• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TIGREKuchařky, knížky o vaření a o jídle
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    vaňka jsem vyměnila za dvě knížky co jsem chtěla dát máti, ale už je měla, mně přijde docela použitelný, jako kdyby měli u Kosmase Julii, tak beru to
    FAT
    FAT --- ---
    Dostal jsem toho níže zmíněného Vaňka, ale poslat to dál nejde. Je to "pod dohledem"...
    :-(
    LINOLEUMKA
    LINOLEUMKA --- ---
    takze vazne nikdo nedostal pod stromecek nejakou nechtenou kucharku, nebo se jich treba seslo vic? zn. levne odkoupim .))
    FKA82
    FKA82 --- ---
    FKA82: Pardón za velikost.
    FKA82
    FKA82 --- ---
    KELDA: Charcuterie: The Craft of Salting, Smoking, and Curing mám, kdybys sis to chtěl prvně prolistovat zapůjčím.

    Mi teda letos Ježíšek donesl toto:)

    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    KUBAN88: nebud drzej :-) aspon vyhravame! :-)
    DARKINA
    DARKINA --- ---
    KUBAN88: mmnt ja ozrala nebyla:) tak ja jim zajistim te rum a vy s choti mi udelate gurmansky zazitek:) je ti jasny, ze by to posunulo tu "udalost" na jinej level?:)
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    DARKINA: No jasně :))) pro ty dobytky vozrale :))
    DARKINA
    DARKINA --- ---
    KUBAN88: Wau, takze je ti jasny kdo priste na fans derby dela catering?:)))
    KELDA
    KELDA --- ---
    WITTGENSTEIN: jojo Keller tam napsal jen Tutorial, blbe sem to napsal :)
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    KELDA: Jedna technická: Charcuterie napsal jen Ruhlman sám. Což je vlastně jedno, Ruhlman je jeden z mých nejoblíbenějších autorů a třeba jeho knihu Twenty: http://www.amazon.com/...enty-Techniques-Recipes-Manifesto/dp/0811876438/ref=asap_B001H6G9JW?ie=UTF8 vřele doporučuju.

    Modernist cuisine at home je skvělá a člověk ji doma využije. Jinak Sous vide Supreme mám nejmíň tři roky, od té doby, co se začala prodávat v Evropě. (Probil jsem se kvůli ní holandským e-shopem.)
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    KELDA: Díky moc
    KELDA
    KELDA --- ---
    KUBAN88: Dávám si do oblíbených odkazů. Pěkné, moc pěkné
    KELDA
    KELDA --- ---
    WITTGENSTEIN: podle kuchařek moc nevařím, spíše se inspiruji. Vždy něco změním. Vzhledem k tomu, že máme stejné jméno, tak sem trochu zaujatý, ale kniha je to nádherná. Teď sem si ji vzal do ruky a prolistoval znova. Až na používání kosher soli a jiných věcí se dají ingredience sehnat. :). Ale další od Kellera si ještě pořídím, např jsem dostal doporučeno: Charcuterie: The Craft of Salting, Smoking, and Curing

    Z Ad hocu jsem toho moc ne, je některé zálivky na salát - to je ale o inspiraci. A pak jedny bochánky - šlo mi o to vyzkoušet pečení se sodou - jen sem si je upravil a dal si tam trochu panchety.
    Ale co jsem si prošel je jeho postup na vývar (údajně je v každé jeho kuchařce) jinak viz Cuketka: http://www.cuketka.cz/?p=9173 Až na to, že v Ad Hocu maso předpéká.


    Myhrvolda jsem ještě nedržel v ruce. Ale zaujala mne (konkrétně tato Modernist Cuisine at Home, tu 6-ti dílnou nevyužuju :)

    A ty používáš Vodní lázeň SousVide Supreme?
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    mimochodem, trochu spamu, ale spustili jsme s manželkou foodblog, tak kdybyste nemeli co delat :)
    Kublanka vaří doma - Recepty
    http://www.kublanka.cz/
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    BRUKEV: "Gennaro" je moje nejoblibenejsi kucharka... ten prvni dil predevsim a druhy taky... ale proste to je moje tezka srdcovka
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    KUBAN88: ad Vaněk, souhlas. To je prostě Rychle a zběsile XXIX. Já vzal ty světové recepty, at máme pohromadě takový ten celosvětový průřez aka známější klasické recepty.

    BTW po roce jsem neodolal a nechal si koupit Carluccia a Contalda. Televizní serie to nedosahuje, ale je to srdcovka = must have. Teď ještě druhý díl.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    KELDA: Ha, a kolik jsi toho z Ad hoc už uvařil? Mám doma Under Pressure a skóre je čistá nula. (Nicméně ty tabulky na sous vide byly až do příchodu Myhrvolda užitečné.)
    KELDA
    KELDA --- ---
    Thomas Keller - The French Laundry Cookbook - na ni se chystám. Mají ji v Parkulu


    Thomas Keller - Ad hoc at home - mám a doporučuju. Najdete na Amazonu
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    ZUZKAOU: takýýýýýýýýýýý
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam