• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NEVERMINDMlady jecmen
    KAPPA
    KAPPA --- ---
    PETEKKA: Renata Slukova - Kartouzska poliklinika
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    PETEKKA: *kde
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    KAPPA: jde ta tvá pediatra sídlí prosím?
    DUBPRINCESS
    DUBPRINCESS --- ---
    PETEKKA: ona převzala praxi po mé původní doktorce, co mimochodem dělala i akupunkturu a byla chápavá a alternativně nakloněná. ta otázka byla součátí toho, že jsem si jí trochu testovala :) (v mém testu propadla)

    reply KAPPA|46122504}: super, takova se nam bude hodit, pokud je to v Pze, tak mi pls případně hod kontatkt na ni do pošty, díky
    KAPPA
    KAPPA --- ---
    DUBPRINCESS: kdyz dr nevi, rekne ne, tj jasny :) ale moje pediatra chvali a jede homeo a co nejmin chemie, coz je fer.. a ze nechci (zatim, mozna vubec..) ockovat mmr presla usmevem a vetou tak mi jen napiste papir, ze to nechcete, to nevadi.. cumela jsem dnes :) jsou i normalni doktori coz je fajn
    KAPPA
    KAPPA --- ---
    DUBPRINCESS: hele lepsi horsi.. nejdulezitejsi je zpracovani a to ma gw top.. spirulina neni rasa a chlorella se uziva pro jedinecnost - hoodme chlorofylu - hoodne vit D, CGF rustovy faktor ktery 4x rychleji obnovuje mikrofloru strev atd.. jsou veci co jiny rasy nemaji, proto to ba trhu frci
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    DUBPRINCESS: že se doktora vůbec ptáš:)
    DUBPRINCESS
    DUBPRINCESS --- ---
    KAPPA: ještě jako mně dost pobavila obvodni: se jí ptám, esi v těhotenství můžu chlorellu či spirulinu a mladý ječmen (měla jsem už načteno, že ano, ale říkala jsem si, že se stejně zeptám) - a paní doktor že ani náhodou. no jasně, hlavně abychom všichni baštili produkty farmaceutickýho průmydlu, aby náhodou nepřišel zkrátka, ale opravdu zdravý věci jsou "nebezpečný" :)))
    DUBPRINCESS
    DUBPRINCESS --- ---
    KAPPA: prosím, v čem je chlorella lepší, než Spirulina? Tudle mi zas někdo tvrdil, že lepší je Spirulina. Jak to tedy je? Chlorella ma více vitaminu a mineralu?
    KAPPA
    KAPPA --- ---
    DUBPRINCESS: potrebujes predevsim Chlorellu! a od GW idealne... spirulina nic moc .. ryby vic a olej klidne... vigantol jestli ti D fakt chybi jako davej klidne, ja ho nedavala ani malymu ale zas takovy zlo to neni,vetsi zlo je nemit Decko a denne na slunce aspon hodinu - idealne nechat si svitit na oblicej :)
    DUBPRINCESS
    DUBPRINCESS --- ---
    KAPPA: Takže vitamin D je i v zelených potravinach - chlorele/spirulině, zelenem ječmeni?
    Zrovna řeším potřebu vitaminu D v těhotenství (jsem těhotná a mám lupénku, takže D potřebuju opravdu hodně). Doktorka mi předepsala Vigantol, nicméně raději bych D získávala přitozeně - ze stravy a zdravých potravinových doplňků. Jim kvuli tomz 1x týdně rybu, chci si koupit rybí olej (ale sehnat rybí olej bez želatiny, to je dost oříšek).

    Pořídila jsem si spirulinu, na mlady ječmen zatim nezbylo, ale cítím, že jej potřebuju. Jen ten od GW - ač věřím jeho kvalitě - je fakt hodně drahý, teď si ho nemůžu dovolit... Je ale těžké sehnat kvalitní a za dobrou cenu..
    KAPPA
    KAPPA --- ---
    KLEVKA: ja ne, vypocitali jsme to na 30 ras denne - pokud mas dobrou chlorellu - a melo by to stacit jak pro tebe, tak pro mimco pri kojeni.. a malej 13 mesicu uz umi rasu vycucat sam .. ted kdyz uz kojim min a nez bude leto a ty rasy precejen da min na primo ta kapu vigantol, ale sporadicky, kdyz si vzpomenu no az bude dostatek slunce tak uz na to pecu, jsme porad venku
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    holky co jste kojily a byly na zelenacich. Popripade i ditko zobalo par chlorel...Resily jste nejake extra dodavani vit.D (vigantol, nebo decko v kokosovem oleji)..?
    DUHOOCKA
    DUHOOCKA --- ---
    jo no moje rec, ja s tim zacala na matersky a jsem rada, ze jsem prckovi dala zaklad, chlorelku si ted ve trech letech zobe jak potrebuje a ja jsem po zelenacich taky ready ,.o)
    KAPPA
    KAPPA --- ---
    DUHOOCKA: to je otazka na Martina! :D

    je to presne jak pises no, jsou veci na kterych bych nesetrila - a nemyslim ted cenu, ale kvalitu.. neco co jim kazdej den a nekdy 2x denne a jeste k tomu 7 let, davam to svymu miminu (ted uz od pul roku i na primo), bych do niceho jinyho fakt nesla..
    a proto jsem s tim zacala pracovat, ne opacne ze protoze s tim pracuju tak proto to chvalim :D
    DUHOOCKA
    DUHOOCKA --- ---
    kazdopadne pokud chcete "experimentovat" tak opravdu prosim zacnete si s overenou a pravidelne (!) overovanou kvalitou GW,kde je jak poradce k dispozici, tak i ucinky a vyzivove hodnoty zajistene, pak uz si (s laskavosti psano.) delejte co chcete,.o)
    DUHOOCKA
    DUHOOCKA --- ---
    na dovoz - protoze je peclive vybrana lokalita,kde byvala sopecna jezera a tak puda zarucuje vybornou kvalitu, podnebi je stale a proto je prave jecmen/rostlinky nejvyssi kvality co do obsahu latek a chlorofylu a za druhe jde o prostor a objem dodavek, hlavne ke chlorele - proste poptavka by to v CR neutahla. Jezdi to sem k nam na nakladni lodi nikoilv v jednom, dvou TIR ..praveze je toho FAKT hromada tusim snad k 1mil. zak,ale to nemam overene (zatim,)
    KAPPA
    KAPPA --- ---
    DED: kdyztak pis kdybys ho chtel, mam tu krabice naky
    DED
    DED --- ---
    KAPPA: asi do nej pujdu :)
    KAPPA
    KAPPA --- ---
    DED: nee, pestuje se v Utahu v mistech, kde byly driv jezera a puda je tam mimoradne bohata :) a pomer destu a slunce naprosto idealni pro pestovani...
    v Cr se to nepestuje pokud vim a pokud jde o podporu vyroby, GW je ceska firma a pestuje si to tam na sebe, takze podporis ceskou vyrobu, jen v mistech takovych, aby byl jecmen "funkcni" jak ma
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam