• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYSčítání lidu 2011
    MTO
    MTO --- ---
    GONDAR: taky nejsem doma ;-)
    GONDAR
    GONDAR --- ---
    jak budete k "vyplneni/nevyplneni" pristupovat vy ? zatim se priklanim k "nejsem doma"...big brother tu zaklepa trinacteho.
    CROSS
    CROSS --- ---
    ATOMOUSEK: tak rozmary socialistických vlád v UK asi naplňují nadšením málokoho (kdo ví, proč si je Britové volí, ale tuhle otázku si kladu i u ČR), ale neni to asi důsledek jejich tradice sčítání lidu.
    ATOMOUSEK
    ATOMOUSEK --- ---
    CROSS: Nicmene bych preci jen nechtel, aby se u nas musela ukazovat obcanka, kdyz si chces dat pivo, nebo aby vsechny obaly nejake tridy vyrobku musely mit identicky vzhled, nezavisle na vyrobci. Ani mi nepripada jako dobry for znarodnovani bank. Celkove vzato, rozmary UK v posledni dobe me nenaplnuji nadsenim...
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    CROSS: USA zase prezila i New Deal ;-) ale co z ni zbylo...
    CROSS
    CROSS --- ---
    GORG: ;-] To bylo řečí o naší totalitní společnosti a centrálně plánovaný ekonomice, a podívejme.

    Ale jinak bych doporučil spíš se zhluboka nadechnout. Neni to první census v UK a tamní demokracii to zatím nerozložilo.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    GORG: to víš, že pod veřejným zájmem se odšolichá ledacos.. třebas i veřejnej nezájem :)
    GORG
    GORG --- ---
    neuvěřitelné.. v země neomzené svobody aka USA dle této reportáže MSNBC hrozí za nevyplnění formuláře resp. chybně vyplněné údaje pokuta až 250 000 dolarů (!) a až 5 let vězení! :) to je fakt bez komentáře.

    to vše ale za něco, co není dle Ústavy povinné. resp. Ústava má zabraňovat neoprávněnému zasahování do soukromí a domácnostni bez soudního povolení k prohlídce založené na důvodném podezření ze spáchaného trestního činu. Je tedy zvláštní, že statistici mají mít na základě "veřejného zájmu" jakousi vyjímku.
    GORG
    GORG --- ---
    Wow.. příklad z UK je dost zajímavý... ná následujícím odkazu je tamější dotazník, který jde ještě hruběji do osobních informací, čímž ukazuje, jak se nás to samé mohou ptát za 10 let, anebo příští rok, pokud udělají sčítání jako každoroční. Anebo každý týden. To je irelevantní.

    http://www.ons.gov.uk/census/2011-census/2011-census-questionnaire-content/2011-census-questions---england.pdf

    Proto je stejně tak zcela irelevantní, zda se dnes v ČR ptají jen na počítač s internetem apod. výhovorky.. je to evidentní demagogie.. předtím se ptali na televize, myčky, ledničky.. dnes už ne... příště se mohou ptát zas.. anebo můžou být povinné otázky jako mají v UK, kde se ptají na neuvěřitelně osobní otázky, na které si tu v ČR (zatím) netroufnou. Ale jde tedy o princip - že občan nemá povinnost se sčítání účastnit jako takového. Ať už jsou otázky jakékoliv.
    GORG
    GORG --- ---
    YouTube - Police shoots grandmother 7times over census
    http://www.youtube.com/watch?v=PuyENSnUxn8
    GORG
    GORG --- ---
    Households face £1,000 fines from officials with police powers if they refuse to fill in their census forms - Telegraph
    http://www.telegraph.co.uk/news/politics/7043822/Households-face-1000-fines-from-officials-with-police-powers-if-they-refuse-to-fill-in-their-census-forms.html

    However the powers have not been properly enforced previously. In 2001 just 38 people were fined for not filling in their forms.

    ...

    In 2001, the ONS has admitted that it had to "impute" information for 6.1 per cent of households who failed to fill in the forms - more than 1.5million families.

    // v UK 1,5 milionu lidí sčítání nevyplnilo.. no to je tak asi k tomu, jak je to všude normální a že jen "čecháček", že dělá problémy. Jen 38 lidí z toho 1,5 milionu muselo ale platit pokutu.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    "nepřevzít formulář"
    FANAE
    FANAE --- ---
    Panika, dneska ma prijit scitaci komisar a vubec nevim co delat - neotvirat je asi teda nakonec nejlepsi reseni, co?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    nedůvěra v užitečnost (sčítání)/kompetenci (rozhodovat) je prostě opodstatněná
    GORG
    GORG --- ---
    A pak sledujeme, jak jsou rušeny parky, káceny lesy na suupermarkety místo nich, korupce u 100% státních zakázek atd.

    Opravdu nemám moc pochyb , že úplně každá státní zakázka je zkorumpovaná. Každá. Tedy sčítání je v tomhle jen iluze pokroku a hospodárnosti, když jsou všechny státní zakázky zkorumpované, tak je hlediskem něco jiného než potřebnost nebo logika. Jako když teď postavili obchoďák z dotací EU 7 kilometrů od nejbližšího obydlí... někde v poli :) To nejsou vyjímky nehospodárnosti ale modus operandi.. někdo na tom rozhodně vydělal
    GORG
    GORG --- ---
    DEVIAN: drsné, no otroctví je v dnešní době trend. časem se bude asi v extrémní podobě týkat všech. to že máme právo vlastnit platit si za dům/byt, svobodu slova, neznamená, že slovo otroctví je nadneseně provokativní. čím dřív si naše otroctví uvědomíme, tím dřív může být líp.

    podstatný je vyhnout se násilí, vzteku, mstě.. my se necháváme otročit dobrovolně, tak není na koho se zlobit.. v tom je to fakt zvláštní,že otročíme dobrovolně při 60% zdanění příjmů. i v dobách Temna se snad platil jen desátek (10%)?
    DEVIAN
    DEVIAN --- ---
    U mne na Devianu se objevil komentující s přezdívkou "Manžel pošťačky" a napsal:

    Novodobé OTROCTVÍ

    Poštovní doručovatelky podepsaly dohodu o provedení práce (sčítání lidu) pod pohrůžkou vyhození z normálního zaměstnání...
    Viz http://devian.cz/2011/scitani-lidu-nastroj-diktatury/comment-page-5/#comment-25318
    ATOMOUSEK
    ATOMOUSEK --- ---
    Co se stane, kdyz prijdu k soudu s bandou 10ti bezuhonnych svedku a ti mi zaruci, ze jsem ten dotaznik vyplnil a dal tomu komisari? Dostane pokutu komisar nebo ja? :o)
    GORG
    GORG --- ---
    Jak jsem podal vysvětlení aneb Rukověť odbojného občana
    http://www.blisty.cz/art/9199.html


    TP: To jsou mí svědkové, kteří budou přítomni podání vysvětlení.

    U1: (nešťastným hlasem) Ale my bysme vás nijak nepodvedli, nepodrazili, jako správní orgán...

    TP: No ještě to tak!

    U1: ...vy nemáte důvod nám nevěřit!

    TP: Já vám naprosto důvěřuji.

    U1: Ne, vy nám nedůvěřujete. Pokaď si berete svědky, tak nám nedůvěřujete, pane Pecina!

    TP: Ono se říká: Důvěřuj, ale prověřuj!

    U1: Osobně vás vidím poprvé, znám vás z Britských listů a nemám důvod vám nevěřit.

    TP: Jsem potěšen.

    U1: A vy mě určitě taky dneska vidíte poprvé...

    TP: Ale představte si, že bych dostal pořádkovou pokutu za to, že jsem k vám hrubý! Je potřeba, abych měl svědky, a je to moje právo.

    U1: Ale když vy nevíte, jestli vám nějakou pokutu dáme! Jak můžete hovořit... zatím dneska neděláme přestupkové řízení, tak...

    TP: Já nehovořím o pokutě v tom správním řízení, já hovořím o pokutě za rušení pořádku. Máte právo mi udělit pokutu (váhá) - myslím - nejméně tisíc korun.

    U1: Kdybyste se nedostavil. Ale vy jste se dostavil.

    TP: Ale i v případě, kdybych rušil průběh toho jednání... Já potřebuju k tomu svědky a já skutečně neznám žádné ustanovení, které by to vylučovalo.

    U1: Pane Pecina, vy jste velice inteligentní člověk, proč byste tady rušil? Já se vás budu ptát a vy mi budete odpovídat.



    // tohle je taky dobré. Jakože "my na úřadě bysme vás nepodrazili.. proč bysme to dělali?"... je podobné, jak když týpek z ČSÚ řekne, že je "100% jistota, že data nebudou zneužita".. a přesto zákon vymezuje pokutu 100 000 Kč pro sčítacího komisaře, pokud něco posere. co by se mělo posrat? :) proč by se něco mělo nevyjít, jak slíbili? Proč je tedy zákon takové situace postihující, pokud je stoprocentní jistota? :)

    Má občan povinnost udělat cokoliv, i pokud to nedává smysl a je třeba i ekonomicky a z pohledu svobody nebezpečné? Dost to souvisí s otázkou, jestli má stát právo/povinnost vakcinovat proti vůli, pokud hrozí pandémie, pokud důkazy o nebezpečí viru resp. samotné padnémie zní slabě a neprůkazně? Je nutné čekat na volby nebo je u soudu obhajitelný zdravý rozum (jako součást veřejného zájmu)?
    ATOMOUSEK
    ATOMOUSEK --- ---
    DEVIAN: Co je Hydepark? :o)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam