• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TIGREKuchařky, knížky o vaření a o jídle
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    domů mi dorazila tahle kuchařka, co byla v akci na bookdepository cca před týdnem a vypadá teda super.... severní regionální kuchyně podel GTR... pro mě příjemným překvapením zastoupení různých pickles...



    http://www.amazon.co.uk/Food-Grand-Trunk-Anirudh-Arora/dp/1847739687
    GGG
    GGG --- ---
    Jak se vari u Sonic Youth
    Amazon.com: Lydia Lunch: The Need to Feed: Recipes for Developing a Healthy Obsession for Deeply Satisfying Foods (9780789324382): Lydia Lunch: Books
    http://www.amazon.com/Lydia-Lunch-Developing-Obsession-Satisfying/dp/0789324385

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Digitalizovaná Rettigová - výrazně přehlednější, než scan a vlastně i než kniha...

    Magdalena Dobromila Rettigová - domácí kuchařka - staročeská kuchyně - recepty - Magdalena Rettigová
    http://rettigova.lukul.cz/magdalena-rettigova
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    The Oldest Cuisine in the World: Cooking in Mesopotamia - Jean Bottéro - Knihy Google
    http://books.google.cz/books?id=PxnaaTzC8tMC&printsec=frontcover&hl=cs#v=onepage&q&f=false

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: o shit - druhej díl je o tom jak dělá tatsobushi z vepřového - fermentací v koji.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TIGRE: no tak dík, jdu pro maso na vývar a ramen...

    http://thepiratebay.se/search/The%20Mind%20of%20a%20Chef/0/99/0
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    A dobrý zdroj na upirátěné kuchařky v angličtině je pak

    ebooks Cooking Foods
    http://tags.softarchive.net/ebooks+Cooking+Foods/
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ZUZKAOU: to je presne to, co jsem chtel a hledal :-) perte to do me! diky moc :-)

    TIGRE: najdu si! diky moc.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Nemá někdo náhodou...? http://ruhlman.com/2012/12/schmaltz-ipad-cookbook/

    Nemám iPad... v jiném formátu zatím není a já se teď chystám na svůj první Schmaltz v sobotu, tak bych si jen chtěl ověřit základní recept, jestli se ten Ruhlmanův nějak moc neliší...
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    RUTHLESS: pokud chceš něco o jídle jako takovém a nevadí ti jít do hloubky tak třeba Harold McGee nebo Larousse Gastronomique v el. podobě... jinak já si rád prostě čtu kuchařky, nejen kvůli těm příběhům kolem, teď jsem si třeba dočetl zas momofuku a z toho člověk má hroznou radost si číst...

    Jinak Anthony Bourdain a jeho kuchař na cestách a další knížky...

    nebo to Jídlo a pití od Beranové, o kterém tu byla řeč, zvlášť jestli tě baví historie...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    RUTHLESS:

    Tak něco spíše obecného, byť s recepty. Etnografie a experimentální archeologie vztažená k jídlu a českému prostoru.


    http://www.academia.cz/jidlo-a-piti-v-praveku-a-ve-stredoveku.html
    (je to kniha, kterou stojí za to mít v knihovně)

    http://uloz.to/xnyeo9G/jidlo-a-piti-v-praveku-a-stredoveku-pdf¨

    http://www.machart-books.cz/magicka-kucharka/

    (opět taky stojí za nákup v papírové podobě)
    http://uloz.to/x3kct88/magicka-kucharka-tajemstvi-cerne-kuchyne-podle-receptaru-starych-carodejnic-epub
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    RUTHLESS: mě napadlo z toho co mám doma

    http://www.kosmas.cz/knihy/170385/duvernosti-z-kuchyne/
    (a od něj i další)

    http://www.kosmas.cz/knihy/143936/muz-ktery-snedl-vse/
    (ale to jsem ještě nečetl)

    a tohle by taky mohlo být dobré, ale znám jen jeho fejetony samotné z tisku
    http://www.kosmas.cz/knihy/159673/labuznikovy-historky/
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Ahoj! Nemam dotaz tak uplne na kucharku, ale spis obecne na nejakou knihu o jidle, hodovani (to asi nejspis), stolovani a gastronomii obecne. Jsem mimo cechy a ctivo mi chybi a dochazi (proste jsem si do leteckyho limitu nemoh nabrat bambilion knih :-))

    Mate nekdo nejaky tip? Potrebuju to najit na netu... Cestina idealne, ale i anglicky to zvladnu nejspis :-) Ale cesky beru cokoli, anglicky meisterstucky. :-) Nebo aspon tip, s tou elektronickou podobou budu uz bojvat treba i sam.
    Diky!
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    BRUKEV: Hele mě ta knížka právě příjde čtivá, já Ottolenghiho znám jen z doslechu, ale tahle kuchařka mě baví. Jediný problém s tím mám trochu v tom směru, že to je v duchu toho, co jsem o O. slyšel - tj. poměrně složité komplexní recepty z hodně ingrediencí. Na druhou, já mám rád pro inspiraci i tyhle míň praktický knížky :)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    TIGRE: mě ty jeho pořady moc nechytly, kniha je jaká (v práci nemohu stáhnout)?

    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Začal jsem si dneska číst Ottolenghiho The Jerusalem a působí to hrozně sympaticky :)



    Jerusalem.A.Cookbook.epub (46,38 MB) - uploaded.to
    http://uploaded.net/file/7xufw2pr
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Neviděl jste náhodou někdo The Mind of a Chef...? Seriál s Davidem Changem (Momofuku), který produkoval Bourdain... Láká mě to :)

    The Mind of A Chef | Premieres on PBS - November 9, 2012 - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=L8Z6hbBrozk
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    KURE: tak 13 je dobrá cena, ne?
    KURE
    KURE --- ---
    TIGRE: teroristo, přišel jsi mě na $13 za pepina :D
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Jinak já teď čekám na zásilku 2 kuchařek a nemůžu se dočkat -

    - jedna je obligátní Ruhlman, konkrétně jeho Twenty, které sice znám a mám na Kindle, ale prostě ji chci mít v papírové podobě. http://www.amazon.com/...ns-Twenty-Techniques-Recipes-Manifesto/dp/0811876438/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1361362822&sr=1-1&keywords=twenty+ruhlman
    - druhá je rozšířená reedice klasické Pepinovy knížky o kuchařských technikách, kde se upřímně těším na zkratky a zlepšováky u různých úkonů... http://www.amazon.com/Jacques-P%C3%A9pin-New-Complete-Techniques/dp/1579129110
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam