SARMING: Tak znova a do nekonečna - postup pro začátečníky - formuláře převezmu a podepíšu převzetí (nepřevzetí může být dle ČSÚ platným důkazem pro vymáhání pokuty) a převezmu návratovou obálku. Následně je spálím, roztrhám, sežvýkám a podobně. Tvrdím, že jsem je hodil v návratové obálce do schránky a co se s nimi dělo dál, nemohu ovlivnit. Pokutu nemůžu dostat - je to jejich bordel, že to ztratili a není možné "dokázat" že jsem to neodeslal - to potvrzuje (i když dost potichu) i ČSÚ.
Postup pro "pokročilé" - převezmu, podepíšu, nepíšu křížem červenou tužkou "nasrat" a pošlu na ČSÚ. I když tam mají vyplněný můj identifikátor a jméno, nemůžou mi dát pokutu, protože nemůžoun použít ten zesměšněný sčítací formulář jako důkaz u soudu - museli by ho "odanonymnit", tj. přiznat, že ho mohou přiřadit konkrétnímu člověku, což by naprosto zničilo jakoukoliv důvěryhodnost řečí o anonymitě, nemůžou ho ukázat soudci, protože tam mohou být moje osobní a citlivá data, a vůbec ho nemůžou k soudu ani donést, protože ho mohou použít jen "pro statistické účely", což vymáhání pokuty není.
Zvolený postup nechám na vkusu každého soudruha, nicméně ani v jednom případě nedostaneš pokutu.