• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NEVERMINDMlady jecmen
    mlady jecmen, chlorella. zkusenosti atd.

Co hlavního Vám přináší mladý ječmen?
    nápoj z ječmene čistí a sytí zároveň, brání překyselení organizmu a pálení žáhy, zlepšuje krevní obraz, ale i pleť a trávení, prospívá diabetikům, posiluje imunitu
    pomáhá odstraňovat únavu, migrény, poruchy spánku a zlepšuje náladu - mladý ječmen obsahuje serotonin (hormon štěstí) - více o serotoninu čtěte zde
    vysoký obsah betakarotenu, vitamínu C, E a vitamínů řady B: B1, B2, B3, B6, biotinu, kyseliny listové a kyseliny pantotenové
    obsahuje ve srovnání s pšenicí 25x více draslíku, 37x více vápníku, více než dvojnásobek hořčíku, 5x více železa
    je 2x účinnější než špenát, nejucelenější zásadotvorná strava
    mladý ječmen obsahuje vitamíny, které aktivují enzymy pomáhající při prevenci nemocí a patologických stavů
    mladý ječmen je zásadotvorný - odstraňuje překyselení organizmu způsobené nevhodnou stravou
    rozbalit záhlaví
    BONIE
    BONIE --- ---
    PETEKKA: no tak to jsem ráda.. doufám, že se s nimi zase brzy rozloučím, stejně jako s únavou..
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    BONIE: tuhle zkušenost sice nemám, ale je to určitě normální, dokonce žádoucí. Jak píšeš, tělo se čistí, a tak to všechno leze na povrch. Takže buď v klidu a užívej si pupínků, dokud je máš:)
    BONIE
    BONIE --- ---
    nestalo se vám někomu, že se vám na začátku užívání ječmene zhoršil "stav"? :) jako jsem daleko unavenější než dříve a taky čelo mám jako kdybych se vrátila do puberty, žaludek taky nic moc.. napadlo mě, že se tělo teď možná čistí a tak se to takhle projevuje.. máte někdo taky takovou zkušenost? piju ho asi tak 2 - 3 tydny..
    JANICA
    JANICA --- ---
    _ALBETH_: Ja jsem mela po asi pul roce uzivani prestavku tak dva mesice a pozorovala jsem akorat zhorseni stravovacich navyku, tak nejak prirozene samovolne, ale zle mi nebylo a ani jine zdravotni potize jsem nepozorovala.... Nemuze byt ta nevolnost vyvolana psychicky?
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    tak jsem po asi tříměsíční pauze opět začala brát ječmen a první ráno je teda krušný! kdybych nevěděla, že jsem si na to posledně zvykla docela rychle, tak bych byla docela rozmrzelá. fuj:))
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    JULISAK: asi na tom neco bude :) to vis, my co pijem jecmen v prasku si informace o kliceni nehledame... :)

Jak pěstovat mladý ječmen
    http://www.nejodstavnovac.cz/pestovat-mlady-jecmen
    JULISAK
    JULISAK --- ---
    klicim si doma kde co. s jecmenem zkusenosti nemam a docetla jsem se, ze na pestovani ty mlady travy neni ten klasickej ke konzumaci vhodnej. asi je fakt jedno, jestli se bavime o jecmeni pro slepice nebo pro lidi.
    kazdopadne dekuju za rady.
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    je to jecmen jako jecmen, seminka jako seminka... :)
    i cocka na vareni, ktera neni urcena ke kliceni ti naklici :)

ale je potreba si uvedomit, ze jestli si chces vyrabet napoj z jecmene, potrebujes aspon pole... na tu decku, co se bezne pije spotrebujes hromady jecmene :)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    JULISAK: nevím o tom. Ale jak říkám, v bioobchodech prodávají ječmen pro lidskou spotřebu, tak si kup ten, pokud by ti vadilo si kupovat ječmen "krmný" :)
    JULISAK
    JULISAK --- ---
    neni teda zadny rozdil mezi krmnym jecmenem a jecmenem, kt. je urceny ke kliceni?
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    JULISAK: a zkoušela jsi to klíčit? I ječmen pro drůbež ti naklíčí :)
    JULISAK
    JULISAK --- ---
    sorry za to slovicko mladeho navic, ale myslim, ze pochopit se to dalo...
    JULISAK
    JULISAK --- ---
    tak jsou to snad seminka, ne? vetsina toho, co se prodava, neni urcena ke kliceni, proto se ptam....
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    JULISAK: "semínka mladého ječmene"?:-DD
    normálně si kup ječmen (prostě zrní) v bioobchodech:)
    JULISAK
    JULISAK --- ---
    Nevite prosim nekdo, kde se daji v Praze sehnat seminka mladeho jecmene vhodna ke kliceni?
    PANTHERA
    PANTHERA --- ---
    BRUSINKA:
    _ALBETH_: Jenže exovat by se ječmen neměl. Každý doušek by se měl poválet v ústech a pít pomalu. Část látek se vstřebá sublinguálně než je zničí kyselé prostředí žaludku a zároveň ječmen při pomalejším pití působí na sliznice dutiny ústní. Vypít ho rychle je samozřejmě taky dobré. Ale je to škoda.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    ja s nim teda problem nemela, prislo mi to jak zelenej caj chutove, to ted piju spirulinu a ta je o dost horsi, hlavne se strasne blbe rozpousti, takze tam jsou obcas takovy loziska :(
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    PANTHERA: já to dělala naopak, dala jsem to do cca 2 decky a exla, než jsem si zvykla..:)
    PANTHERA
    PANTHERA --- ---
    _ALBETH_: Zkus si to více zředit. Stejné množství ječmene do většího množství vody. Záhy to přejde.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam