• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TIGREKuchařky, knížky o vaření a o jídle
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Jinak já si teď pořídil tuhle kuchařku - a vypadá moc dobře, severoafrická kuchyně mi nemsírně chutná, ale co se týče její aktivní přípravy tak jsem nedotčen. O to víc se těším, zvĺášť některé recepty vypadají báječně.



    World Kitchen: Morocco (Mar 2010) by: Murdoch Books Test Kitchen : Murdoch Books
    http://www.murdochbooks.com.au/world-kitchen-morocco-9781741964394.htm
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    KUBAN88: netuším, ale vypadá to moc zajímavě.
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    shanim neco o prvorepublikove (nebo lepe pred komunisticke) gurmanske praze.. tchanovi k vanocum...
    loni dostal "jak se vařilo u šroubků" a s vlhkým zrakem vzpomínal jak jako dítě tam byl nonstop s rodičema, buržoust jeden senilní... nemáte nějaký tip?

    Jak se vaří u Šroubka - Karel Šroubek - Pragma - knihkupectví Kosmas.cz
    http://www.kosmas.cz/knihy/144264/jak-se-vari-u-sroubka/
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Nevlastní někdo z vás?



    Proslavených národních kuchyní je celá řada, jistě však nikdo nepopře, že mezi nimi zaujímá přední místo kuchyně francouzská. Je to prostě pojem. Ale i mezi knižními kuchařkami, které nás do ní zasvěcují, je jedna zcela výjimečná, a to ta, kterou sepsal nekorunovaný král francouzských kuchařů a gurmetů – Auguste Escoffier. Na svém klasickém díle Ma cuisine pracoval dlouhou řadu let a podařilo se mu v něm shromáždit základní recepty tvořící páteř francouzské gastronomie. Vydáním této knihy splácíme dlouholetý dluh českých nakladatelů vůči základnímu dílu světové kulinářské literatury.Objemnou knihu Moje francouzská kuchyně přivítají kuchaři všech lepších restaurací, ale i všechny ženy a všichni muži, kteří chápou vaření nejen jako životní nutnost, ale i jako vynikající řemeslnou dovednost, ba dokonce jako umění, které dokáže nasytit mlsné jazýčky i všechny naše smysly; jako počínání, v němž se mohou s chutí realizovat.

    Moje francouzská kuchyně - Auguste Escoffier - Pragma - knihkupectví Kosmas.cz
    http://www.kosmas.cz/knihy/134394/moje-francouzska-kuchyne/
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Výběr zajímavých titulů od pana Cuketky...

    Předvánoční knihovnička | Cuketka.cz
    http://www.cuketka.cz/?p=4977
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Na nástěnku jsem nahodil ty tři kuchařky, dal jsem všem práva na úpravu nástěnky, takže když na nějákou zajímavou kuchařku narazíte, rovnou ji tam nahrajte.
    VINCA
    VINCA --- ---
    VODOMERKA, VODOMERKA: skvely, dik!
    VINCA
    VINCA --- ---
    cybrdo, tady to jede jak po vymazanym plechu, tak nezacnem budovat nastenku s kucharkama? rad pro hosting poslouzim svym dropboxem – bude to hodne rychy a jednoduse 1-click-to-dl ;)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Když už jsme u indických kuchařek, tak minulý týden v neluxoru viděn tenhle skvost od Phaidonu -
    India | Food / Cook | Phaidon Store
    http://www.phaidon.co.uk/store/food-cook/india-9780714859026/

    Žel bohu nejsou finance :)
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    VINCA: uz to sypu na ulozto
    VINCA
    VINCA --- ---
    VODOMERKA: v podstate kamkoliv, ja nejradsi edisk.cz, ma asi nejkultivovanejsi rozhrani :)
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    VINCA: asi jak co, no :). i kdyz v dnesni dobe se da sehnat leccos
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VINCA: na základní, bezmasou indickou je výborná kuchařka od krišňáku.

    Jinak zde česká kuchyně z dílny Pražského Kulinárního Institutu.
    Uloz.to | zapomenute-poklady-ceske-kuchyne-i-iii.pdf
    http://www.uloz.to/5862090/zapomenute-poklady-ceske-kuchyne-i-iii-pdf
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    VINCA: Minimálně v Praze bych řekl seženeš velkou část, některé speciální věci asi ne, ale suroviny na většinu indických jídel imho ano.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    VODOMERKA: Určitě nahoď ! :)
    PASTEL: Díky za tip. Podobnou knížku si musím taky pořídit - koření a všechno to dělení na olejnaté a aromatické byliny, v tom co použít na začátku, co v průběhu a co ke konci... mám v tom občas slušný zmatek.
    VINCA
    VINCA --- ---
    VODOMERKA: tu indicku bych prosil :) da se z ni varit i v cechach? myslim, jestli neni problem sehnat suroviny.
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    mam oskenovanou kucharku Simple Indian Cookery od Madhur Jaffrey (BBC Books) a Vegan Taste of East Africa od Linda Majzlik. oboji v anglictine. pokud byste nekdo chteli...
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    Starší knížka, ale pořád se v ní dá najkít spousta zajímavostí k jednotlivým druhům koření, jejich kombinacím a použití,
    Koření pro každé vaření
    Koření pro každé vaření
    http://www.proknihy.dychame.cz/detail/?src=%2Fdocs%2Fimage%2Fbazar%2Ffullsize%2Fadvert-583-general-photo.jpeg&title=Ko%C5%99en%C3%AD%20pro%20ka%C5%BEd%C3%A9%20va%C5%99en%C3%AD
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam