• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TIGREKuchařky, knížky o vaření a o jídle
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Srna vs danek.

    KASUMI
    KASUMI --- ---
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Od kazdyho trochu. Zadne tajne ingredience :)

    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Tady je obsah

    CIA
    CIA --- ---
    LINOLEUMKA: U něj se mi zdá, že už poměrně dlouho se jednak recepty dost opakují (s mírnými variacemi) a jednak toho tam moc zajímavého tedy není. To už se mi líbí spíš Gurmet.
    LINOLEUMKA
    LINOLEUMKA --- ---
    doprcic ja na to chtela mrknout cestou z prace a zapomnela jsem na to.... i kdyby tam byly aspon tri pouzitelny recepty tak je to porad lepsi, nez 60 za apetit, u kteryho ted docela lituju, ze jsem si prodlouzila predplatny
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    (treba to jejich pecivo v alcronu.. oh my! :))
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    RUTHLESS: no, taky si nedelam iluze :D ale muze tam byt 1-2 tipy, co clovek vyuzije
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    uprmne, neprijde mi to nija extra super. kucharka od novin za 70 korun... to ve mne nevzbuzuje zadny extra nadseni. No... ale kdyby nekdo poridil, poreferujte
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    MUTHA: poridil sis? ja myslim, ze to maji do ipadu i.. jestli je gut, ze bych si koupila..
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    RUTHLESS: no jo, to jsem přehlíd:)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    87HIGHFLYER: "vyjde v prvni polovine kvetna"

    ale tesim se na ni!
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Muži sobě: první česká kuchařka určená mužům | Dobrá chuť | www.lidovky.cz
    http://www.lidovky.cz/muzi-sobe-prvni-ceska-kucharka-urcena-muzum-fz1-/dobra-chut.aspx?c=A130410_162936_dobra-chut_ape

    neměl někdo v ruce?
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    BRUKEV: takže řada Culinaria se mi líbí čím dál víc. Načteno i Culinaria Čína a Culinaria Francie. Vždy rozděleno na oblasti, popsána oblast, čím je specifická a pár receptů. Moc dobře se to čte.
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    LENZIE: koupili jsme taky... ale jsou to takove imagovky... novy recept aby clovek pohledal... ale zase hezke mit doma ;)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    SURICATA: Tu posledni bych mohla poridit tchyni :-D
    CIA
    CIA --- ---
    SURICATA: Potvrzuji, že je super!
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    Tak já d nes neodolala a mám nový přírůstek do knihovny
    Recepty z farmářského trhu - II. díl jaro, léto | Dumknihy.cz – knihy po všech stránkách
    http://www.dumknihy.cz/recepty-z-farmarskeho-trhu-ii-jaro-leto

    První díl podzim/zima se mi moc líbil a tenhle taky nevypadá špatně. Už se těším, jak si budu večer v peřinách listovat :)
    SURICATA
    SURICATA --- ---
    Má doma tuhle super "kuchařku" o konzervování potravin a dneska jsem narazila na knižním klubu ji mají za 49,- Kč. Fakt je krásně udělaná a stojí za to mít ji doma
    Kniha Konzervování | bux.cz
    http://www.bux.cz/knihy/96097-konzervovani.html?ic=ostatni_kupuji&icc=crosseling
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Tak jsem včera nabral v knihovně asi šest kuchařek, rychlý repost:

    Iveta a sladká Francie
    http://neoluxor.cz/popularne-naucna/iveta-a-sladka-francie--98253/
    tuhle slečnu nějak nemusím, nicméně kuchařka vypadá luxusně. Spousta krásných a na první počtení snadných receptů. Kniha je klasika, na jedné straně recept, na druhé obrázek.

    Culinaria Maďarsko
    http://www.knihcentrum.cz/culinaria-madarsko/d-11028/
    tohle jsem vzal jen ze zájmu, co tam bude za recepty. Kniha je takový průřez madarskou kuchyní, vysvětluje rozdíl mezi perkelty, gulášem, paprikášem, ukazuje fotky známých mpučníků, to vše prokládá několika klasickýma receptama. Spíš takové zajímavé počtení, ukazuje to klasická jídla a suroviny (paprika, tarhoňa, konzumace těstovin,...). Asi bych si to nekoupil, ale na přečtení je to příjemná kniha. Ještě existuje dalších pár dílů o španělsku, číně,... Rozhodně půjčím taky.

    Italská kuchyně krok za krokem podle fotografií
    http://www.arara.cz/product/259193
    velm hezká kniha pro lidi začínající s italskou kuchyní. Vše rozfázováno na fotkách, klasické základní recepty a dělení (pasta, risotto, polévky, hlavní jídla, moučníky). Plus je hlavně v tom, že na fotkách uvidíte, jak má na konci jídlo vypadat, což jen podle popisu vstupních surovin není vždy jasné:) Nemyslet si o sobě, že už je to pro mě zbytečný začátečnickký krok, tak bych si to koupil. Jako dárek velmi vhodné.


    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam