VINCA:
ak ja to jeste jednou shrnu – zkus o ty veci uvazovat v sirsim kontextu nez: „já, já, já. autorita : já” treba zmenis nazor a o to jde mne.
sorry, nedovedu uvazovat v jinym kontextu nez JA. jsem proste sobec, jediny co me zajima je moje vlastni blaho a s tim se uz proste nic nenadela. vychazejme z toho jako z faktu a nesnazme se to menit. Benny holt jen disponuje extremnejsi formou individualismu jako kazdy jiny clovek (a kazdy clovek primarne sleduje svoje sobecne cile, pak svoje sobecke cile, pak dlouho dlouho nic a pak az ho zajimaji ostatni). a nesnaz se mi tvrdit, ze odtrzeny kolektivni organ ( = stat a jeho byrokrati) je inteligentnejsi a kvalifikovanejsi nez prosty jedinec. neni tomu tak.
pokud se nechces od civilizace odpojit, tak nevidim duvod, proc ji branit v rozvoji
hele ja predpokladam, ze nase civilizace je natolik vyspela, ze si vystaci i bez Bennyho a jeho vyplneneho formulare. pokud je tomu skutecne tak, ze Benny je jediny clovek na svete kteremu se to nelibi a podkopava zdarny rust lidskeho blaha, pak si troufam tvrdit ze Bennyho bojkot stejne nic nezmuze ;)
nic ani nikdo neni dokonalej – pokud ti vadi, ze „autorita” ti spatne vladne, tak zvedni svou prdel od kompu a jdi s tim neco udelat
samozrejme se s tim snazim neco delat. ale to neznamena ze treba jednou za dva roky nekoho nekam zvolim a pak opet jen posloucham nejake kolektivni narizeni. uprimne receno, mohu s cistym svedomim rict, ze se neridim podle vsech zakonu nasi spolecnosti, ale jen podle tech ktere povazuji za smysluplne.
---
jak jsem ale jiz napsal, tohle prece neni jen o mne. to ze se par byrokratu rozhodlo, ze by bylo super kdyby cely narod vyplnoval dotazniky automaticky neznamena, ze na to vsichni skoci. to by byl sen vsech totalitaru, kdyby neco takoveho fungovalo. aspon by usetrili za represivni organy.