• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přístup odmítnut.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DELVITLinux pro zacatecniky a obycejne uzivatele (NO FLAMES!)
    Každý kdo chce poradit ohledně linuxu je na spravném místě. Přímý následovník audítka stejného názvu. Pravidla jsou stejná jako predchozí, hlavně žádné FLAME!
    Spike411 dobře radí: Asi bych přestal poslouchat lidi, kteří ti každou chvíli radí každý problém řešit přechodem na jinou random distribuci.
    Na Hompage klubiku najdete alternativy k aplikacim. Snazim se drzet ten list v aktualizovane a hlavne zajimave alternativy, kdyby ste chteli neco pridat do listu dejte vedet.

Jak se správně ptát:

1) Popište příznaky problému nebo chyby co možná nejjasněji a nejpečlivěji.
    2) Popište prostředí, ve kterém chyba nastává, tj. architekturu, operační systém, aplikaci, verzi, atd. Jmenujte distribuci a verzi systému (např. Red Hat 8.0, Slackware 5.1, atd.).
    3) Popište, jak jste se k chybě dostali, a jak jste se ji pokusili odhalit, isolovat a pochopit ještě předtím, než jste se zeptali.
    4) Popište relevantní změny v konfiguraci, které jste v poslední době provedli.
    5) Pokuste se už předem zodpovědět případné doplňující otázky.
    6) Na dlouhé výpisy použijte služby na to určené - pastebin - http://pastebin.com/
    rozbalit záhlaví
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Jak na Linuxu rychle kopírovat z disku na NAS...

HOWKING
    HOWKING --- ---
    Tak jsem si nainstalovar rsync....

HOWKING
    HOWKING --- ---
    Doháje, co je to zase za chování? To jako Linux neumí číst a zapisovat najednou?

HOWKING
    HOWKING --- ---
    Co s tím, když to ignoruje kill?

HOWKING
    HOWKING --- ---
    Tak už i rychlost vyřešena :)

HOWKING
    HOWKING --- ---
    :D

"pomohlo" :D

HOWKING
    HOWKING --- ---
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    mount options zjistím kde?
    Prostě jsem si udělal zástupce do Nautilusu

HOWKING
    HOWKING --- ---
    Ještě bojuju s jednou věcí. Pomálou sítí. Na MacOS z stejného NAS WDMyCloud 2 tahám a zapisuji 124 MB/s. Na debianu jen:

HOWKING
    HOWKING --- ---
    Podařilo se mi screenshotnout z druhé konzole, co se děje při kousnutí debianu.

amdgpu 0000:03:00.0: SMU: I'm not done with your previous command: SMN_C2PMSG_66:0x00000029 SMN_C2PMSG_82:0x00000000

ChatGPT radí přepat GRUB: GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash amdgpu.gfxoff=0"

MARASAN
    MARASAN --- ---
    Mi mrzne jeden desktop, uz par let - v letnim kanclu. Nejspis CPU, uz objednavam novy takle pred letem.

SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    GTK a Qt jsou frameworky/toolkity, knihovny, na kterých jsou postavené jednotlivé aplikace a případně celá prostředí.

HARPER
    HARPER --- ---
    Mi je líto do toho dávat prachy, ale současně proč to vyhodit když to nějak běží, plus když to nechám ležet na stole,tak to stejně nikdo nebude chtít,protože to vypadá jako šrot. Ale pokud mi tam SSD za 300 pomůže zvýšit komfort,můžu to zkusit.

Je vidět že už má něco za sebou :) původně byl dotykový,ale dotyk ty pády nerozdychal, zbytek běží. Jo, takhle jsem ho nerozflakal já,ale osoba co ho vlastnila přede mnou,já to jen osadil Linuxem :) Včera jsem tam narval Javu, běhá mi remnants of precursors bez pádu z nedostatku paměti,tak minimálně v tom ta ram pomohla

ASACHI
    ASACHI --- ---
    CHOROBA: I also use arch btw.

Nicmene za posledni 4 roky jsem nemusel resit jedinou vec. Tydle problemy resis podle me jen kdyz jakykoliv rolling distro neupdatujes par mesicu (coz tak nejak jde mimo ideologii rolling distra)

CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    SUCHRE: toviszejo, pridej se do klubu a bud se hruzou co se zas rozmrda :D

XARGH
    XARGH --- ---
    HOWKING: mas mint i pro debian
    Linux Mint vs. Linux Mint Debian Edition: Which Is Better?
    https://youtu.be/Yg_kfQxKlXo?t=584
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam