• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NEVERMINDMlady jecmen
    PANTHERA
    PANTHERA --- ---
    CAMELLA: Mě osobně ty pochvaly ječmene od GW už nějakou dobu neudivují.:-) Možná, že kdybych to neměla vyzkoušeno na sobě, na rodině a neznala osobně desítky lidí, kterým to na první pohled neuvěřitelně prospělo, přišlo by mi to těžko uvěřitelné.
    Troufám si tvrdit, že o lidské fyziologii něco málo vím a ani to mé nadšení nezmírňuje. Naopak. A není na tom nic záhadného. Dej civilizací zhuntovanému tělu živiny, které se mu v naší běžné stravě nedostávají, zbav ho překyselení, pročisti mu trávící trakt, podpoř jeho regenerační schopnosti a ...dá se do pořádku samo. A když ještě k tomu lidem vysvětlíš, že na sobě nemají šetřit, že není jedno co jí a že zdraví je poměrně důležité, tak budeš koukat.:-)
    PANTHERA
    PANTHERA --- ---
    LIMONADA: Zrovna tady, na ječmeni co na něj odkazoval Mathy (200g za 280,-Kč) je pěkně vidět, v čem je rozdíl. Je to 200g usušené namleté rostliny. 200g ječmene od Green Ways je 200g jemného prášku, který vznikne šetrným dehydratováním velkého množství čerstvě vylisované šťávy z mladého ječmene. Takže buď můžeš dát 280 Kč za poměrně výživné a zdravé seno, nebo 1100 za prášek, který Ti po smíchání s vodou dá enzymaticky bohatý zdravý nápoj. 9Kč/ sklenička s hodnotou dvou biobrokolic. Mně to drahé nepřipadá a je myslím zjevné, na který z produktů padlo víc rostlin:-)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    koupila jsem nakonec ten od Lifefoodu v biomarketu Vitek na Vinohradske...

sem zvedava, co bude babicka rikat, je to pro ni :)
    JANICA
    JANICA --- ---
    CMLKA: Me se podarilo sehnat mlady jecmen v Zelene lekarne a v obchode se zdravou vyzivou (ve Zline), nemaji ho vzdycky, je hned vyprodany, ale sehnat se da, takze myslim, ze v Praze to pujde urco taky...
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    CMLKA: myslím, že bys ho mohla sehnat v lékarně
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    hele pouzivate nekdo jinej jecmen nez GW? A da se poridit nekde v Praze v kamennym shopu? diky
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    CAMELLA: osobně užívám ječmen GW a jsem spokojená... co se týče ceny, neřekla bych že je to nějak extra drahé vzhledem k množství, jedna dávka vychází na cca 9 kč... což mi přijde jako prd.
    Piju ho já i přítel jednou denně dycky ráno... nemusím pak pít kafe, když je mi blbě po kalbě tak mě zklidní, když mám jakkoliv podrážděnej žaludek, tak se zklidní taky... přítelově mamce zase pomáhá od ranního nechutenství...

občas si dám půst a během půstu jím chlorellu a piju ječmen a cítím se pak naprosto dokonale... za rok a půl užívání se mi dost zlepšila pleť, zažívání (prostě chodím pravidelně srát :))), nemám výkyvy váhy a líp se mi ráno probírá :)))

ale je to určitě individuální :)
    FEFERONIE
    FEFERONIE --- ---
    nemám pocit, že by v tomhle případě hrála značka takvou roli. cenově přijatelněší bio varianta (ID RESOLUT's shop) snad promine:)

Doplňky stravy - Lifefood - Mladý ječmen z Nového Zélandu BIO (200g) - Eucrasia - internetový obchod pro Vaše pevné zdraví
    http://eucrasia.cz/doplnky-stravy//mlady-jecmen-z-noveho-zelandu-bio_200g/
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    mě zase přijdou vtipné ty bombastické pochvaly u ječmene GW. Je to evidentně mířené na lidi, kteří vůbec nic netuší o fyziologii lidského těla,
    třeba toto:
    "Mladý ječmen obsahuje ve srovnání s pšenicí 25x více draslíku, 37x více vápníku, více než dvojnásobek hořčíku, 5x více železa, ale o polovinu méně fosforu - prvku, který přebývá ve většině poživatin."
    Je hezké, že to srovanavaji s pšenicí a díky tomu to vypada ultrazdravě a ultraskvěle, nicméně už asi neříkají, že přemíra vápníku může způsobovat různé zdravotní problemy a hlavně vápník je vždy ve vztahu s fosforem - ideální poměr Ca:P je cca 2:1 - mno a když se podíváme na obsah ca:p v ječmeni, tak je tam stejně příliš fosforu, obsahy jsou téměř 1:1, možná s přimhouřeným okem 1,5:1.

Jako sama o něm dlouho uvažuji, zdravé to do jisté míry určitě bude, ale na druhou stranu nevím nevím, jestli je to takový zázrak :) A 1100 za něj tedy určitě nedám, navíc s jejich distribučním systemem :)
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    me treba zajimaj ty markantni vykyvy v cene......jak se to pak lisi v kvalite? jako u vsech ruznych zazraku to spis vidim na obchodni strategii.....
    rada bych to zkusila, ale rozhodne ne za litr, prijde mi to jako prehnana cena.
    MATHY: diky, konecne neco prijatelnejsiho
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    FEFTAN: nevim, ale taky nevim, proc bych mela prestavat?
    FEFTAN
    FEFTAN --- ---
    IKARIE: a co az te to jednoho dne prestane bavit a prestanes to "brat"? myslis, ze si na to telo taky jen tak zvykne?
    MATHY
    MATHY --- ---
    MATHY: no tak uz sem to nasel.. je to 200g

ja ted koupil 200g za 380Kc, coz je nejlevnejsi co sem nasel.. jak moc se to lisi v kvalite od toho GW netusim
    http://ekoobchudek.cz/ziva-strava-biopotraviny-a-fair-trade-c-141/bio-mlady-jecmen-100g-p-385
    MATHY
    MATHY --- ---
    NEVERMIND: nevis prosim kolik je to gramu za tech 1100?
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    Já mám dobré zkušenosti s tímhle produktem:
    Spirulina Barley, Energy (cz)
    http://www.energy.sk/cz/menu_x2284x.asp
    Aby to zamotalo hlavu :), je to kombinace Spiruliny a ječmene v jednom. Jsem klasický ekzematik, který každý rok na podzim začne šílet, protože se vlivem vlhka a zimy ekzém zhoršuje a tenhle rok nic - dokonce to, co se mi začínalo dělat zase zmizelo, což jsem vůbec nečekala. Takže jsem byla příjemně překvapená. Teď mi teda už balení došlo, ale půjdu do něj kolem vánoc znova.
    Píšou denně 3 - 6 tablet, brala jsem 4 (taknějak si tělo samo řeklo) .
    Jestli to mělo ještě jiné vlivy na imunitu nebo energii nemůžu říct, protože jsem si nedala tu práci, abych se pozorovala, ale nemocná jsem nebyla a připadala jsem si spokojená. Takže dobrý. :) Doporučuju.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    ja uz jsem to psala vedle do auditka o prirodni kosmetice, jim chlorellu od GW uz asi 2 roky, jecmen piju neco pres rok. jednu davku denne, rano na lacno. nebyvam nemocna, dodava mi to energii, zmizel mi ekzem na ruce, takze ja si to nemuzu vynachvalit.
    NEVERMIND
    NEVERMIND --- ---
    nebo treba toto
    Spirulina nebo Chlorella?
    http://www.ikulturistika.cz/clanek_221.html
    NEVERMIND
    NEVERMIND --- ---
    FEFERONIE: ad spirulina vs. chlorella jsem namatkou nasla tohle
    Chlorella vs. spirulina
    http://www.chlorellafactor.com/chlorella-spirulina-11.html
    FEFERONIE
    FEFERONIE --- ---
    asi to bude zase ot, ale prozradíte mi už někdo, proč chlorela a ne spirulína? já jedu na spirulíně - 350 na 3 měsíce a spokojenost. jen jako aby mi něco neuniklo:) a ječmen tu valíte nějakej předraženej se mi zdá.. taky do něj půjdu, ale tolik za to nedám.
    NEVERMIND
    NEVERMIND --- ---
    jinak me by docela zajimalo nejaky porovnani tech znacek .. jestli je nejakej rozdil v kvalite nebo je to jedno

zkusim nekde neco zjistit
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam