Doháje, co je to zase za chování? To jako Linux neumí číst a zapisovat najednou?

ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    HOWKING: "pak čekal minutu a půl"

To je defaultní timeout; v souboru /etc/systemd/system.conf si najdi DefaultTimeoutStopSec a nastav si nižší hodnotu
    SUCHRE
    SUCHRE --- ---
    hadal bych, ze parent bezel :)
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    ps aux | grep -i 'jemnoprocesu" pripadne dalsi kouzla co ukazou esli to ma nejakej parent process. linux je nemilodsrdnej a moc sem nevidel ze by neco neslo zabit
    KUBIIK
    KUBIIK --- ---
    HOWKING: To trochu připomíná: "mně to nefunguje" - "a napsalo to něco?" - "jo, ale to jsem smazal"
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    KUBIIK: Ta aplikace byla na ploše furt vidět. Občas i vyskočilo okno od Gnome, zda počkat, nebo ukončit.
    KUBIIK
    KUBIIK --- ---
    KUBIIK: Zombie, když se nenajde nikdo, kdo by vyzvedl návratovou hodnotu. To už pak nemá alokovanou ani žádnou paměť natož pak CPU, je to jen pár nicotných bajtů v tabulce procesů
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    KUBIIK: Nakonec jsem nevydržel a sudo restart - nicméně pak čekal minutu a půl na konec toho procesu, pak čekal další tři a půl minuty na konec něčeho a nakonec se zastavil na čekání na unmout disku a to už jsem nevydržel a chňapl reset. Co to do háje je, když proces nejde killnout? Jak to může vůbec nastat. To je docela průser, ne?
    KUBIIK
    KUBIIK --- ---
    HOWKING: Jaký mají po tom sigkill ty procesy status?
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Co s tím, když to ignoruje kill?

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam