• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NEVERMINDMlady jecmen
    mlady jecmen, chlorella. zkusenosti atd.

Co hlavního Vám přináší mladý ječmen?
    nápoj z ječmene čistí a sytí zároveň, brání překyselení organizmu a pálení žáhy, zlepšuje krevní obraz, ale i pleť a trávení, prospívá diabetikům, posiluje imunitu
    pomáhá odstraňovat únavu, migrény, poruchy spánku a zlepšuje náladu - mladý ječmen obsahuje serotonin (hormon štěstí) - více o serotoninu čtěte zde
    vysoký obsah betakarotenu, vitamínu C, E a vitamínů řady B: B1, B2, B3, B6, biotinu, kyseliny listové a kyseliny pantotenové
    obsahuje ve srovnání s pšenicí 25x více draslíku, 37x více vápníku, více než dvojnásobek hořčíku, 5x více železa
    je 2x účinnější než špenát, nejucelenější zásadotvorná strava
    mladý ječmen obsahuje vitamíny, které aktivují enzymy pomáhající při prevenci nemocí a patologických stavů
    mladý ječmen je zásadotvorný - odstraňuje překyselení organizmu způsobené nevhodnou stravou
    rozbalit záhlaví
    PANTHERA
    PANTHERA --- ---
    SHMAIDA: Tak jsem to nikdy neřešila. Dávám si to jako jídlo v množství na jaké mám zrovna chuť a další jídlo si dávám taky podle chuti/hladu. Pomohlo mi to pravidelnější užívání - asi měsíc jsem si dávala 3 bohaté lžičky ječmene a tak 30-40 chlorell poctivě denně a tehdy se mi rozběhlo právě i to hubnutí. Cíleně jsem další jídlo neomezovala/zeleným nenahrazovala. Chuť na sladké se odporoučela sama, jídla sním celkově méně, neb mám menší hlad a více sportuju, neb únava se odporoučela rovněž. Pak jsem si zase o něco snížila a zvyšuju když mám chuť, věší zátěž, něco na mě leze a nebo konkrétně teď v těhotenství.
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    PANTHERA: 3 davky denne? To je docela spotreba teda. Tos mela misto jidla nebo jako doplnek?
    PANTHERA
    PANTHERA --- ---
    SHMAIDA: U mě ze začátku taky ne.:-) Až když jsem se asi po roce a půl ne tak úplně pravidelného jezení hecla a dala si měsíc poctivých dávek třikrát denně, tak se to rozjelo a za půl roku jsem byla o těch 15 lehčí.
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    PANTHERA: 15kg mene bych taky brala... ale to nejak u me jecmen nezvladl :))))
    PANTHERA
    PANTHERA --- ---
    Mně zbavil chudokrevnosti, nedostatku hořčíku, zlepšil zažívání, zmizelo mi asi 95% atopického ekzému, který jsem do té doby měla trvale (teď jen sem tam někde několikrát do roka a stačí promazat obyčejnou mastí). Jsem odolnější vůči infekcím, mám víc energie a 15kilo méně.
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    PETEKKA: jako nevim, jestli vylozene pomohl... ale rozhodne jsem zpozorovala vyrazne zhorseni pleti, kdyz jsem mesic neuzivala, rozhozeny zazivani atd... ted si zase frcim a jsem vylozene spokojena :)

jestli jsi zahlenena, tak to jenom jecmen nespravi... zkus treba na mesic uplne vyradit mlecny vyrobky - zahlenujou nejvic...
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    na jedné mandli se mi dělají čepy, dále chronicky zahl. nosohltan
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    PETEKKA: a jakých?
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    A pomohl Vám ječmen s chlorellou ve vašich zdrav. potížích? Já na sobě nic nepozoruju:(
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    NEVERMIND: diky
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    IKARIE: chutove je mnohem lepsi, smetanovejsi, ale blbe se rozpousti :))))
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    mne ten 'novy' GW prijde chutove trosku lepsi.
    NEVERMIND
    NEVERMIND --- ---
    220g cca 1100 kč
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    http://www.detoxikace.eu/product.php?id_product=10 mate nekdo zkusenost s timhle?

jinak jsem asi slepa,ale mne se nepodarilo najit gramaz baleni u GW/cena
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    NEVERMIND: pry je to nejaka nova technologie vyroby.
    NEVERMIND
    NEVERMIND --- ---
    SHMAIDA: jo toho spatnyho rozpousteni jsem si taky vsimla .. :/
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    sladší je, taky jsem si všimla. a prý je to jiným způsobem výroby nebo co
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    BONIE: aaano, trva to tak mesic az dva... :) vydrz

apropo, mela jsem ted cca mesic pauzu a ted kdyz jsem si znovu dala jecmen od GW, zda se mi, ze chutna jinak. Je sladsi a blbejc se rozpousti.

A pry nekdo nekde rozhlasuje, ze jecmen je vrcholne nezdrava vec, nebot se usazuje v jatrech :))))
    BONIE
    BONIE --- ---
    PETEKKA: no tak to jsem ráda.. doufám, že se s nimi zase brzy rozloučím, stejně jako s únavou..
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    BONIE: tuhle zkušenost sice nemám, ale je to určitě normální, dokonce žádoucí. Jak píšeš, tělo se čistí, a tak to všechno leze na povrch. Takže buď v klidu a užívej si pupínků, dokud je máš:)
    BONIE
    BONIE --- ---
    nestalo se vám někomu, že se vám na začátku užívání ječmene zhoršil "stav"? :) jako jsem daleko unavenější než dříve a taky čelo mám jako kdybych se vrátila do puberty, žaludek taky nic moc.. napadlo mě, že se tělo teď možná čistí a tak se to takhle projevuje.. máte někdo taky takovou zkušenost? piju ho asi tak 2 - 3 tydny..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam