• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYSčítání lidu 2011
    JOPS
    JOPS --- ---
    ZUZKAOU: samozrejme, ze je :))) o tom si iluze nedelam, jak jsem psal na zacatku diskuze, JSTE STALE MALO PARANOIDNI.... viz tento prispevek [ JOPS @ Sčítání lidu 2011 ]

    me na tom stve, ze tenhle papir co vyplnim si muze precist dalsich x lidi (ti co to budou cpat do databaze) a ty kecy, ze to je zapeceteny at si strcej treba do ucha. Kolik uz bylo pripadu, ze se nasly v popelnici vyplnene papiry s citlivymi udaji.

    Jak mam vedet, ze na radnici si nectou jak si kdo zije (bydlim v male vesnici, tam se roznese vsechno pomerne rychle)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    VINCA: navic, vyhybat se reklame je dneska tezky tak jako tak

    coz ovsem neznamena ze ostatnim reknes "pred reklamou se neschovas, tak naval udaje nebo dostanes pokutu".


    THOMASMORTA: detto. to ze je to tobe jedno neznamena, ze je to jedno mne. tim me nijak nepresvedcis, ty me nezajimas. zajima me muj zivot.
    NICOLE
    NICOLE --- ---
    Me to zatim porad vychazi tak, ze jediny argument, proc bych mela poskytovat pri scitani nejake sve udaje, je, ze uz je stejne kdekdo ma. To mi prijde dost chabe. Mozna jsem hnidopich, ale ja proste potrebuju vedet PROC.
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    _BENNY: Moje osobní informace kolujou mezi firmama od té doby, co jsem si založil první účet v bance. Navíc stačí jeden předplacený časopis, jediná objednávka přes internet, nebo třeba pitomá OpenCard, a už nemáš šanci svá data zastavit. A víš co? Je mi to jedno - na trvalém bydlišti se prakticky nevyskytuji a adresy přechodných bydlišť sděluji jenom úředníkům, kteří to nutně potřebují vědět.
    VINCA
    VINCA --- ---
    THOMASMORTA: legitimovat te muze i holka za barem :) mestak muze kazdopadne pokud ridis motorovy vozidlo, dopustil ses prestupku atd. jak jinak by ti dal pokutu? jestli jenom tak na ulici z niceho nic – popravde nevim.

    JOPS: jasne, ale stejne tak telefonni operator, jehoz databaze urcite nebude nejbezpecnejsi na svete. navic, vyhybat se reklame je dneska tezky tak jako tak.. a tvuj priklad s odtahovkou – to si asi nevycucaj z dotazniku, ne? tady je jenom jasne videt, ze se ty udaje daj lehce opatrit jinak
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    ja uz to vidim - vsichni poctive vyplni formular, napisou tam presne castky kolik vydelavaji.. a za par let to urednici a politici vyhodnoti a reknou si - sakrys, asi jsme jim napalili vysoky dane. meli bychom je snizit. haha :-) dopadne to presne naopak.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JOPS: A myslíš že jaksi v patřičných databázích není dohledatelná výše tvého platu? Zejména co se daní a sociálního pojištění týče?
    NICOLE
    NICOLE --- ---
    VINCA: tak cirkve maji sve cleny evidovane. Dost pochybuju, ze se prispevky udeluji podle udaju ze scitani.
    mensiny - uz se to tu resilo drive ohledne cirkvi - pokud chce nejaka skupina obyvatel neco od statu, napr. legalizovat nejaky status - tak by imho iniciativa mela vychazet od ni - dojde si na prislusny urad, sezene potrebne podklady atd. a pak muze dostat, na co ma narok.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    THOMASMORTA: ale ty tvoje osobni udaje uz kolujou mezi firmama. to uz je jaksi pozde, lepit si neco na schranku. ostatne, nalepeno to tam mam a stejne mi tam ten bordel hazou ;)
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    JOPS: Na nevyžádanou reklamu obvykle stačí napsat na schránku "nevhazovat reklamy", v počítači lze nastavit pravidlo proti spamu, telefonickou reklamu lze položit, cesťáka vyhodit z bytu (kdyby se vnutil dovnitř, je to porušení domovní svobody).
    JOPS
    JOPS --- ---
    VINCA:

    - myslis, ze do tohohle dotazniku napisu svuj realny plat ? :)) Ver mi, nenapisu... (co je kurva komu po tom, kolik beru. Kdyby to bylo anonymni, mozna bych to tam napsal)
    - myslis, ze bych napsal, ze jsem napriklad zid ? :))) Nenech se vysmat :) To radsi napisu, ze verim v silu Playstation 3 :)))

    _BENNY
    _BENNY --- ---
    VINCA:
    - nechci specialni prava pro mensiny a pro vetsiny, chci jedno pravo pro vsechno.
    - nechci prispevky cirkvim, chci aby stat vratil ukradeny majetek a nabozenstvi ze svych rozpoctu zcela vymazal
    - jasne, statni urednik naplanuje a za 20 let to bude vsechno fungovat presne tak jak bylo navrzeno.

    porad je to o tom, ze stat tyto informace potrebuje k tomu, aby muj zivot jeste vic zkrouhnul. nechce ty informace k tomu, aby usoudil ze tady uz to zrovna prehani a z tehle oblasti by se mel stahnout. on hleda prilezitosti kam se jeste vecpat. na to mu prece nemuzu skocit.
    VINCA
    VINCA --- ---
    NICOLE:
    – pocet prislusniku mensin > uznani mensiny > vetsi prava/povinnosti mensim na uzemi statu
    – pocet vericich > (cirkve jsou statem dotovane, he?) snizeni/zvyseni prispevku dane cirkvi
    – vyse platu v tvem oboru > lukrativnost oboru > spousta mladych skolacku najde sve vysnene zamestnani

    a to nejsem statistik, ekonom, nic podobnyho.. ted zkus ty uvest priklad toho, jak podobnych dat dosahnout se stejnou presnosti a pravdivosti
    JOPS
    JOPS --- ---
    _BENNY: souhlas... jak je napriklad mozny, ze odtahovka byva u nehody driv nez policie ? :)) Vsechno to jsou uplne nahody ze :)))
    JOPS
    JOPS --- ---
    VINCA: tahle databaze, to je uplnej raj pro firmy nabizejici zbozi/sluzby. Nechat si vyjet vsechny domacnosti co nemaji PC. Bum prask, do tydne vsechny tyto domacnosti dostanou letacek o super vyhodnem nakupu PC/notebooku vcetne pripojeni k netu.

    Kdyz dokazes sikovne podplatit urednika, tak ty data dostanes...
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    NICOLE: njn, to zni jako blbej byznys. do toho nejdu ;)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    THOMASMORTA: stejne tak je vtipne ze statni leva ruka nevi co dela statni prava ;-)
    NICOLE
    NICOLE --- ---
    _BENNY: jenze statu to naopak musis zaplatit ty :))
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    VINCA: Vážně mohou legitinovat už i měšťáci? Já myslel, že to mohli jenom státní... Ale už jsem to delší dobu nepotřeboval zjišťovat... Mimochodem - přijde mi vtipné snažit se před státem zatajit údaje jako rodné číslo, když je to státní úřad, který je přiděluje:-)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    VINCA: hele vis jak to treba funguje v porodnicich? porodis dite, prijdes domu a uz ti zvoni financni poradce z nejake konkretni pojistovny, ktery ti nabizi super zpusob jak svoje dite pojistit - uplnou nahodou samozrejme ;-) v tomto me jde zvyklat velice tezko :)

    THOMASMORTA: napr. Velka Britanie dosud nema ID karty (prukazy totoznosti)

    jak rikam - pokud tohle vsechno stat vi, at me neobtezuje s nejakym dalsim vyplnovanim. nebo at mi za ten cas alespon zaplati, jak je zvykem v privatni sfere kdyz nekdo po nekom neco chce ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam