• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYSčítání lidu 2011
    vsechny informace ohledne scitani lidu, ktere probehne v breznu roku 2011. http://www.czso.cz/sldb2011/redakce.nsf/i/home

    scitat se...

    74 hlasy od 74 respondentů

      Sečetl jsem se

      66 hlasy od 66 respondentů

        rozbalit záhlaví
        CROSS
        CROSS --- ---
        NICOLE: no, jak to říct - je to zcela zásadní. Na stát můžeš akorát nadávat v hospodě u piva, nebo třeba na nyxu. Poslanci nebo senátorovi můžeš napsat, můžeš za ním zajít, můžeš po něm chtít, aby tobě nebo veřejnosti svoje rozhodování zdůvodnil.

        ale to bus zase remcal, ze jsem protistatni - takhle si představuješ abstrahovat od formy a soustredit se na vecnou podstatu, o kterou tady koneckoncu jde? ;-]
        NICOLE
        NICOLE --- ---
        CROSS: Výtky vůči sčítání a kampani směřují špatným směrem, mají směřovat k politikům

        - no, ja jsem je puvodne chtela smerovat proti statu, ale to bus zase remcal, ze jsem protistatni :). Neni to jedno? Meni to neco na podstate veci?
        _BENNY
        _BENNY --- ---
        CROSS: sčítání není výmysl úředníků, ale politiků. Ti o něm rozhodli a přijali zákon o jeho provedení. Jsou to politici, kdo si myslí, že pro svoje rozhodování potřebují podklady (zpracované případně úředníky). Výtky vůči sčítání a kampani směřují špatným směrem, mají směřovat k politikům = našim zvoleným zástupcům.

        no, pro pripad ze bychom to chteli skutecne udelat... kde si mame stezovat na to ze je nemyslitelne menit zakony podle toho jaka vlada je zrovna u moci? uz nekolikrat jsem slysel neco ve smyslu ze demokracie se nemuze delat jen tak podle toho kdo je zrovna u moci, ze je treba mit respekt ke stavajicimu institucionalnimu poradku atd. rikaji to politici narodni i nadnarodni. nedavno na to napriklad narazila Radicova, ktera nechtela schvalit to co si usmyslel a vyjednal jeji predchudce Fico. byl z toho obrovsky poprask po cele EU - jak je herdek mozne ze parlament a vlada meni nazory? to prece nejde!

        stejny pripad si dovedu predstavit u kdejakeho dalsiho byrokratickeho predpisu vcetne scitani lidu - jednou nam to politici odsouhlasili, odsouhlasili to i politici nad nimi, takze jakepak montovani a demontovani kazde 4 roky? navic jak chces nesouhlasit s EU a OSN, ze, nemyslitelne :-)

        jací jedinci zřídili státní instituce, s jejichž pomocí jiné jedince ovládají?

        no muzeme to vzit vyrazovaci metodou. kteri jedinci se toho neucastnili? napr. ja :-)
        CROSS
        CROSS --- ---
        NICOLE: sčítání není výmysl úředníků, ale politiků. Ti o něm rozhodli a přijali zákon o jeho provedení. Jsou to politici, kdo si myslí, že pro svoje rozhodování potřebují podklady (zpracované případně úředníky). Výtky vůči sčítání a kampani směřují špatným směrem, mají směřovat k politikům = našim zvoleným zástupcům.

        NICOLE: že je něco instituce neznamená, že je to odtrženo od jednotlivců. "Zájem instituce" bezpochyby není zcela totéž co suma všech zájmů jednotlivců s danou institucí nějak svázaných. To je pořád stát tohle, stát tamto. Můžu jenom zopakovat svoji otázku - jací jedinci zřídili státní instituce, s jejichž pomocí jiné jedince ovládají?
        _BENNY
        _BENNY --- ---
        ZÁKON ze dne 22. července 2009 o sčítání lidu, domů a bytů v roce 2011 - epravo.cz
        http://www.epravo.cz/top/zakony/sbirka-zakonu/zakon-ze-dne-22-cervence-2009-o-scitani-lidu-domu-a-bytu-v-roce-2011-17317.html
        THOMASMORTA
        THOMASMORTA --- ---
        NICOLE: Tohle je vytrženo z kontextu, ale předpokládám, že to víš, když tam máš tolik smailíků :-))))

        NICOLE: Je pro mě ztráta času bavit se s někým, kdo činí propagandu, byť pravdivou. A když chceš citovat, tak asi o větu dál máš vysvětlení: A předpokladem pro propagandu je představa, že víš něco lépe než Ti ostatní. Potíž je v tom, že z propagandy nemáš šanci zjistit, jestli je pravdivá nebo ne, protože nepodává věcnou argumentaci (odtud ta ztáta času, protože musíš provést rozsáhlou kritiku zdrojů): Přijde mi to podobné, jako když znáš výsledek a potřebuješ na něj nějak namontovat rovnici, místo abys postupovala obráceně.
        Proti emocím nic nemám, ale do argumentace nepatří.
        NICOLE
        NICOLE --- ---
        THOMASMORTA: Co považuješ špatného na volbě - pokud se Ti naše zákony nelíbí, nenutíme Tě být občanem naší země?

        - budto se sectes, nebo tahni? Rod se te zrika? :))) Neni to ponekud extremni pristup? :)))
        NICOLE
        NICOLE --- ---
        THOMASMORTA: Myslím, že v mnoha bodech, kdy analyzuješ situaci s Tebou souhlasím, ale Tvá emocionální argumentace je pro mě naprosto nepřípustná - přechod od racionální argumentace k emocionální je podle podle dr. Koukolíka rys propagandy

        - co kdyby ses vykaslal na Koukolika, abstrahoval od formy a soustredil se na vecnou podstatu, o kterou tady koneckoncu jde? Je pro tebe nepripustne, ze lidi maji a vyjadruji emoce? Nebo je to nepripustne, jenom pokud jimi poskvrnuji komunikaci s tebou?
        NICOLE
        NICOLE --- ---
        CROSS: V první řadě bych polemizoval už s tím antagonismem já vs. stát

        - a proc? sam dal pises, ze Stát je instituce - nemuze se docela dobre stat, ze zajmy instituce a zajmy nejakeho jedince jsou protikladne?

        Není žádný abstraktní stát - presne tak. Zato společnost je abstraktni pojem. Ve skutecnosti zadna spolecnost nic nezrizuje. Nekteri jedinci zridili statni instituce, prostrednictvim kterych ovladaji jine jedince. Logicky lze predpokladat, ze se to nekterym ovladanym nebude libit.
        NICOLE
        NICOLE --- ---
        CROSS: no, ja nevim, podle me, kdyz si urednici pro me vymysli nejakou povinnost, tak by se meli obtezovat vysvetlit mi, k cemu je to dobre, a ne na me vyrukovat s mamkou, co brouka na batole. Mysli si urednici, ze jsem debil? Ze si reknu: "Mamka je fajn, batole je fajn, to vono to scitani bude taky fajn" ? Nebo to proste berou tak, ze obcanum netreba nic vysvetlovat, staci proste prikazat a basta?
        _BENNY
        _BENNY --- ---
        YouTube - reklama na sčítání lidu v roce 1950 s J. Werichem
        http://www.youtube.com/watch?v=sjasduUCdbY
        PALEONTOLOG
        PALEONTOLOG --- ---
        NICOLE: je vidět, že sčítání prováděl dycky někdo třetí, lidi se sami nesčítali a kdoví, jestli chtěli

        VYHULENY_UFO: ano, potřebujeme nastavit (ještě) únosné daně a kontrolovat populaci a vůbec.. vědět, to je skvělé asi jen tehdy, jsi - li na straně vláce nebo jsi-li výzkumník, kterého se v tom baví šťourat.. ale co je šťouralovi po tom (po tobě) ??
        NICOLE
        NICOLE --- ---
        VYHULENY_UFO: no a?
        Jakoze jestli bylo neco dobre za absolutismu, bude to dobre i dnes? :)
        FANAE
        FANAE --- ---
        THOMASMORTA: Jeste je cas to zaridit:)
        THOMASMORTA
        THOMASMORTA --- ---
        FANAE: A Sithové nebudou?
        DEVIAN
        DEVIAN --- ---
        Osudová domýšlivost sčítání lidu : Devian.cz – Pravá volba
        http://devian.cz/2011/osudova-domyslivost-scitani-lidu/
        DEVIAN
        DEVIAN --- ---
        FANAE: Pochybuji. Učí se jen % věřících, když už, a to - pokud vím - jen ke křesťanství (katolíci), ale to z hlavy přesně nevím.

        Stejně, jako se neučí % věřících v Islám, evangelíci, protestanté, budhisté... a tak :)
        FANAE
        FANAE --- ---
        DEVIAN: To jo, ale hlavni je, ze se na skolach v zemepisu bude ucit kolik % tu je Jediu, ne? :)
        DEVIAN
        DEVIAN --- ---
        FANAE: Mám pocit, že se toho statistici chtěj chopit jako marketingového tahu. Lepší mít 10 tisíc jediů, než aby jim tam 10 tisíc lidí chybělo :)
        FANAE
        FANAE --- ---
        Už je to oficiální. Statistici uznají rytířský řád Jedi jako náboženství - www.lidovky.cz
        http://www.lidovky.cz/uz-je-to-oficialni-statistici-uznaji-rytirsky-rad-jedi-jako-nabozenstvi-1ou-/ln_domov.asp?c=A110129_111831_ln_domov_mk

        mam takovej prijemnej viteznej pocit.. :)
        CROSS
        CROSS --- ---
        _BENNY: já nevím, podle čeho se navrhují cyklostezky, zkusil jsem ti jen na příkladu přiblížit rozdíl mezi censem a registrem obyvatel z hlediska použití informací z nich.
        Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam