• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TIGREKuchařky, knížky o vaření a o jídle
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    TIGRE: díky za tip - už to mám koupené pro ženu pod stromek...

    a po pár náhledech v MHD fakt pěkná knížka
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    tip na vánoce...
    Levné knihy, levná CD, levná DVD - www.levneknihy.cz
    http://www.levneknihy.cz/DetailZbozi.aspx?z=78091



    stejná klasika a la Sandtnerová (tu ted maji v akci v Knihcentrum)
    nebo Rettigová
    TRESEN
    TRESEN --- ---
    máte někdo tip na nějaké bio (celozrnné, vločkové, žitné apod.) vánoční cukroví ?
    DOLORES
    DOLORES --- ---
    AETHER: to prave uz nema to kouzlo :) budu muset asi obejit par antikvariatu...ale dekuju
    AETHER
    AETHER --- ---
    DOLORES: mam jeste po babicce, chybi ji desky, tak je coby poklad uchovavana v krabici;) ale dneska jsem koukala, ze ji maji v nejakem zjednodusenem prepracovanem vydani v Albertu za 250
    DOLORES
    DOLORES --- ---
    nemate nekdo kucharku od sandtnerove? diky...
    FEEX
    FEEX --- ---
    nejaky typy na neco co vyslo v cestine?
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Jinak musím říct, že si brousím zuby na tuhle knížku - včera jsem si ji prohlížel na letišti :)



    Amazon.com: Forgotten Skills of Cooking: The Time-Honored Ways are the Best - Over 700 Recipes Show You Why (9781906868062): Darina Allen: Books
    http://www.amazon.com/Forgotten-Skills-Cooking-Time-Honored-Recipes/dp/1906868069

    Co mě nadchlo především je srozumitelně vysvětlené postupy a procesy u spoustu zajímavých věcí - musím se přiznat, že po tom co jsem si listoval částí knize věnované třeba solí sušeným šunkám nebo slanině a pročítal si návody, jak si tyhle delikatesy vyrobit (s trochou trpělivosti) doma, tak že se mi sbíhali sliny.

    Udělat si doma vlastní guanciale, čekat trpělivě 8 měsíců než uzraje, to samé v případě jamonu nebo vlastní parmské šunky... no prostě skvostná knížka! Asi něco podobného budu potřebovat vlastnit!
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    VODOMERKA: super!
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    prihodil jsem na nastenku par zajimavych receptu z Maroka, co jsem si tam vyfotil z kucharky. jsou sice ve francouzstine, ale se slovnikem se to da zvladnout v pohode :)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Jinak já si teď pořídil tuhle kuchařku - a vypadá moc dobře, severoafrická kuchyně mi nemsírně chutná, ale co se týče její aktivní přípravy tak jsem nedotčen. O to víc se těším, zvĺášť některé recepty vypadají báječně.



    World Kitchen: Morocco (Mar 2010) by: Murdoch Books Test Kitchen : Murdoch Books
    http://www.murdochbooks.com.au/world-kitchen-morocco-9781741964394.htm
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    KUBAN88: netuším, ale vypadá to moc zajímavě.
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    shanim neco o prvorepublikove (nebo lepe pred komunisticke) gurmanske praze.. tchanovi k vanocum...
    loni dostal "jak se vařilo u šroubků" a s vlhkým zrakem vzpomínal jak jako dítě tam byl nonstop s rodičema, buržoust jeden senilní... nemáte nějaký tip?

    Jak se vaří u Šroubka - Karel Šroubek - Pragma - knihkupectví Kosmas.cz
    http://www.kosmas.cz/knihy/144264/jak-se-vari-u-sroubka/
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Nevlastní někdo z vás?



    Proslavených národních kuchyní je celá řada, jistě však nikdo nepopře, že mezi nimi zaujímá přední místo kuchyně francouzská. Je to prostě pojem. Ale i mezi knižními kuchařkami, které nás do ní zasvěcují, je jedna zcela výjimečná, a to ta, kterou sepsal nekorunovaný král francouzských kuchařů a gurmetů – Auguste Escoffier. Na svém klasickém díle Ma cuisine pracoval dlouhou řadu let a podařilo se mu v něm shromáždit základní recepty tvořící páteř francouzské gastronomie. Vydáním této knihy splácíme dlouholetý dluh českých nakladatelů vůči základnímu dílu světové kulinářské literatury.Objemnou knihu Moje francouzská kuchyně přivítají kuchaři všech lepších restaurací, ale i všechny ženy a všichni muži, kteří chápou vaření nejen jako životní nutnost, ale i jako vynikající řemeslnou dovednost, ba dokonce jako umění, které dokáže nasytit mlsné jazýčky i všechny naše smysly; jako počínání, v němž se mohou s chutí realizovat.

    Moje francouzská kuchyně - Auguste Escoffier - Pragma - knihkupectví Kosmas.cz
    http://www.kosmas.cz/knihy/134394/moje-francouzska-kuchyne/
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Výběr zajímavých titulů od pana Cuketky...

    Předvánoční knihovnička | Cuketka.cz
    http://www.cuketka.cz/?p=4977
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Na nástěnku jsem nahodil ty tři kuchařky, dal jsem všem práva na úpravu nástěnky, takže když na nějákou zajímavou kuchařku narazíte, rovnou ji tam nahrajte.
    VINCA
    VINCA --- ---
    VODOMERKA, VODOMERKA: skvely, dik!
    VINCA
    VINCA --- ---
    cybrdo, tady to jede jak po vymazanym plechu, tak nezacnem budovat nastenku s kucharkama? rad pro hosting poslouzim svym dropboxem – bude to hodne rychy a jednoduse 1-click-to-dl ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam