THOMASMORTA: A stejně je to celý byrokratická šaškárna - kdyby byli úředníci co k čemu a skutečně chtěli zneužívat tyto informace, tak si prostě objednají speciální nadstavbu Facebooku a ono jim to už zjistí všechno pořebné:-)
Lidi, já chápu, že se Vám nehce někomu svěřovat důvěrné informace... Ale pokud mám jít do důsledků - kolik z Vás používá internet banking ze stejného počítače, kde běžně chatuje, případně přispívá do diskusí, obecně z počítače, kde běžně pracujete s internetem?
Kdo z Vás nikdy neodpověděl na nějaký průzkum veřejného mínění? A často nemusíte ani odpovídat, stačí, když jim uvedete, že nejste cílová skupina a už si k vám v nějaké databázi připíší poznámku...
Už jste si někdy něco objednávali přes e-shop? A máte vůbec tušení kdo disponuje vaší adresou (elektronickou i fyzickou)?
Všimli si Ti z vás, kteří jsou vedeni v obchodním rejstříku, jaké údaje jsou o vás veřejně přístupné?
Takže, pokud po mě budou chtít údaje, které stejně už mají (jméno, příjmení, trvalé bydliště, rodné číslo - to všechno má běžně k dispozici PČR), vzdělání (titul se uvádí do občanky, ale například různé městské karty mívají například i aplikaci pro tramvajenku a když jste studenti, tak jim na potvrzení o studiu přinesete kompletní informace o studiu a bůh ví, kde se ty informace skladují), případně je o mě vědí různé úřady (přechodné bydliště), tak jim to klidně řeknu. Mnohem víc mě děsí digitální stopa, kterou v celku nevyhnutelně dělám na internetu...