• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TIGREKuchařky, knížky o vaření a o jídle
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    HLEN: jj 90g. jsem se upsal. Ale i tak mi to prijde normalni mira. A i u te pastiky to je ok a ta pastika bude dobra.
    HLEN
    HLEN --- ---
    DAVE_PAGE: osobně proti Vaňkovi nic nemam, ale ty receptury jsou imo spatne propocitane
    HLEN
    HLEN --- ---
    DAVE_PAGE: nedalo mi to a otevřel jsem ji teď.....str. 32 v kaldounu ctu 90g másla. U paštiky má 250 másla a k tomu 200g sádla na restovani
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    HLEN: asi koukas do spatnych knih. mam ty kucharky u sebe a v kaldounu je 50g masla a do drubezi pastiky davaji 250g masla. V te pastice je pomer tuku (maslo, sadlo) cca 60%. Coz se muze na prvni pohled zdat hodne, ale sam mam vyzkouseno, ze u pastiky je ten tuk nezastupitelnej. Sam davam (vlastni recept) urcite vic jak 50%.
    DARKINA
    DARKINA --- ---
    HLEN: taky s Vaňkem nemam problem
    DRIZZT
    DRIZZT --- ---
    HLEN: Já na problém zatím nenarazila. Co jsem dělala, vyšlo parádně.
    HLEN
    HLEN --- ---
    DRIZZT: ja bych kamenoval spis za toho Vanka ... moc pekna kucharka, muze se clovek inspirovat, ale podle tech receptu se varit neda .... kaldoun obsahujici asi kilo masla, taktez ta drubezi pastika z toho co si pamatuju ....
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    já mám z apetitů jenom dorty, což je poněkud vtipné, vzhledem k tomu, že nepeču a nejim sladký :-D ale ta knížka se mi líbí :)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    DRIZZT: Ja ty apetity mam taky a pro inspiraci dobry.
    DRIZZT
    DRIZZT --- ---
    LUCIASHECK: Já se zatím držím kuchařek tuzemských. Dost by mi chyběl Vaněk (nejvíc asi ta první) a pak (nekamenujte mě) série, co vyšla v edici Apetit. Vařím denně teplou večeři a recepty tam tak odpovídají. Není to nějaký kulinářský extremismus, délka přípravy je úměrná - prostě fajn inspirace, co uvařit ze surovin, co se ti celkem běžně povalují v ledničce/špajzce. Každý den se ti nechce dělat roštěná :-).
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    Soup bible jsem si vyguglila a vypada dost dobre. Na polivky zatim nic nemam a to je mam tak rada :-)
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    KASUMI: soup bible je super, zas ji musím vytáhnout
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    LUCIASHECK: Ferran adria family meals
    Je bozi

    Kdybych si mela nechat jen jednu a nesmela by to byt asie, asi to bude ona

    A nejaka polivkova
    Soup bible treba :)
    KEEP_SMILE
    KEEP_SMILE --- ---
    mamce jsme davali k vanocum tuhle knizku a docela hodne receptu me tam zaujalo
    Zelenina, moje láska - Marcel Ihnačák | KOSMAS.cz - vaše internetové knihkupectví
    http://www.kosmas.cz/knihy/188247/zelenina-moje-laska/
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    HARIBOKACHNA: Asi to nebude relevantní, ale moje první kuchařka byla tato:

    Kniha Recepty pro jeden hrnec (Reader´s Digest výběr) za 677,- Kč | Knihy | Arara
    http://www.arara.cz/product/138028


    Je v ní dost chutnejch receptů a rád z ní vařím dodnes.

    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    Která kuchařka ve vašich policích nesmí chybět? :) Poměrně čerstvě žiju bez chlapa, tak jsem si je mohla nastěhovat konečně do kuchyně a připadá mi, že jich mám nějak málo (asii prosím vynechte, výjimkou je indie)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Kuchařka pro dceru. Mně ta kniha přes počáteční sympatie nakonec nepřesvědčila ke koupi, ale pro slečnu to bude perfektní. Spousta receptů, přehledné, blbuvzdorné.
    HARIBOKACHNA
    HARIBOKACHNA --- ---
    ahoj muzete mi poradit kucharku pro 15ti letou holku pls? chtela jsem ji dat ditu p. ,ale uz ji ma. dekuju
    GGG
    GGG --- ---
    Dean Martin Gives Burger Recipe, Frank Sinatra Has Hilarious Response « Airows
    http://airows.com/dean-martin-gives-burger-recipe-frank-sinatra-has-hilarious-response/


    LENZIE
    LENZIE --- ---
    KUBAN88: Sladké jsem zatím nezkoušela (u nás doma by to nenašlo strávníky...), ale kdyby na to náhodou došlo, budu dávat bacha. Každopádně otevírat troubu u pečení věnečků zrovna dobré není, to je fakt.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam