• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TIGREKuchařky, knížky o vaření a o jídle





    O kuchařkách, kuchařských biblích, knihách o jídle, vaření, kuchařských technikách či postupech.

    rozbalit záhlaví
    KELDA
    KELDA --- ---
    KASUMI: A doporučuji ještě tuto - dělám podle ní už leta vaječinu a boží ..
    Umění francouzské kuchyně - Julia Child - Megaknihy.cz
    https://www.megaknihy.cz/francouzska-kuchyne/163986-umeni-francouzske-kuchyne.html
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    A z mych asi 100 dalsich nejvic saham na tyto

    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    Diky nenasel jsem :)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    RAINBOF: Blba diskuze.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    Nevíte jak se dělá bilinkové sádlo? Treba s česnekem?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Koupila jsem si to :) tak uvidime
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    torrenty nepouzivam
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Všechno je na torrentech
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    TIGRE: kua, ja potrebuju setrit :D
    chtela jsem to ted uhrat priteli, ze by to mohl koupit svymu brachovi k narozeninam, ktery ma v pondeli a ja se budu podilet za vlastni pristup, ale neskocil mi na to :D
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    KASUMI: anglický titulky ano
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    TIGRE: maji ta videa titulky?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    hmmm diky za recenzi
    zavuvazuju nad tim
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Pro představu jak vypadá workbook ke kurzu (jsou tam i ty recepty)
    1579044892-tk1_complete_workbook.pdf - Disk Google
    https://drive.google.com/file/d/12cJUc_NhHYx9ZeyVM5qi77if0gT5zL9s/view?usp=sharing
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    KASUMI: já jsem z toho nadšenej - jedu si to poslední dva měsíce. a ač jsem přístup dostal jako firemní benefit, tak po osobní zkušenosti bych silně zvažoval koupi ze svého.

    na to abych ty kurzy bral vážně a dělal domácí úkoly nejsem dost silně motivovanej. ke každýmu kurzu je tam většinou ještě obsáhlé PDF s úkolama a dodatečnýma věcma (viz. příloha). já k tomu přistupuju prozaičtěji především u těch nevařících kurzů - prostě mě baví poslouchat zajímavý lidi, jak nad věcma uvažujou - o psaní, tvorbě příběhů, vnímání filmařiny. poslouchat lidi jako neil gaiman, werner herzog, scorcese, nebo třeba attwoodovou a pak různý bizáry typu poslouchat jak uvažuje o vyjednávání člověk co dělal 30 let policejního vyjednavače mě prostě baví. je to rozsekaný mnohdy do lekcí po pár minutách, takže je to takový velmi stravitelný formát. beru to tak i kdybych si odnesl nějakých 5 % z jakéhokoliv kurzu, tak ta cena za rozšíření obzorů mi přijde fér. ale je to samozřejmě o očekávání, co od toho člověk má. ale z formálního hlediska a dramaturgicky jsou ty kurzy stavěný velmi dobře. a vyhovuje mi ten přístup, že je na tobě, jak moc deep do toho chceš jít. u spoustu lidí si výběrově podle témat plánuju poslechnout jen dílčí věci a kapitoly, podle toho co mě zajímá. v mých očích to ale cenu má - samozřejmě jestli tě ta skladba a penzum kurzů zaujme. čistě kvůli gastru bych si to osobně nekupoval, ale jestli tě zajímá umění, psaní, film, nebo třeba byznys tak ty kurzy jsou dělaný skvěle. když přemýšlím, jak to musí být těžký dramaturgicky postavit a rozbít do scénářů, tak je to top liga.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    TIGRE: stoji to za to? na me to furt vyskakuje jako reklama, ale rikala jsem si, ze to je jen navoneny nic..
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Malý OT - nejsou to klasické kuchařky, ale v poslední době si ujíždím na videokurzech v rámci https://www.masterclass.com/

    Skvělé kurzy s Thomasem Kellerem, pro mě objevení Wolfganga Pucka, pak taky Massimo Bottura, Gordon Ramsey a další... Kurzy strukturovaný super (ale tak to jsou vesměs všechny kurzy, co tam mají, nejen kulinářské)... dobrý jsou i různý dobrý ukázky techniky a malých hacků. kdyby někdo řešil dárek nebo něco podobného aktuálně tam mají akci 2 roční passy za cenu jednoho.

    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Sílu přírodní fermentace mám od včerejška doma a začínám :-) zuzkao by měla radost! Jen až ti budu psát do pošty dotazy, taky možná radost pomine
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    WITTGENSTEIN: dekuju ti. Takze plan je jasnej. Fermentace pujde touto cestou.

    Ted otazka cislo 2:

    Nejaky dalsi tip na uzasnou kucharku od mistra sveho remesla? :)
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    RUTHLESS: Jinak ten Redzepi je ke stažení zde: https://b-ok.cc/md5/AAFBBC2799CC4BC4E2CA13DEF8916DB2
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam