• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NEVERMINDMlady jecmen
    NEVERMIND
    NEVERMIND --- ---
    na me to ma podle me dost psychologickej efekt, zacal mi i chutnat, takze se tesim, az si ho dam a navic mam pak pocit, ze piju neco hrozne zdravyho, takze se pak cejtim hrozne zdrave a nechci si to kazit necim nezdravym
    NEVERMIND
    NEVERMIND --- ---
    CMLKA: ja si ho davam vecer, takze pak uz nejim - to je prvni vyhoda :) a taky mam pocit, ze jsem min rozezrana ..
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    EUCHENIE: dik, byl to vanocni darek, kze uz vyreseno koupila jsem ho v biomarketu Vitek takoej ten co prodava lifefood...jinak teda babicka si ho desne pochvaluje, prej ji vyborne srovnal zazivani a zacpu, takze na stary lidi fakt taky pozitivne pusobi...

hmm odstraneni chuti na sladky by se mi hodilo...mate to tak vetsina?
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    CMLKA: včera jsem ho viděla U džoudyho, ale nevím od jaky firmy, za kolik
    PANTHERA
    PANTHERA --- ---
    Mám to taky tak. Samovolná nenápadná změna stravování. Prostě už na to sladký nemám takovou chuť jako předtím, tak ho tak nevyhledávám a 10kilo dole :-) K tomu má člověk víc energie, takže se snáz dokopu k pohybu.
    Obdobné reakce pozoruji v okolí, ale je to různé. Ne u každého se to projevuje ihned změnou váhy.
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    spíš bych řekla, že se ti prostě změní stravovací návyky, aniž bys na to musela myslet :)))

a piješ ho taky ráno a večer? místo jídla?

dávám si ráno 150ml, dojedu do práce, mám takovej ten dobrej zdravej hlad, něco lehkýho ke sváče, oběd... a je fakt, že přes den na sladký moc chuť nemám...
    horší to je u mě večer, ale to je spojený s konuzmací něčeho jinýho zelenýho :D
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    to je fakt, já si dám ječmen na lačno a už automaticky nemám chuť na sladkou snídani a vlastně celý den nemám nijak chuť na sladký, což je u mě dost posun, když jsem chodila na gympl, tak to byla aspoň tyčinka denně:) ale že by se po tom "samo o sobě" hubnulo, to jsem si nevšimla
    KACENKA22
    KACENKA22 --- ---
    SHMAIDA: Je fakt,že kfc atd. se už taky ani nedotknu) Beru chlorellu ráno a večer. Teď jsem na večer přidala i ječmen, kterej nám doma leží ladem,protože ho nikdo nechce pít). Tak jsem se ho ujmula. A právě jsem asi za měsíc zhubla o 2 kila :o Aniž bych chtěla: )
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    KACENKA22: opět se toho ujmu já :) přímo zhubnutí jsem na sobě začala pozorovat až tehdy, když jsem pila ječmen místo večeře, což je samo o sobě dost výrazná změna stravovacích návuyků... co jsem na sobě ale určo zpozorovala byla samotná a nenásilná změna těch stravovacích návyků... prostě psychika zafungovala a tak nějak jsem přestala mít chuť na všelijaké prasárny - smažený, mekáč, kfc a další podobné "dobrotky". Prostě, když už do sebe rvu takový věci, který stojí nemálo peněz, proč bejt kontraproduktivní... :) ale asi je to dost individuální. Rozhodně to není prostředek primárně určený na hubnutí... :)
    KACENKA22
    KACENKA22 --- ---
    Ahoj, máte nějaké zkušenosti z hubnutím, když berete chlorellu nebo ječmen? Bez změny stravovacích návyků?
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    GAISAKA: ječmen by měl vydržet poměrně dlouho (napsáno na krabici?) pokud ho skladuješ ve tmě a suchu. Ta tma je nejdůležitější. Zkoušela jsem pít ječmen, co byl uskladněnej na světle a po 4 měsícíh se to nedalo pít. Velkej humus.
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    AZUZ: buď úplně v klidu, je to přesně tak jak říkáš... aby tělo začlo fungovat "Zdravě", musí se nejdřív zbavit všeho hnusnýho... záleží na tom, jak moc je tělo znečištěný... mně to trvalo cca 2 měsíce, než se to zklidnilo a vzhledem k tomu, že můj životní styl nepatří k úplně nejzdravějším... "dobráci" se objevujou sem tam pořád. Ještě horší to je v kombinaci s chlorellou .)
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    Jak je to s dobou trvanlivosti? Koupil sem si pana ječmena když to byla novink, někdy tak před cirka dvěma třemi lety, bude dneska ještě použitelnej? Sklad ve skle ve skříni?
    PANTHERA
    PANTHERA --- ---
    MATHY: On je právě problém spíš s tou travní vlákninou. Nejsme uzpůsobeni ji dobře zpracovávat a lidem s citlivějším zažíváním nedělá dobře. Natož těm, kteří mají třeba Crohnovu chorobu nebo ulcerozní kolitidu. Pro ty je naprosto nevhodná a přitom ostatní látky z ječmene zaníceným střevům mimořádně prospívají. Proto bych volila raději čistou šťávu.
    Máš pravdu v tom, že šťáva je celkem koncentrovaná. Vzhledem k tomu, že drtivá většina naší populace má dlouhodobě nedostatek enzymů a antioxidantů v krvi a (protože) naše jídlo zpravidla nezahrnuje dostatečné množství kvalitní rostlinné stravy, je pro mě ječmen řešením. Řešením, které bych nevolila, kdybych se topila v zdravé stravě, spoustě biozeleniny, nevpouštěla do svého těla kdejaké chemikálie a vyhýbala se důsledně jakýmkloli "zlozvykům". Nic takového dělat nemíním, tak svému tělu pomáhám koncentrovanou zeleninou a ono se mi bohatě odvděčuje.:-)
    Poměr množství prášku ve vztahu k ceně by se dal nejspíš spočítat či dohledat, ale podle mě je očividný...

SHMAIDA:
    Učarovala mi stomatologie. Obzvláště její souvislosti s celkovým zdravím.

Rozdíl mám i v krevních testech. Před ječmenem a chlorellou jsem, co se rozborů krve týče, měla dva nedostatky. Nízkou hladinu hořčíku a dlouhodobou výraznou chudokrevnost způsobenou nedostatkem železa. Rozbor jsem si nechala dělat cca po půl roce se zelenými potravinami a pak ještě párkát a všechno je v pořádku. Hořčík ni železo ani nic jiného neužívám.
    MATHY
    MATHY --- ---
    PANTHERA: ten jecmen, na ktery jsem daval odkaz, je taky jemny prasek.. stejne jako ten od green ways.. s tim rozdilem, ze je ziskany z cele rostliny a proto obsahuje i vlakninu. otazkou je na kolik je prirozene mit prasek v koncentrovane forme pro telo a taky kolik hodnotnych latek je v mnozstvi prasku ve vztahu k cene..
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    PANTHERA: můžu jenom vědět, jakou máš specializaci? Pro zajímavost. Taky by mě zajímalo, jestli jsi ten rozdíl na sobě poznala sama pouze intuitivně nebo jestli sis nechala změřit nějaký hodnoty v krvi
    PANTHERA
    PANTHERA --- ---
    CAMELLA: Já Ti nevím, myslíš si, že je rozdíl, když jíš míň zeleniny a když jí jíš víc? Že by se to na těle mohlo nějak projevit? :-)

A co Ti přijde záhadného na tom, že se extrakt zbaví vody? Sušení přece není záležitost sci-fi...

Hehe, podle mě nemá smysl se hádat vůbec a ani to tak neberu.
    Ale jo, když o tom tak přemýšlím, tak asi jsem distributorka. Úplně stejně, jako každý jiný lélař, který svým pacientům s nejlepším vědomím a svědomím doporučuje věci, které by jim měly pomoci s nemocemi.
    Prostě jsem si dala dohromady své odborné znalosti a zkušenosti, nastudovala si leccos o zelených potravinách, pročetla odborné studie, setkala se s dalšími lékaři, kteří s ječmenem a chlorellou pracují. Vyzkoušela to na sobě a dala si práci s tím potkat dost pacientů, kteří to už užívají, abych věděla, jak jim to zabírá a na co. A výsledek? Neváhám to svým pacientům a komukoli dalšímu doporučit a dobře vím proč. Je to při veškeré mé snaze o kritické myšlení subjektivní a relativní jako celá medicína, nicméně netuším, jaký jiný přístup bych měla, ve snaze lidem prospět, volit.
    Mysli si o tom co je libo, moje cesta nepochybně není jediná správná a zaplať Pánbůh za to. GreenWays fandím, protože podle mně známých dat jsou jejich produkty opravdu nejkvalitnější, firma a hlavně lidi v ní jsou mi sympatičtí a líbí se mi to. Líbí se mi čím se zabývají, že jsou schopni ukázat lidem jak k sobě najít cestu, vzít zodpovědnost za své zdraví a jak si opravdu pomoci.
    Tak :-)

CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    PANTHERA: mě by jen zajímalo, jestli je tu někdo, kdo může říct, že vyzkoušel jak to "výživné seno", tak "enzymaticky bohatý zdravý nápoj" a poznal na sobě rozdíl :)
    jo, reklama je reklama a sušení vylisované šťávy je dobrý vtip. Nicméně předpokládám, že jsi distributorka, takže asi nemá moc smysl se hádat :)

PANTHERA
    PANTHERA --- ---
    CAMELLA: Mě osobně ty pochvaly ječmene od GW už nějakou dobu neudivují.:-) Možná, že kdybych to neměla vyzkoušeno na sobě, na rodině a neznala osobně desítky lidí, kterým to na první pohled neuvěřitelně prospělo, přišlo by mi to těžko uvěřitelné.
    Troufám si tvrdit, že o lidské fyziologii něco málo vím a ani to mé nadšení nezmírňuje. Naopak. A není na tom nic záhadného. Dej civilizací zhuntovanému tělu živiny, které se mu v naší běžné stravě nedostávají, zbav ho překyselení, pročisti mu trávící trakt, podpoř jeho regenerační schopnosti a ...dá se do pořádku samo. A když ještě k tomu lidem vysvětlíš, že na sobě nemají šetřit, že není jedno co jí a že zdraví je poměrně důležité, tak budeš koukat.:-)
    PANTHERA
    PANTHERA --- ---
    LIMONADA: Zrovna tady, na ječmeni co na něj odkazoval Mathy (200g za 280,-Kč) je pěkně vidět, v čem je rozdíl. Je to 200g usušené namleté rostliny. 200g ječmene od Green Ways je 200g jemného prášku, který vznikne šetrným dehydratováním velkého množství čerstvě vylisované šťávy z mladého ječmene. Takže buď můžeš dát 280 Kč za poměrně výživné a zdravé seno, nebo 1100 za prášek, který Ti po smíchání s vodou dá enzymaticky bohatý zdravý nápoj. 9Kč/ sklenička s hodnotou dvou biobrokolic. Mně to drahé nepřipadá a je myslím zjevné, na který z produktů padlo víc rostlin:-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam