NICOLE: No, divila by ses, jak jsou lidé drzí:-) A pokud se jedná o jakoukoliv organizaci, která funguje na principu vymytí mozku svým řadovým členům, tak, kteří mohou vše dělat v dobré víře, pak by se klidně mohli tito řadoví členové k tomu hlásit vřejně... Nejsmě ve starověkém Římě, nepředhazujeme členy nelegálních sekt lvům, naopak často hájíme jejich práva... Tak proč by se nepřihlásili:-) Ale to je vážně dost OT.
Když se to vyplňovalo před deseti lety, tak tam byla jenom kolonka, k jaké víře se hlásíme... A psali jsme tam děsné blbosti:-) A asi nás nebylo málo, proto tam je teď kolonka "věřící, nehlásící se k žádné organizaci/církvi":-)
Samozřejmě jsem zapoměl u předchozího příspěvku vyplnit smailíky:-)
Jinak praktické politické důsledky, které by mohli plynout ze statistik ohledně vyznání: Pokud by se například ukázalo, že je u nás takové množství řekněme katolíků, tak by to mohlo vážně ovlivnit, jaké výzkumy by u nás byly povoleny, v extrémním případě by to mohlo mít vliv na zákaz potratů (dej Bože rozumu svým přisluhovačům, to by vedlo jenom k provádění nelegálních, a tedy nebezpečných potratů), zrušení registrovaného partnerství apod. Záměrně uvádím extrémní příklad - s největší pravděpodobností se dojde ke zjištění, že stav odpovídá tomu, co jsme předpokládali a nic se neděje (jinak by se již pravděpodobně projevilo), ale když už se dělají statistiky, proč to nezkontrolovat?:-)
Obecně mě nepovinné údaje netrápí - kdo nechce o sobě něco takového dát vědět, ten to prostě nevyplní. Kdo to o sobě chce vykřičet do světa, ten už to pravděpodobně činí i bez úředního nařízení, tak nevím v čem je problém. Pro mě a za mě, ať tam mají třeba třicet stránek nepovinných údajů (tedy pokud budou na recyklovaném papíře:-D).
A povinné údaje jsou vesměs věci, které by si mohli přečíst z mého daňového přiznání. Kromě délky dopravy do zaměstnání - ale to by zvládli s mapou taky odvodit...